Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Επιπλέον χαράτσι στην πληρωμή φόρων

Ημέρα:

spot_img

Αντιμέτωποι με ένα νέο χαράτσι βρίσκονται οι φορολογούμενοι πολίτες, καθώς από τον Ιούλιο και μετά καλούνται να πληρώσουν προμήθεια σε τράπεζες και τέλος στα ΕΛ.ΤΑ., όταν βρεθούν στο γκισέ για να πληρώσουν τους φόρους τους.

Πραγματικά είναι εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει, καθώς στις μεν τράπεζες το ποσό της προμήθειας ανέρχεται σε 1,50 ευρώ για κάθε παραστατικό, ενώ στα ΕΛ.ΤΑ. το ποσό φτάνει τα 1,20 ευρώ.

Κράτος – τιμωρός, ακόμη και για τους συνεπείς φορολογούμενους

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα συμπολίτη μας, ο οποίος μας ανέφερε ότι πληρώνοντας έξι διαφορετικά παραστατικά (δυο ΕΝ.Φ.Ι.Α., μια δόση φορολογίας εισοδήματος, ένα πρόστιμο και δυο δόσεις ρυθμίσεων) κλήθηκε να καταβάλει στην τράπεζα επιπλέον 9 ευρώ! Τα ποσά αυτά μπορείτε να τα δείτε και στις δυο φωτογραφίες που σας παραθέτουμε (τράπεζα και ΕΛ.ΤΑ.), ενώ η τρίτη φωτογραφία αφορά περυσινή δόση φορολογίας εισοδήματος, όπου φυσικά δεν υπήρχε προμήθεια ή τέλος. Δυστυχώς, μιλάμε πλέον για ένα κράτος – τιμωρό, το οποίο ακόμη κι αν ο φορολογούμενος του είναι συνεπής, του επιβάλλει επιπλέον χαράτσια και μάλιστα αυτού του ύψους!

Ν. Κλειτσιώτης: «Αυτοί που μέχρι πρόσφατα μας έλεγαν ότι οι τράπεζες πίνουν το αίμα του λαού, σήμερα…»

Για το θέμα μίλησε στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο οικονομολόγος και πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Ντίνος Κλειτσιώτης, ο οποίος τόνισε σχετικά: «Δυστυχώς ο κάθε φορολογούμενος που έχει συναλλαγή με τράπεζες και ΕΛ.ΤΑ., για να πληρώσει φόρους του ελληνικού δημοσίου, πληρώνει 1,50 ευρώ και 1,20 ευρώ αντίστοιχα για κάθε παραστατικό. Είναι ένας νέος φόρος, στην ουσία ένα νέο χαράτσι. Αυτοί, οι οποίοι μέχρι πρόσφατα μας έλεγαν ότι οι τράπεζες πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού, σήμερα, με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., δίνουν στις τράπεζες το δικαίωμα, να παίρνουν από κάθε φορολογούμενο για κάθε συναλλαγή κι ανεξαρτήτως ποσού, 1,50 ευρώ».

Μόνο για τις πέντε δόσεις του ΕΝ.Φ.Ι.Α. το νέο χαράτσι φτάνει τα 7,50 ευρώ!

«Για παράδειγμα, όπως όλοι ξέρουμε  οι δόσεις του ΕΝ.Φ.Ι.Α. είναι συνολικά πέντε. Επί 1,50 ευρώ σε κάθε μια από αυτές, ο φορολογούμενος θα πληρώσει χαράτσι 7,50 ευρώ, μόνο για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.! Αυτό πρέπει να το δει η κυβέρνηση και να παραδεχθεί ότι είναι ένα μεγάλο της λάθος. Είναι μια απόφαση δική της και ισχύει από την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος από τον περασμένο Ιούλιο. Μπορεί δηλαδή να έχουμε δόση για ΕΝ.Φ.Ι.Α. 20 ευρώ κι η προμήθεια να φτάνει το 1,50 ευρώ. Ακόμη χειρότερα μπορεί κάποιος φορολογούμενος να έχει να πληρώσει μόλις 5 ή 6 ευρώ, είτε δόση, είτε για κάποια ρύθμιση. Το να πληρώνει 1,50 ευρώ επιπλέον είναι κάτι παράλογο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κλειτσιώτης.

Ο μόνος τρόπος αποφυγής πληρωμής της προμήθειας είναι το e banking

«Είναι μια «τιμωρία» για τους πολίτες και δη για τους συνεπείς φορολογούμενους,  καθώς το ίδιο το κράτος τους ώθησε να πληρώνουν σε τράπεζες και ΕΛ.ΤΑ., αφού στην εφορία δεν υπάρχει δυνατότητα να πληρώσει ο πολίτης. Ο μόνος τρόπος για να αποφύγει κανείς το χαράτσι αυτό είναι πληρώσει μέσω e banking, το οποίο όμως δεν το χρησιμοποιούν οι περισσότεροι φορολογούμενοι. Θα πρέπει να υπάρχει αντίδραση από όλους μας. Όλα τα πράγματα έχουν κάποιο όριο. Εδώ έχουμε πλέον ξεφύγει από το όριο», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...