Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απ’ το κακό στο χειρότερο η αγορά της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Πολύ κατώτερη των προσδοκιών αποδείχτηκε η κίνηση που καταγράφηκε στα εμπορικά καταστήματα της Καβάλας, μετά τη συμπλήρωση ενός μήνα από την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων.

Όπως τονίζει με έμφαση ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης, η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, θυμίζοντας μάλιστα έντονα την εποχή που άρχιζε η οικονομική κρίση!

«Δεν ξέρω πόσο θ’ αντέξουν οι επιχειρήσεις μ’ όλο αυτό το κλίμα που υπάρχει…»

Μιλώντας στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ., σημείωσε αρχικά: «Ενώ τις πρώτες ημέρες των χειμερινών εκπτώσεων η κίνηση ήταν ικανοποιητική, το διάστημα που ακολούθησε και ειδικά τις δυο τελευταίες εβδομάδες η κίνηση βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι τζίροι των καταστημάτων είναι πολύ μικροί, η κίνηση των καταναλωτών στην αγορά είναι ελάχιστη κι αυτή τη στιγμή υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα σ’ όλες τις επιχειρήσεις».

Όπως επισήμανε στη συνέχεια ο Βασίλης Λεμονίδης, οι χειμερινές εκπτώσεις ήταν μια περίοδος, την οποία περίμεναν εναγωνίως οι τοπικοί έμποροι όχι για να κερδίσουν, αλλά για να ρευστοποιήσουν και να μπορέσουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος.

«Αυτή τη φορά η περίοδος των εκπτώσεων θυμίζει εποχές στις αρχές της οικονομικής κρίσης, κοντά στο 2011 και μπορεί ίσως και χειρότερα. Δεν ξέρω πόσο θ’ αντέξουν οι επιχειρήσεις, αλλά μ’ όλο αυτό το κλίμα που υπάρχει, την αβεβαιότητα του κόσμου και γενικότερα την αναταραχή που υπάρχει στην κοινωνία, το τελευταίο που σκέφτεται κάποιος είναι να καταναλώσει αγαθά που δεν είναι πρώτης ανάγκης, κάτι που φαίνεται στους τζίρους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.

«Τι άλλο πρέπει να πούμε για να καταλάβουν οι ιθύνοντες ότι έχουμε φτάσει στα όριά μας;»

«Και που ανοίγουμε τα καταστήματά μας, δεν κυκλοφορεί κόσμος, δεν καταναλώνει κανείς. Είναι φοβισμένοι και τα λίγα χρήματα που διαθέτουν δεν τα ρίχνουν στην αγορά. Τόσο μεγάλες εκπτώσεις δεν έχουν ξαναγίνει, τόσο χαμηλές τιμές δεν υπήρξαν ξανά. Δεν μπορούμε απ’ τη μεριά μας να κάνουμε κάτι άλλο. Σε καθημερινή βάση ανακύπτουν νέα προβλήματα κι όπως είναι γνωστό όπου υπάρχει φτώχεια, υπάρχει και γκρίνια. Υπάρχει απίστευτη γκρίνια από τους συναδέλφους μου, η οποία σ’ ένα μεγάλο ποσοστό είναι δικαιολογημένη. Τι άλλο πρέπει να πούμε για να καταλάβουν οι ιθύνοντες ότι έχουμε φτάσει στα όριά μας; Το μήνυμα από την κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου ήταν ηχηρό, ισχυρό και απ’ όλες τις κοινωνικές ομάδες. Ήταν παράλληλα μήνυμα προειδοποιητικό. Δεν γίνεται διαφορετικά. Τι δεν καταλαβαίνουν αυτοί οι φωστήρες; Σε ποια χώρα ζουν; Σ’ άλλη; Αλλά όταν ο μισθός μπαίνει και βγαίνει δεν μπορούν να νοιαστούν για τα προβλήματα των άλλων. Είναι θέμα ευσυνειδησίας κι αν όντως πονάς στην καθημερινή σου ζωή. Μόνο αν πονάς μπορείς να καταλάβεις τον άλλον. Αλλιώς ζεις σε παράλληλο σύμπαν», κατέληξε σχετικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...