Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αρχίζουν κατασχέσεις χωρίς όριο και δίχως έλεος

Ημέρα:

spot_img

Ανάλγητη χαρακτηρίζει ο οικονομολόγος Ντίνος Κλειτσιώτης, την απόφαση της κυβέρνησης για την κατάσχεση καταθέσεων και κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.Όπως έγινε γνωστό, η νέα «καταιγίδα» κατασχέσεων θα ξεκινήσει με ενέργειες του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την είσπραξη όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς, ενώ οι κατασχέσεις θα αφορούν σε ποσά, τα οποία μέχρι τώρα δεν είχαν μεταβιβαστεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

Χιλιάδες οφειλέτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της κατάσχεσης καταθέσεων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων

Στο Κ.Ε.Α.Ο. θα μεταβιβαστούν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανεξαρτήτως ύψους και εισπραξιμότητας, οι οποίες κατά την έκδοση της απόφασης αυτής δεν βρίσκονται σε καθεστώς ενεργούς ρύθμισης.
Έτσι όποια χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν ρυθμιστεί ή έχουν μεν ρυθμιστεί αλλά έχει χαθεί η ρύθμιση γιατί δεν καταβλήθηκαν οι δόσεις, οι οφειλές θα μεταβιβαστούν στο Κ.Ε.Α.Ο., το οποίο θα αναλάβει την είσπραξή τους, με αποτέλεσμα χιλιάδες οφειλέτες προς τα ασφαλιστικά ταμεία να βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της κατάσχεσης καταθέσεων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων, καθώς και με τη δέσμευση των τραπεζικών τους λογαριασμών.

«Με αυτές τις ενέργειες δεν θα μπορεί να «ανασάνει» κανένας επιχειρηματίας…»

«Δυστυχώς η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να δεσμεύει τραπεζικούς λογαριασμούς για οφειλές ανεξαρτήτως ποσού. Αυτό πραγματικά είναι πέρα για πέρα ανάλγητο. Ενώ μέχρι σήμερα ξέραμε ότι οι δεσμεύσεις αφορούσαν χρέη από 5.000 ευρώ και πάνω, η απόφαση που έχει παρθεί είναι ότι δεν θα υπάρχει κανένα όριο. Από το πρώτο ευρώ τα ασφαλιστικά ταμεία θα κάνουν αυτές τις ενέργειες δεσμεύοντας λογαριασμούς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να «ανασάνει» πραγματικά ο ελεύθερος επαγγελματίας και κανένας επιχειρηματίας», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

Να παραμείνει το όριο των 5.000 ευρώ – Να το σκεφτεί ξανά το υπουργείο

«Το υπουργείο Οικονομικών έχει αυτήν την τάση, να βγάζει δηλαδή προς τα έξω κάποια τέτοια μέτρα, για να δει τις αντιδράσεις που υπάρχουν και μετά προχωρά στην υλοποίηση ή μη αυτών αναλόγως. Είναι σύνηθες αυτό και στη συνέχεια βέβαια τα περισσότερα εξ αυτών παίρνουν σάρκα και οστά. Ο Έλληνας επιχειρηματίας δεν είναι απατεώνας, δεν θέλει να οφείλει. Είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι κρύβονται πίσω από αυτό. Γι’ αυτό θα πρέπει το όριο των 5.000 ευρώ να παραμείνει για να λειτουργεί ο μικρομεσαίος κι αυτός που παλεύει για το ζην. Σήμερα αυτό που συμβαίνει είναι πέρα από κάθε λογική, να δεσμεύονται λογαριασμοί για μικροποσά ακόμη και των 500 ευρώ! Οι πολίτες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν και γι’ αυτό χρωστάνε. Καλό θα είναι λοιπόν να το σκεφτεί ξανά το υπουργείο και να κρατήσει αυτό το όριο», επισήμανε καταληκτικά ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...