Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Βαρυχειμωνιά επικρατεί στην αγορά της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

«Παγωμένη» είναι η αγορά της Καβάλας, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη συμπληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, αλλά και το ότι βρισκόμαστε μόλις ένα 24ωρο πριν από την εφαρμογή του εορταστικού ωραρίου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης, η κίνηση που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στον φετινό Δεκέμβριο είναι σαφώς πιο μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

«Περιμένουμε έστω και την ύστατη στιγμή να γίνει το κάτι παραπάνω, ώστε να αντεπεξέλθουμε στις δύσκολες στιγμές που περνάμε και στα συσσωρευμένα χρέη των τελευταίων ετών»

«Έχουμε φτάσει αισίως στα μέσα Δεκεμβρίου, όμως από άποψη αγοραστικής κίνησης και επισκεψιμότητας στα καταστήματά μας, δεν έχει διαφανεί ότι έχουμε μπει σε έναν εορταστικό μήνα. Η αγορά είναι «παγωμένη» κι ευελπιστούμε κάποιες μέρες που θα είναι κοντά στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά να υπάρχει η ανάλογη κίνηση. Σίγουρα για προϊόντα που είναι εορταστικού περιεχομένου, στα αντίστοιχα καταστήματα θα υπάρχει κίνηση. Περιμένουμε έστω και την ύστατη στιγμή να γίνει το κάτι παραπάνω, ώστε να αντεπεξέλθουμε στις δύσκολες στιγμές που περνάμε και στα συσσωρευμένα χρέη των τελευταίων ετών», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Βασίλης Λεμονίδης.

«Ο Δεκέμβριος παλιότερα ήταν ο καλύτερος μήνας από άποψη τζίρου, αλλά τείνει πλέον να γίνει ένας …κανονικός μήνας»

Σε ερώτηση για το αν η μέχρι σήμερα καταγραφείσα κίνηση του Δεκεμβρίου, είναι η ίδια με αυτήν του Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας απάντησε: «Ο Νοέμβριος έχει γίνει μήνας προσφορών και προωθητικών ενεργειών, δυστυχώς. Οπότε και η μέγιστη επισκεψιμότητα να υπήρξε, οι τιμές με τις οποίες πουλούσαμε και η μείωση της κερδοφορίας, έφεραν ένα αποτέλεσμα όχι καλό, αφού μπορεί να μπήκε κόσμος στα μαγαζιά μας, αλλά να μην είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Δεκέμβριος είναι ένας τελείως διαφορετικός μήνας, παλιότερα ήταν ο καλύτερος από άποψη τζίρου, αλλά τείνει πλέον να γίνει ένας κανονικός μήνας. Για την ώρα είναι πιο κάτω από πέρυσι, αλλά καλό είναι να περιμένουμε μέχρι τέλος του, μήπως και αλλάξει κάτι».

«Είναι ηλίου φαεινότερο και με απλά μαθηματικά ότι δύσκολα θα μπορέσει να αντιστραφεί το κλίμα, παρά την εφαρμογή του εορταστικού ωραρίου»

Τέλος, σε σχέση με το εορταστικό ωράριο, ο Βασίλης Λεμονίδης ανέφερε: «Ξεκινάει την Κυριακή (16/12), μια από τις τρεις νόμιμες αυτού του μήνα, αν και είναι λίγο νωρίς θα έλεγα, καθώς δεν είναι από τις δυνατές Κυριακές της χρονιάς. Τις άλλες δυο που είναι πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ίσως υπάρξει μεγαλύτερη κίνηση, ώστε να εξισορροπήσει κάπως τη χασούρα που έχουμε από το προηγούμενο διάστημα. Επειδή όμως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου δεν έχουμε φτάσει ούτε στα μισά από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, είναι ηλίου φαεινότερο και με απλά μαθηματικά ότι δύσκολα θα μπορέσει να αντιστραφεί το κλίμα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...