Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μέρες Αυγούστου θύμισε η κίνηση του Αγίου Πνεύματος

Ημέρα:

spot_img

Ημέρες… Αυγούστου θύμισε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε Καβάλα και Θάσο, ιδιαίτερα δε στο νησί, γεγονός που γεμίζει με αισιοδοξία τους ανθρώπους του τουρισμού, για μια πολύ καλύτερη τουριστική περίοδο από αυτήν του 2020.

Όπως υπογράμμισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο οποίος βρέθηκε στη Θάσο στη διάρκεια του τριημέρου, τα πρώτα μηνύματα για το καλοκαίρι που επί της ουσίας τώρα ξεκινά, είναι πολύ αισιόδοξα, τόσο για τους ξενοδόχους και τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων, όσο και για την εστίαση και το εμπόριο.

«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με ξενοδόχους και ανθρώπους της εστίασης κι είναι αλήθεια ότι κανείς δεν περίμενε τόσο πολύ κόσμο στο νησί! Τα πράγματα και στο ηπειρωτικό κομμάτι της Π.Ε. Καβάλας κύλησαν πολύ καλά…»

 «Βρέθηκα για 48 ώρες στο νησί της Θάσου κι είχα την ευκαιρία να μιλήσω με ξενοδόχους και ανθρώπους της εστίασης κι είναι αλήθεια ότι κανείς δεν περίμενε τόσο πολύ κόσμο! Ήξεραν ότι από το τριήμερο αυτό θα ξεκινούσε κάτι να φαίνεται, περίμεναν κόσμο, όχι όμως τόσο πολύ. Από την Πέμπτη κιόλας είδαμε στα σύνορα  ουρές χιλιομέτρων, ενώ Παρασκευή και Σάββατο σημειώθηκαν ουρές στην Κεραμωτή με προορισμό τη Θάσο, εικόνες που αν μη τι άλλο μας θύμιζαν ημέρες Αυγούστου. Επίσης δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι τα πράγματα και στο ηπειρωτικό κομμάτι της Π.Ε. Καβάλας κύλησαν πολύ καλά, ειδικά στην παραλιακή ζώνη, τόσο στα beach bars όσο και στην εστίαση, αλλά και στα μικρά καταλύματα», υπογράμμισε σχετικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Αναμένεται ότι θα χαλαρώσουν τα μέτρα στα σύνορα ακόμη περισσότερο…»

«Η περιοχή μας παραμένει ζωντανή, ενεργή και ελκυστική! Είναι πολύ θετικό ότι έχουμε σχεδόν μηδενικά κρούσματα, ουσιαστικά είμαστε στο «πράσινο» πλέον, οι εμβολιασμοί γενικά προχωρούν με πολύ καλούς ρυθμούς, αντίστοιχα χαλαρώνουν κάποια μέτρα, όπως για παράδειγμα αυτά που αφορούν τον τρόπο εισόδου στη χώρα μας. Αναμένεται ότι θα χαλαρώσουν τα μέτρα στα σύνορα ακόμη περισσότερο. Ήδη στον Προμαχώνα γίνεται προσπάθεια να δοθούν ακόμη δυο λωρίδες για καλύτερη διέλευση των οχημάτων, ενώ θα ανοίξουν τα σύνορα σε 24ωρη βάση. Όλα αυτά είναι μηνύματα θετικά που όταν τα αντιληφθούν οι επισκέπτες από Βουλγαρία ή Ρουμανία, θεωρώ ότι ακόμη πιο εύκολα θα αποφασίσουν να έρθουν στην περιοχή μας», συμπλήρωσε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ενήμερο», ο Μάρκος Δέμπας.

«Τα μηνύματα που έχουμε γενικότερα είναι αισιόδοξα. Σίγουρα δεν θα είναι το καλοκαίρι του 2019, αλλά ελπίζουμε στα διπλάσια ποσοστά του 2020 που ήταν μια κακή χρονιά ή στο 50% του 2019 που ήταν μια καλή χρονιά»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας επισήμανε ως ευχάριστο γεγονός την παρουσία αρκετών Ελλήνων επισκεπτών, από τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα και την Ξάνθη, ενώ πάρα πολλοί ήταν οι επισκέπτες από τη Ρουμανία, οι οποίοι και φέτος φαίνεται ότι θα διεκδικήσουν την πρωτιά στο νησί, καθώς οι επισκέπτες από τη Βουλγαρία μένουν οι περισσότεροι στο ηπειρωτικό κομμάτι της Π.Ε. Καβάλας.

«Τα μηνύματα που έχουμε γενικότερα είναι αισιόδοξα. Σίγουρα δεν θα είναι το καλοκαίρι του 2019, αλλά ελπίζουμε στα διπλάσια ποσοστά του 2020 που ήταν μια κακή χρονιά ή στο 50% του 2019 που ήταν μια καλή χρονιά. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι εφικτό να το πετύχουμε. Ας ελπίσουμε να μην έχουμε προβλήματα στις πύλες εισόδου της χώρας μας το επόμενο διάστημα, να κυλήσουν όλα ομαλά κι επίσης να μην έχουμε θέματα με την πανδημία. Αυτό το τριήμερο έδωσε ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον. Θέλω να πιστεύω ότι και ο Σεπτέμβριος θα είναι καλός μήνας και θα βοηθήσει να καλυφθούν οι ζημιές που είχαμε το 2020 και το πρώτο εξάμηνο του 2021», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Μάρκος Δέμπας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται Για τα θέματα που αφορούν...

Μετά από δύο μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μετά από δίμηνη ταλαιπωρία, οι δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ...

Την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Πρόστιμα σε όσους πωλούν φρούτα στους δρόμους και στις...