Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ελάχιστοι έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση

Ημέρα:

spot_img

Ελάχιστοι είναι οι φορολογούμενοι στην Καβάλα που μέχρι σήμερα έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση, σύμφωνα με τον φοροτεχνικό, Γιάννη Παναγιωτίδη.

«Γενικότερα πρέπει να αναφέρουμε αρχικά ότι οι πολίτες είναι μουδιασμένοι από όλο αυτό που συμβαίνει με την πανδημία», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτίδης.

Γενικότερα ενώ άνοιξε το σύστημα μέσα στον Απρίλιο, ελάχιστοι είναι  αυτοί που έχουν προσέλθει στα λογιστικά γραφεία για να υποβάλουν τις φορολογικές τους

 «Να υπογραμμίσουμε ότι υπάρχουν δυο κατηγορίες φορολογουμένων. Αυτοί που είναι επαγγελματίες και ούτως ή άλλως οι υποχρεώσεις τους είναι σταθερές και τρέχουν όσον σε όλη τη διάρκεια του έτους και η άλλη κατηγορία, που είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που υποβάλουν μια φορά τον χρόνο τη φορολογική τους δήλωση. Γενικότερα ενώ άνοιξε το σύστημα μέσα στον Απρίλιο, ελάχιστοι είναι  αυτοί που έχουν προσέλθει στα λογιστικά γραφεία για να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις μέχρι σήμερα», επισημαίνει σχετικά ο γνωστός φοροτεχνικός.

Τα λογιστικά γραφεία ήταν και είναι επιφορτισμένα με πολύ μεγάλο όγκο δουλειάς, ο οποίος προέκυψε έκτακτα, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό

«Εδώ πρέπει να πούμε ότι λόγω της πανδημίας υπήρχαν περιοριστικοί όροι για αποφυγή φυσικής παρουσίας των πολιτών στα λογιστικά γραφεία. Προσπαθούμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό, ειδικά από τη στιγμή που η τεχνολογία μας το επιτρέπει. Άρα, πρώτα θα πρέπει να υπάρχει μια τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ λογιστή και φορολογούμενου για να υπάρξει το σχετικό ραντεβού. Πρέπει επίσης να πούμε ότι τα λογιστικά γραφεία ήταν και είναι επιφορτισμένα με πολύ μεγάλο όγκο δουλειάς, ο οποίος προέκυψε έκτακτα, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, μια εργασία που ξεπέρασε και τις ώρες της ημέρας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Άρα είναι πολύ φυσικό  να μην ασχοληθούμε με φορολογικές δηλώσεις που η καταληκτική τους ημερομηνία είναι η 30η Ιουνίου», συμπληρώνει χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτίδης.

Δεδομένη η παράταση της ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

«Θεωρώ δεδομένο εκ των πραγμάτων ότι θα πάμε σε παράταση. Αν υπήρχε η δυνατότητα για να πάμε μέχρι και Σεπτέμβριο θα το έκανε η Κυβέρνηση. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο θέμα που είναι τα έσοδα που θα πρέπει και η πολιτεία να έχει σε μια επιβαρυμένη εποχή όπως φέτος με την κάθετη πτώση των εσόδων όπως το Φ.Π.Α. επειδή ήταν κλειστή η οικονομία. Επίσης για την καταβολή οφειλών φορολογίας εισοδήματος με την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου είναι σίγουρο ότι η Κυβέρνηση θα πάρει μέτρα για επιμήκυνση των δόσεων, είτε είναι φόρος εισοδήματος, είτε ΕΝΦΙΑ ή φόρος εταιρειών. Όλα αυτά θεωρώ ότι θα κριθούν προς το τέλος Ιουνίου. Αυτό που ακούγεται να μη πληρωθεί προκαταβολή από τις επιχειρήσεις φέτος ή να είναι μειωμένη ή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, είναι στη θετική κατεύθυνση. Έχουμε όμως πολλά κενά και ασάφειες. Είναι δικαιολογημένη και η Κυβέρνηση βέβαια γιατί το πηγαίνει βήμα – βήμα», τονίζει σχετικά ο κ. Παναγιωτίδης.

«Συστήνουμε στους φορολογούμενους να επικοινωνήσουν μαζί μας τηλεφωνικά για τις φορολογικές δηλώσεις τους κι από εκεί και πέρα θα πάρουν κατευθύνσεις από εμάς»

«Εμείς πάντως συστήνουμε στους φορολογούμενους να επικοινωνήσουν μαζί μας τηλεφωνικά για τις φορολογικές δηλώσεις τους κι από εκεί και πέρα θα πάρουν κατευθύνσεις από εμάς. Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν όμως άμεσα οι δηλώσεις, αλλά χρειάζεται ωστόσο ένας καλός προγραμματισμός για να μην υπάρξει συνωστισμός που θα μας φέρει όλους σε δύσκολη θέση το επόμενο χρονικό διάστημα», αναφέρει καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Γιάννης Παναγιωτίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε η Κυβέρνηση της μείωσης των φόρων και της αύξησης μισθών και συντάξεων»

Τη σημαντικότητα του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τον...

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...