Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο τουρισμός δεν βοήθησε ιδιαίτερα στην κίνηση των ταξί

Ημέρα:

spot_img

Παρά το μεγάλο τουριστικό ρεύμα που καταγράφηκε το καλοκαίρι και συνεχίζει να υπάρχει στην πόλη της Καβάλας την τρέχουσα περίοδο, οι αυτοκινητιστές των ταξί, δεν έμειναν ικανοποιημένοι για την κίνηση που κατέγραψε ο κλάδος τους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού EUROTAXI Καβάλας, Μαργαρίτης Κατσίδης, οι ιδιοκτήτες των ταξί ήταν αυτοί που ωφελήθηκαν λιγότερο από τη μεγάλη έλευση επισκεπτών στην πόλη της Καβάλας.

«Κάποιοι ωφελήθηκαν περισσότερο, κάποιοι άλλοι λιγότερο κι εμείς ήμασταν στους δεύτερους…»

«Δυστυχώς τα πράγματα δεν κύλησαν όπως προσδοκούσαμε και λέμε για μια ακόμη φορά, κάθε πέρσι και καλύτερα. Όντως στην πόλη μας υπήρχε πολύς τουρισμός στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι όλοι οι κλάδοι θα κερδίσουν κι ότι όλοι θα είναι στα ίδια επίπεδα. Κάποιοι ωφελήθηκαν περισσότερο, κάποιοι άλλοι λιγότερο κι εμείς ήμασταν στους δεύτερους. Βέβαια το ευχάριστο είναι ότι η καλή κίνηση είναι μια αλυσίδα, είχε κίνηση η πόλη μας κι αν κι εμείς περιμέναμε κάτι καλύτερο, εν πάση περιπτώσει κέρδισαν κάποιοι άλλοι από τον τουρισμό και εμείς χαιρόμαστε και καμαρώνουμε που η πόλη μας είναι γνωστή και για την ομορφιά της και για το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Κατσίδης.

«Η πτώση αυτή ίσως έχει να κάνει με το ότι μετακινούνται οι επισκέπτες μας με τα δικά τους αυτοκίνητα, αλλά  νομίζω ότι είναι και θέμα ποιότητας τουρισμού…»

Ερωτηθείς για το που μπορεί να οφείλεται η πτώση αυτή στον κλάδο του, ο κ. Κατσίδης απάντησε: «Η πτώση αυτή ίσως έχει να κάνει με το ότι μετακινούνται οι επισκέπτες μας με τα δικά τους αυτοκίνητα, αλλά νομίζω ότι είναι και θέμα ποιότητας τουρισμού. Για  παράδειγμα όταν έρχονται τα γκρουπ και θέλει μία παρέα να πάει σε ταβέρνα, μία άλλη να δει αξιοθέατα ή όταν έρχεται κάποιος με το ΙΧ του και μένει για παράδειγμα στο Lucy θα πάρει το αυτοκίνητό του να πάει στην ταβέρνα, ενώ αν μένει μέσα στο κέντρο δεν το μετακινεί γιατί δεν βρίσκει μέρος να παρκάρει ξανά. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για την πόλη μας. Δυστυχώς η Καβάλα έχει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, εμείς τα έχουμε πει, αλλά λύσεις δεν υπάρχουν»

«Για το αν είχαμε κάποια ανοδική πορεία θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή υπάρχει, αλλά είναι πολύ μικρή»

Σχετικά με το αν οι Καβαλιώτες προτιμούν το ταξί για τις μετακινήσεις τους, ο κ. Κατσίδης είπε ότι υπάρχει μόνο μια συγκεκριμένη μερίδα πολιτών που το κάνει. Ερωτηθείς για το αν μετά το πρώτο πλήγμα που υπέστη ο κλάδος τους από την κρίση, υπάρχουν κάποια δείγματα επανάκαμψης, ο κ. Κατσίδης απάντησε: «Όντως τα πρώτα χρόνια της κρίσης ήμασταν από τους πρώτους κλάδους, ίσως ο πρώτος που επλήγη από την κρίση. Για το αν είχαμε κάποια ανοδική πορεία θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή υπάρχει, αλλά είναι πολύ μικρή. Αυτό βέβαια το διαπιστώνουμε σιγά σιγά».

«Όσον αφορά τα μέτρα που ακούστηκαν και το αν θα μας δοθεί κάποια ανάσα, αν δεν δούμε πρώτα, δεν πιστεύουμε τίποτα…»

Για το αν άκουσε κάτι θετικό από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης από τη Δ.Ε.Θ., ο κ. Κατσίδης απάντησε: «Όσον αφορά τα μέτρα που ακούστηκαν και το αν θα μας δοθεί κάποια ανάσα, αν δεν δούμε πρώτα, δεν πιστεύουμε τίποτα, γιατί και στο παρελθόν είχαμε πολλές υποσχέσεις. Μακάρι να γίνουν έργα και να υπάρχουν αποτελέσματα, αλλά μένει να το δούμε πλέον στην πράξη».

«Πολλές σημάνσεις δεν είναι καθαρές και ο κόσμος μπερδευόταν, ειδικά οι ξένοι, οι οποίοι μπαίνουν σε μονόδρομους. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα, ειδικά στη διασταύρωση του ΙΚΑ»

Επίσης ο κ. Κατσίδης επισήμανε ιδιαίτερα το πρόβλημα σήμανσης που υπάρχει σε πολλά σημεία της πόλης. «Θέλω να επισημάνω ότι πολλές σημάνσεις δεν είναι καθαρές και ο κόσμος μπερδευόταν, ειδικά οι ξένοι, οι οποίοι μπαίνουν σε μονόδρομους. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα, ειδικά στη διασταύρωση του ΙΚΑ που είναι ο κυκλικός κόμβος, πολλοί ξένοι φεύγανε διαγώνια, μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα. Πρέπει λίγο να τα δουν αυτά οι αρμόδιοι για έχουμε πλέον καλύτερες και πιο καθαρές σημάνσεις», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Κατσίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...