Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο τουρισμός δεν βοήθησε τα πρατήρια υγρών καυσίμων

Ημέρα:

spot_img

«Μπορεί να βγήκαμε εδώ και ένα χρόνο τυπικά από τα μνημόνια, αλλά στην τσέπη του καταναλωτή ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει τίποτα, καθώς τα χρήματα από συντάξεις και μισθούς είναι τα ίδια, τα έξοδα και οι υποχρεώσεις είναι ίδιες, αν όχι μεγαλύτερες, οπότε δεν έχουμε καμία αλλαγή, όσον αφορά την αύξηση στην κατανάλωση καυσίμων».

Τα παραπάνω επισήμανε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Μιχάλης Μεταξάς, ο οποίος τόνισε ακόμη ότι η κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων, είναι στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, ίσως και λίγο μικρότερη.

«Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου εσωτερικός τουρισμός, δεν βλέπουμε πολλούς Έλληνες, παρά μόνο Βαλκάνιους γείτονες, οι οποίοι έχουν όμως μικρό πακέτο διάθεσης χρημάτων. Από την άλλη βλέπουμε τα καύσιμα ότι ανεβαίνουν διαρκώς…»

«Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια αύξηση στην κίνηση στα πρατήριά μας σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, καθώς δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου εσωτερικός τουρισμός, δεν βλέπουμε πολλούς Έλληνες, παρά μόνο Βαλκάνιους γείτονες, οι οποίοι έχουν όμως μικρό πακέτο διάθεσης χρημάτων. Από την άλλη βλέπουμε τα καύσιμα ότι ανεβαίνουν διαρκώς, καθώς πρόκειται για ένα προϊόν που έχει σχέση και διαμορφώνεται η τιμή του με τα γεωπολιτικά γεγονότα που συμβαίνουν ανά τον πλανήτη, συν του ότι είναι χρηματιστηριακό είδος. Οπότε ανά πάσα στιγμή με μία οποιαδήποτε ανάφλεξη μπορούμε να έχουμε θέματα και να αυξομειώνονται οι τιμές», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Μιχάλης Μεταξάς.

Στα 1,65 ευρώ το λίτρο η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Π.Ε. Καβάλας – Άνοδο των τιμών και το επόμενο διάστημα «βλέπει» ο Μ. Μεταξάς

Όσον αφορά τις τιμές των υγρών καυσίμων στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας στην παρούσα χρονική περίοδο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του τοπικού Σωματείου Βενζινοπωλών, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώνεται στα 1,65 ευρώ το λίτρο, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης διαμορφώνεται στα 1,43 ευρώ το λίτρο. Όπως τόνισε ο κ. Μεταξάς, οι τιμές των καυσίμων αυξάνονται διαρκώς την τελευταία εβδομάδα, ενώ εκτίμησε ότι θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν το επόμενο διάστημα.

«Συνεχίζουν συμπολίτες μας να βάζουν ακόμη και πέντε ευρώ στο ρεζερβουάρ τους, δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια!»

Το θέμα είναι αυτή η έξοδος από τα μνημόνια, που έγινε πέρυσι το καλοκαίρι, πρέπει να περάσει και στον καταναλωτή, είτε με μείωση των φόρων, είτε με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να δούμε γενικά στην οικονομία καλύτερη εικόνα. Συνεχίζουν συμπολίτες μας να βάζουν ακόμη και πέντε ευρώ στο ρεζερβουάρ τους, δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Απλά, το καλοκαίρι είμαστε λίγο καλύτερα γιατί τα έξοδα είναι λίγο πιο μειωμένα, λόγω του ότι τα σχολεία είναι κλειστά, φροντιστήρια πολλά δεν υπάρχουν, όπως και θέρμανση κι άρα είναι κάπως πιο άνετα ο κόσμος», επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Μιχάλης Μεταξάς.

 «Πρέπει να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος, όπως γίνεται σε κάθε νέα κυβέρνηση, για να δούμε ότι αυτά που εξαγγέλλει μπορούν να γίνουν και πράξη…»

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι από τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης για τη μείωση φόρων, απουσιάζει κάτι σχετικό με τη μείωση φόρων στα καύσιμα, ο κ. Μεταξάς ανέφερε: «Η αλήθεια είναι ότι πολλές ανακοινώσεις ακούμε, πολλά σχέδια βλέπουμε και δεν μένει παρά να τα δούμε να εφαρμόζονται στην πράξη. Πρέπει να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος, όπως γίνεται σε κάθε νέα κυβέρνηση, για να δούμε ότι αυτά που εξαγγέλλει μπορούν να γίνουν και πράξη. Πρέπει να δοθεί χρόνος, καθώς όπως και με την είσοδο στα μνημόνια πήρε ένα χρόνο για να δούμε τη διαφορά προς το χειρότερο, πιστεύω ότι θέλουμε περίπου έναν χρόνο για να δούμε τη διαφορά προς το καλύτερο. Δεν θα φανεί άμεσα στις τσέπες μας η διαφορά των εξαγγελιών. Χρειάζονται όλα αυτά χρόνο για να ρολάρουν. Εμείς από την πλευρά μας ως κλάδος, έχουμε πάρα πολλές προτάσεις να κάνουμε. Ευελπιστούμε η νέα κυβέρνηση να μας δεχτεί, να ακούσει τους προβληματισμούς μας και να ακούσει και τις λύσεις και κάποιες από αυτές, είτε τροποποιημένες, είτε όπως τους προτείνουμε να τις υλοποιήσουν. Δεν μένει παρά να δώσουμε λίγο χρόνο, να συναντηθούμε μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς και να δώσουμε λύσεις από τη στιγμή που έχουμε κοινό στόχο, να πάρει μία ανάσα ο Έλληνας πολίτης και καταναλωτής και κυρίως να έλθει η πολυπόθητη ανάπτυξη».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...