Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Λύση στον συμψηφισμό της επιδότησης εργασίας

Ημέρα:

spot_img

Μέσω ειδικής πλατφόρμας, η οποία θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει μέχρι τον Ιανουάριο, θα επιχειρηθεί να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα του συμψηφισμού οφειλών των επιχειρήσεων της Π.Α.Μ.Θ. με τα χρήματα που έχουν λαμβάνειν από το πρόγραμμα της επιδότησης του κόστους εργασίας με 4% και 12% αντίστοιχα.

Η παραπάνω θετική είδηση προέκυψε στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Εκεί παρέστη και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στον «Ενήμερο», σχετικά με τα αποτελέσματα της γενικής συνέλευσης της Κ.Ε.Ε.Ε.

«Περίπου 310 αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί κι έχουν σταλεί για συμψηφισμό. Αυτό αυτές οι 98, δηλαδή περίπου 1 στις 3 επιχειρήσεις είναι από την Π.Ε. Καβάλας»

«Ήταν μια άκρως επιτυχημένη γενική συνέλευση, με πολλές ειδήσεις, καθώς πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης παρέστησαν σε αυτή, κάτι που σημαίνει ότι η Κ.Ε.Ε.Ε. παίζει έναν πολύ ενεργό ρόλο στα επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας. Είναι πλέον  αναβαθμισμένος ο ρόλος μας κι αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα, καθώς εκπροσωπούμε τις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Δέμπας.

«Μιλήσαμε με τον διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., τον κ. Πιτσιλή και το πρώτο θέμα που έθεσα, ήταν ο συμψηφισμός της επιδότησης κόστους εργασίας 4% και του 12% για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Θυμίζω ότι πριν από έναν χρόνο περίπου, η κυβέρνηση εξήγγειλε τον νόμο για τον συμψηφισμό αυτό, μετά από 10 χρόνια απραξίας και τότε πραγματικά πανηγυρίσαμε κι είπαμε επιτέλους μια κυβέρνηση είδε θετικά το μεγάλο αυτό ζήτημα. Περίπου 310 αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί κι έχουν σταλεί για συμψηφισμό. Αυτό αυτές οι 98, δηλαδή περίπου 1 στις 3 επιχειρήσεις είναι από την Π.Ε. Καβάλας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Ο συμψηφισμός που πάει να γίνει είναι κάτι πρωτόγνωρο για τη χώρα, με την έννοια ότι διαφορετικές δημόσιες αρχές έρχονται να συμψηφίσουν από κοινού…»

 «Ο διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. με ρώτησε γιατί γκρινιάζει η Καβάλα και του απάντησα ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, φαίνεται ότι έχουν γίνει οι αξιολογήσεις από τα αρμόδια γραφεία του Ο.Α.Ε.Δ., αλλά δυστυχώς Α.Α.Δ.Ε. και Ε.Φ.Κ.Α., δεν έχουν κάνει κανέναν συμψηφισμό που να γνωρίζουμε εμείς μέχρι σήμερα. Τον ρώτησα τι πρόκειται να γίνει από εδώ και πέρα. Μας απάντησε αρχικά ότι αυτός ο συμψηφισμός που πάει να γίνει είναι κάτι πρωτόγνωρο για τη χώρα, με την έννοια ότι διαφορετικές δημόσιες αρχές έρχονται να συμψηφίσουν από κοινού. Αυτό όμως δεν αφορά τις επιχειρήσεις μας. Πρέπει να βρεθεί μια λύση. Μας ανακοίνωσε ότι δημιουργείται μια κεντρική πλατφόρμα, η οποία όπως εκτίμησε μέχρι τον Ιανουάριο θα είναι έτοιμη προς λειτουργία. Εκεί θα γίνεται ο συμψηφισμός για να λυθεί το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις», τόνισε ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Μάρκος Δέμπας.

«Θα πιέσουμε οι συμψηφισμοί να γίνουν εντός του 2021. Θα είναι μια μεγάλη ανάσα, μια σημαντική ανακούφιση…»

 «Εκτιμώ ότι το σοβαρό αυτό ζήτημα βρίσκει λύση. Εμείς ως Επιμελητήρια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα πιέσουμε λίγο παραπάνω, για να ξέρουμε νωρίτερα πότε θα γίνει η πλατφόρμα για να ενημερώσουμε τις επιχειρήσεις μας. Θα πιέσουμε οι συμψηφισμοί να γίνουν εντός του 2021, καθώς μέχρι 31.12 οι επιχειρήσεις μας έχουν τις πολλές υποχρεώσεις τους. Θα είναι μια μεγάλη ανάσα, μια σημαντική ανακούφιση, αν μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους γίνουν οι συμψηφισμοί», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως οι βεβαιώσεις οφειλών που δεν εκδίδονται, οι κατασχέσεις που γίνονται πολλές φορές αυθαίρετα και μάλιστα για προγράμματα ΕΣΠΑ.

«Πρότεινα στον διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. και του άρεσε σαν ιδέα, να φαίνονται οι οφειλές από άλλους φορείς, όπως δήμοι, ώστε μέσα από το taxis να γίνονται πληρωμές ή οφειλές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δέμπας.

«Θέσαμε τα ζητήματα της ακρίβειας που μας προβληματίζουν, τα ζήτημα της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων…»

«Στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, θέσαμε τα ζητήματα της ακρίβειας που μας προβληματίζουν, τα ζήτημα της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων. Δυστυχώς υπάρχει περιορισμός της δραστηριότητας, της επιχειρηματικότητας, αυξήσεις σημαντικές στο μεταφορικό και ενεργειακό κόστος. Όλα αυτά ανεβάζουν το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων και τις καθιστούν μη ανταγωνιστικές. Κάποια στιγμή αυτό το τσουνάμι των αυξήσεων θα φτάσει σε μεγάλα ποσοστά. Ίσως δούμε αυξήσεις σε κάποια προϊόντα ακόμη και 20%. Παρά το ότι θα είναι ένα παροδικό διάστημα, θα πρέπει να παρθούν βραχυπρόθεσμα μέτρα που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις. Ζητάμε επιπλέον «κούρεμα» της επιστρεπτέας προκαταβολής ή να δοθεί μεγαλύτερη παράταση, καθώς η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Επιχειρήσεις του εμπορίου, της εστίασης, αλλά και άλλων κλάδων που πλήττονται και θα πληγούν σίγουρα και το επόμενο διάστημα, χρειάζονται μεγάλη στήριξη για να μπορέσουν να κρατηθούν ζωντανές», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις που έκανε στον «Ε» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται Για τα θέματα που αφορούν...

Μετά από δύο μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μετά από δίμηνη ταλαιπωρία, οι δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ...

Την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Πρόστιμα σε όσους πωλούν φρούτα στους δρόμους και στις...