Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πήραν την ανηφόρα οι τιμές των καυσίμων

Ημέρα:

spot_img

«Φωτιά» έχουν πάρει την τελευταία εβδομάδα οι τιμές των καυσίμων και στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, με τον μέσο όρο της αμόλυβδης βενζίνης να διαμορφώνεται κοντά στα 1,65 ευρώ το λίτρο και για το πετρέλαιο κίνησης στα 1,40 ευρώ το λίτρο.

Μιλώντας στο Kavala Web News, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Μιχάλης Μεταξάς, δεν αποκλείει οι τιμές να διαμορφωθούν ακόμη υψηλότερα φτάνοντας εκείνες του 2012, όταν τα καύσιμα ήταν κυριολεκτικά απλησίαστα.

«Δυστυχώς μια τέτοια εξέλιξη θα είναι η χαριστική βολή για την αγορά των καυσίμων»

«Όπως έχουμε πει πολλές φορές τα καύσιμα είναι ένα χρηματιστηριακό είδος που  επηρεάζεται πολύ από πολιτικές καταστάσεις, στρατιωτικές επεμβάσεις και γενικότερα παγκόσμιες κρίσεις. Στη Μεσόγειο υπάρχουν αναταράξεις, πολεμικές ιαχές, υπήρξε και το διάγγελμα Τράμπ για τα πυρηνικά του Ιράν, οπότε αργά ή γρήγορα θα έχουμε εμπάργκο σε μια από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγές χώρες. Όταν δεν θα υπάρχουν τα βαρέλια από εκεί, αυτόματα η τιμή των καυσίμων θα εκτιναχτεί. Δυστυχώς, σε μια οικονομία όπως η δική μας που προσπαθεί να ανακάμψει και να αρχίσει να παίρνει τα πάνω της, νομίζω ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι η χαριστική βολή για την αγορά των καυσίμων», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο Μιχάλης Μεταξάς.

«Είχε αρχίσει να διαφαίνεται μια ανάκαμψη το τελευταίο δίμηνο, μια αύξηση της κατανάλωσης 15 με 20% σε σχέση με πέρυσι…»

«Έχει περίπου μια εβδομάδα τώρα που οι τιμές των καυσίμων ανεβαίνουν σε καθημερινή βάση και σιγά – σιγά και στην περιοχή μας. Κανονικά θα έπρεπε να ανέβουν πιο απότομα, αλλά ευτυχώς τα διυλιστήρια απορροφούν ένα μέρος της απότομης αύξησης στο αργό, με αποτέλεσμα να φαίνεται αυτό στα πρατήρια καθημερινά λίγο – λίγο. Οδεύουμε κοντά στο 1,65 ευρώ το λίτρο σε μέσο όρο στην Π.Ε. Καβάλας όσον αφορά την αμόλυβδη και το πετρέλαιο κίνησης στο 1,40 ευρώ το λίτρο. Δυστυχώς, οι τιμές είναι ήδη υψηλές και εκτιμώ ότι θα φτάσουν ακόμη ψηλότερα. Το άσχημο είναι ότι είχε αρχίσει να διαφαίνεται μια ανάκαμψη το τελευταίο δίμηνο, μια αύξηση της κατανάλωσης 15 με 20% σε σχέση με πέρυσι. Φοβόμαστε ότι με αυτή την αύξηση και με την κρίση που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, δεν θα μπορούν να βάζουν καύσιμα, αφού κυρίως αναφερόμαστε σε ντόπιους καταναλωτές κι έτσι θα έχουμε σημαντικό πρόβλημα», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο κ. Μεταξάς.

30% κάτω η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης φέτος – Μια από τις χειρότερες χρονιές δηλώνει ο Μ. Μεταξάς

Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με το πώς πήγαν τα πράγματα σε σχέση με την διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, ο κ. Μεταξάς απάντησε: «Έκλεισε μια χρονιά που δεν ήταν καθόλου καλή για το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς είχαμε μια πτώση περίπου 30% σε σχέση με πέρυσι. Η τιμή ήταν πανάκριβη, αφού ξεπεράσαμε το 1 ευρώ το λίτρο, ούτως ή άλλως ήταν δύσκολη η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, συν του ότι δεν είχαμε βαρύ χειμώνα κι ο κόσμος έβαζε μικρές ποσότητες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσουμε 30% κάτω από πέρυσι. Ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές μας η φετινή όσον αφορά τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...