Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μετακομίζει εκτός Καβάλας λόγω προσφύγων η «Synergia»

Ημέρα:

spot_img

Την διοργάνωση της «2ης SΥNERGIA 2016» σε άλλη περιφερειακή ενότητα, αντί του εκθεσιακού κέντρου «Απόστολος Μαρδύρης» της Καρβάλης, αποφάσισε η Περιφέρεια ΑΜ – Θ.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, ο λόγος της αλλαγής του χώρου είναι η εγκατάσταση των προσφύγων στο Εκθεσιακό Κέντρο, που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει απροθυμία συμμετοχής από την πλευρά των επιχειρηματιών.

 Δυσαρεστημένος ο Άγγελος Τσατσούλης

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του για την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της «Synergia». Όπως ανέφερε στον «Ενήμερο», υπάρχουν πιέσεις από άλλες περιφερειακές ενότητες να παραμείνουν οι πρόσφυγες στο Εκθεσιακό Κέντρο μετά τις 31 Μαρτίου και η αλλαγή του χώρου συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.

– Αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Οι πρόσφυγες δεν πρόκειται να μείνουν στο «Απόστολος Μαρδύρης» πέρα από την ημερομηνία που είχε προαποφασιστεί. Το Εκθεσιακό Κέντρο είναι ιδιωτικός χώρος και όχι δημόσιος. Θα τον πάρω πίσω στις 31 Μαρτίου και αν χρειαστεί θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη, τόνισε κατηγορηματικά ο κ. Τσατσούλης.

 Το δελτίο τύπου της Περιφέρειας

Το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης αναφέρει τα εξής:

Η από μηνών επιλογή της Καβάλας και του εκθεσιακού Κέντρου «Απόστολος Μαρδύρης» για την οργάνωση της 2ης Θρακο-Mακεδονικής «Synergia 2016», θεσμού της ΠΑΜΘ, πραγματοποιήθηκε με βάση τα στοιχεία που εξυπηρετούν τους στόχους της διοργάνωσης, δηλαδή τη συνέργεια του αγροδιατροφικού τομέα και των μεταποιητικών επιχειρήσεων με τον τομέα των υπηρεσιών, ώστε τα τοπικά  προϊόντα να διασυνδεθούν με τον τουριστικό κλάδο και τις επιχειρήσεις εστίασης-αναψυχής.

Μετά τα τελευταία γεγονότα, της χρήσης του συγκεκριμένου χώρου για τη φιλοξενία προσφύγων και τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώθηκαν, επήλθε αβεβαιότητα για την δυνατότητα επιτυχούς διεξαγωγής της διοργάνωσης της «Synergia», ενός πρωτοποριακού και δυναμικού θεσμού που αναφέρεται στην οικονομική ανάπτυξη και τη συνοχή της Περιφέρειας.

Η αβεβαιότητα δεν έχει να κάνει μόνο με την αποχώρηση των προσφύγων αλλά και με την διαπιστωθείσα απροθυμία εξ αυτού του λόγου των δυνητικών συμμετεχόντων.

Κατόπιν τούτων, η «3η Synergia» της ΑΜΘ» θα πραγματοποιηθεί εντός του 2017 στην Καβάλα ενώ η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί σε μια από τις Περιφερειακές Ενότητες, σε χώρο που θα ανταποκρίνεται στις απαιτούμενες προδιαγραφές για την υλοποίηση των θεματικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται και σε εύλογο χρονικό διάστημα, εξασφαλίζοντας την επιτυχή διεξαγωγή της.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...