Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας #DigiAgriFood

Ημέρα:

spot_img

Η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Partner, Innovation & Communication Mediator του #DigiAgriFood, του πρώτου Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα ήταν παρούσα στο Kick-Off Meeting του εταιρικού σχήματος του κόμβου στην Ξάνθη.

Η εναρκτήρια συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2022, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με τη συμμετοχή εκπροσώπων των έξι (6) φορέων του #DigiAgriFood.

Την πρώτη μέρα του Kick-Off Meeting, οι εκπρόσωποι των εταίρων του σχήματος παρουσίασαν το αντικείμενο δράσης των φορέων τους και τις λύσεις που μπορούν να προσφέρουν για τη διευκόλυνση του ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού και συζήτησαν θέματα σχεδιασμού, διαχείρισης και  προγραμματισμού των δράσεων και των παραδοτέων του έργου.

Τη δεύτερη μέρα της συνάντησης, το Τμήμα Marketing της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και η Νανά Ζυγούρα, Σύμβουλος & Εκπαιδεύτρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Marketing ανέπτυξαν τις βασικές κατευθύνσεις της στρατηγικής επικοινωνίας του #DigiAgriFood που σχεδίασε και υλοποίησε η ena.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε στους συμμετέχοντες εκπροσώπους των φορέων του σχήματος, η ενιαία εταιρική ταυτότητα του κόμβου και ο ολοκληρωμένος οδηγός εφαρμογής της, καθώς και τα ψηφιακά κανάλια επικοινωνίας του #DigiAgriFood.

Ο κόμβος #DigiAgriFood έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με 135 ακόμη κόμβους, συμμετέχει στο δίκτυο καινοτομίας των European Digital Innovation Hubs (EDIHs) και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Ψηφιακή Ευρώπη 2021-2027”.

Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το εταιρικό σχήμα του #DigiAgriFood μαζί με την εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης συμπληρώνουν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και το Ινστιτούτο Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας (iBO) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Βασικός στόχος του #DigiAgriFood, είναι η διευκόλυνση του ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού όλου του φάσματος της αλυσίδας αξίας της Αγροδιατροφής με άμεσα οφέλη για τους πολίτες, τις ΜμΕ και τον δημόσιο τομέα στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας. Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου ο κόμβος θα χρησιμοποιήσει την εξειδίκευση του στις τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης, τις Προηγμένες Ψηφιακές Δεξιότητες και την Υπολογιστική Υψηλής Απόδοσης.

Η Συντονίστρια του έργου, Μαρία Μιχαλόπουλου, Αντιπρύτανης Έρευνας & Δια Βίου Μάθησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης καλωσόρισε τους εκπροσώπους του εταιρικού σχήματος στην εναρκτήρια συνάντηση.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Κωνσταντίνος Κουρτίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία και τις ωφέλειες του κόμβου #DigiAgriFood στον αγροδιατροφικό τομέα.

Ο Δημήτρης Μπαρδακίδης, συνιδρυτής, Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής Στρατηγικής Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, παρουσίασε τον κομβικό ρόλο της ena και τα Πακέτα Εργασίας του έργου.

Οι εκπρόσωποι των έξι (6) εταίρων του #DigiAgriFood, στο πλαίσιο της διήμερης συνάντησης γεύτηκαν τοπικά και παραδοσιακά εδέσματα και ξεναγήθηκαν στην Παλιά Πόλη και το Λαογραφικό Μουσείο της Ξάνθης.

H ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης ευχαριστεί θερμά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για τη φιλοξενία και όλους τους εκπροσώπους των εταίρων για την παρουσία και την πολύτιμη συμβολή τους στην πραγματοποίηση του Kick-Off Meeting.

Το προσεχές διάστημα, ξεκινά η ουσιαστική υλοποίηση του έργου με τη δημιουργία των σημείων ενημέρωσης και εκπαίδευσης των τελικών ωφελουμένων και δοκιμής των υπηρεσιών του κόμβου #DigiAgriFood.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...