Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Είδος προς εξαφάνιση οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία

Ημέρα:

spot_img

Είδος προς εξαφάνιση είναι πλέον οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Θάσου για την τουριστική περίοδο του 2021, όπως χαρακτηριστικά τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Πάρης Παρασχούδης.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Παρασχούδης, για το φετινό καλοκαίρι δυο είναι τα σενάρια που θα επικρατήσουν. Το καλό σενάριο είναι να υπάρξει διπλάσιος αριθμός από αυτόν του 2020, ενώ το κακό σενάριο είναι όχι μόνο να επαναληφθεί το περασμένο καλοκαίρι, αλλά να είναι ακόμη χειρότερο!

«Αυτό που είναι ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Υπάρχουν λίγα ερωτήματα, αλλά τίποτα το σημαντικό. Είναι ελάχιστα…»

«Δεν υπάρχει πελάτης αυτή τη στιγμή, οπότε δεν υπάρχει και αγορά. Δεν υπάρχουν κρατήσεις από άλλες χώρες της Ευρώπης. Είναι είδος προς εξαφάνιση. Σαφώς ο Νοέμβριος είναι ένας σημαντικός μήνας προκρατήσεων ακόμη και για αγορές που δεν είναι όπως η Γερμανία, αλλά όπως αυτή της Ρουμανίας που πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε πάνω από 30% προκρατήσεις. Αυτό που είναι ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Υπάρχουν λίγα ερωτήματα, αλλά τίποτα το σημαντικό. Είναι ελάχιστα», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου.

«Αν δεν σταματήσουν τα κρούσματα και οι θάνατοι, η ψυχολογία του κόσμου πολύ δύσκολα θα αλλάξει»

Σε ερώτηση για το πότε θα μπορούσε να αλλάξει κάτι, προς το καλύτερο, ο Πάρης Παρασχούδης απάντησε: «Πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι από τον Ιανουάριο και μετά, αλλά αυτό φυσικά θα εξαρτηθεί με την πορεία της πανδημίας. Αν δεν σταματήσουν τα κρούσματα και οι θάνατοι, η ψυχολογία του κόσμου πολύ δύσκολα θα αλλάξει. Ο πελάτης θέλει να αισθάνεται ασφαλής για να κάνει τις διακοπές του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι κρατήσεις φέτος θα είναι της τελευταίας στιγμής. Είναι συγκρατημένος ο πελάτης στο να κάνει έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό».

«Είναι επιτακτική ανάγκη φέτος να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διότι τα πράγματα έχουν αλλάξει, οπότε πρέπει κι εμείς με τη σειρά μας να είμαστε πανέτοιμοι γι’ αυτές τις αλλαγές…»

Αναφορικά με τον τρόπο προετοιμασίας των ξενοδόχων για την επόμενη τουριστική περίοδο, ο Π. Παρασχούδης επισήμανε: «Είναι επιτακτική ανάγκη φέτος να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διότι τα πράγματα έχουν αλλάξει, οπότε πρέπει κι εμείς με τη σειρά μας να είμαστε πανέτοιμοι γι’ αυτές τις αλλαγές. Είχαμε τον χρόνο να προετοιμαστούμε υγειονομικά, όχι όμως σε θέματα πωλήσεων, προσέγγισης αγορών κλπ. Αυτό είναι τώρα το ζητούμενο. Να καταλάβουμε δηλαδή ποιες αλλαγές θα γίνουν στις αγορές του Τουρισμού, πως αυτό θα επηρεάσει τον καταναλωτή, τι θα ζητά από μας. Το σενάριο έχει πλέον αλλάξει. Πρέπει να δούμε τι ζητά ο πελάτης και να του το δώσουμε. Φυσικά, σε γενικές γραμμές το ξέρουμε. Θέλει ασφάλεια, θέλει value for money, να έχει δυνατότητα επιστροφής της προκαταβολής του αν υπάρχει μια ακύρωση. Όλα αυτά θα βοηθήσουν να πάρει την απόφασή του. Όμως φέτος ξαναλέω όλα θα κριθούν την τελευταία στιγμή, μιας κι ακόμη δεν υπάρχει λύση στο υγειονομικό θέμα».

«Όσον αφορά την προβολή, αφού δεν έχουμε εκθέσεις, πραγματοποιούνται διάφορα forum με στόχο την ενημέρωση και την πρόγνωση»

Ειδικά για το θέμα των προκρατήσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου τόνισε: «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο. Υπάρχουν κάποιες λίγες συμφωνίες, οι οποίες όμως είναι χωρίς «αρραβώνα», καθώς ανά πάσα στιγμή μπορούν να ακυρωθούν. Εξαρτάται από μέρα σε μέρα η εξέλιξη που θα παρουσιάσει το υγειονομικό πρόβλημα. Μας ενδιαφέρει το πως πάει το πρόβλημα στη χώρα του πελάτη και στη χώρα που θα επισκεφθούν. Αυτή τη στιγμή και οι άλλες χώρες και εμείς πληττόμαστε πάρα πολύ και κανένας δεν έχει σαν προτεραιότητά του να πάει διακοπές. Στόχος μας είναι να τους κρατήσουμε σε επαφή μαζί μας και με το προϊόν μας. Όσον αφορά την προβολή, αφού δεν έχουμε εκθέσεις, πραγματοποιούνται διάφορα forum με στόχο την ενημέρωση και την πρόγνωση».

«Όπως προβλέπεται, πριν από το 2025, δεν θα υπάρξει πλήρης ανάκαμψη. Σταδιακά θα «χτίζει» ο Τουρισμός, μέχρι το 2025 – Αν επαναληφθεί το 2020 ή η φετινή χρονιά πάει ακόμη χειρότερα, θα είναι κάτι το καταστροφικό. Θα είναι πλέον θέμα επιβίωσης για όλους μας…»

 Τέλος, σε σχέση με τα επικρατέστερα σενάρια για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου, ο κ. Παρασχούδης δήλωσε: «Υπάρχουν μόνο σενάρια, προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν. Ένα πολύ καλό σενάριο θα έλεγα είναι ότι θα έχουμε τους διπλάσιους τουρίστες του 2020, οι οποίοι στην ουσία θα είναι όμως οι μισοί του 2019. Όπως προβλέπεται, πριν από το 2025, δεν θα υπάρξει πλήρης ανάκαμψη. Σταδιακά θα «χτίζει» ο Τουρισμός, μέχρι το 2025. Το κακό σενάριο από την άλλη είναι να συνεχιστεί το υγειονομικό πρόβλημα και να έχουμε, όχι μόνο μια επανάληψη του 2020, αλλά να είναι ακόμη χειρότερο! Μη ξεχνάμε ότι το 2020 είχαμε μια τεράστια δεξαμενή κρατήσεων από νωρίς, στην οποία και βασιστήκαμε. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τίποτα! Αν επαναληφθεί το 2020 ή η φετινή χρονιά πάει ακόμη χειρότερα, θα είναι κάτι το καταστροφικό. Θα είναι πλέον θέμα επιβίωσης για όλους μας και φυσικά για το σύνολο της οικονομίας που ακουμπά πάνω στον Τουρισμό».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...