Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αισιοδοξία και ελπίδες σκόρπισαν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ.

Ημέρα:

spot_img

Απόλυτα ικανοποιημένος από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επέστρεψε από τη Θεσσαλονίκη και τη Δ.Ε.Θ., ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

«Νομίζω ότι με αυτά που ακούσαμε από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματικά ο επιχειρηματικός κόσμος βλέπει ότι παίρνει κάτι παραπάνω, σε σχέση ακόμη και με αυτά που ήλπιζε ότι θα πάρει προεκλογικά», τόνισε σε δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο κ. Δέμπας.

«Απ’ ό,τι φαίνεται βλέπουμε μία σοβαρή κυβέρνηση που θέλει από την πρώτη κιόλας μέρα να τα βάλει σε μία σειρά και να λυθούν χρόνια προβλήματα, για να γίνουν μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας»

«Θεωρώ ότι βλέπουμε ότι έναν πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση, που από την πρώτη μέρα κι αυτό είναι το παράδοξο για την ελληνική πραγματικότητα, έχει βρει τα βήματά της, μία κυβέρνηση που πραγματικά ασχολείται καθημερινά με ζητήματα που μας απασχολούν και ήταν χρόνια για εμάς στην καθημερινότητά μας. Έχουμε πλέον απαντήσεις, έχουμε σχεδιασμό και κάποιες εξαγγελίες, οι οποίες έχουν άμεσο χρονοδιάγραμμα. Αυτό το οποίο τουλάχιστον είδαμε και στην διάρκεια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης στην ομιλία του πρωθυπουργού, είναι τα νούμερα για μείωση της φορολογίας, για τον ΕΝΦΙΑ, για τον ΕΦΚΑ κ.ο.κ. ανακοινώθηκαν με σκέψεις και προτάσεις για την πάταξη της γραφειοκρατίας. Ειπώθηκε ότι αυτές τις ημέρες θα βγει σε δημόσια διαβούλευση ένα μεγάλο πολυνομοσχέδιο που θα έχει σχέση με την πάταξη της γραφειοκρατίας και φαινομένων που ουσιαστικά καθυστερούν τις επενδύσεις και το επενδυτικό κλίμα. Έτσι θα βελτιώσουν το επενδυτικό κλίμα και θα γίνει η χώρα μας ακόμη πιο φιλική. Θα δούμε δράσεις και ενέργειες που έχουν σχέση με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, έτσι ώστε πραγματικά να μην βλέπουμε και παρατηρούμε αυτές τις ουρές και ουσιαστικά τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες. Απ’ ό,τι φαίνεται βλέπουμε μία σοβαρή κυβέρνηση που θέλει από την πρώτη κιόλας μέρα να τα βάλει σε μία σειρά και να λυθούν χρόνια προβλήματα, για να γίνουν μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Μάρκος Δέμπας.

«Βλέπουμε επίσης υπουργούς που έχουν τη διάθεση να έχουν επαφές και συζητήσεις με τα Επιμελητήρια, με την επιχειρηματικότητα και πραγματικά αυτά τα οποία μεταφέρουμε εμείς από κάτω προς τα πάνω να τα ακούσουν»

«Εγώ τουλάχιστον γύρισα από τη Θεσσαλονίκη πολύ αισιόδοξος. Συναντηθήκαμε με τον υπουργό Ανάπτυξης τον κύριο Γεωργιάδη, με τον υπουργό Οικονομικών τον κύριο Σταϊκούρα και με τον υπουργό Απασχόλησης, τον κύριο Βρούτση κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των Επιμελητηρίων όπου τέθηκαν μία σειρά θεμάτων για την επόμενη μέρα. Βλέπουμε επίσης υπουργούς που έχουν τη διάθεση να έχουν επαφές και συζητήσεις με τα Επιμελητήρια, με την επιχειρηματικότητα και πραγματικά αυτά τα οποία μεταφέρουμε εμείς από κάτω προς τα πάνω να τα ακούσουν, να τεκμηριώσουμε και εμείς από την πλευρά μας και πραγματικά να δούμε την επόμενη μέρα όσο το δυνατόν γίνεται μία γρήγορη λύση», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Οδεύουμε πλέον ολοταχώς για την έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας, η οποία φέτος τουλάχιστον μας εντυπωσιάζει και εμάς…»

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το που βρίσκεται η προετοιμασία για την έκθεση του Επιμελητηρίου Kavala Expo 2019, o Μάρκος Δέμπας απάντησε: «Οδεύουμε πλέον ολοταχώς για την έκθεση του Επιμελητηρίου, η οποία φέτος τουλάχιστον μας εντυπωσιάζει και εμάς. Το κλίμα είναι θετικό από τις πολλές συμμετοχές μετά από κινήσεις συντονισμένες που έχουμε κάνει, καθώς έχουμε επιχειρήσεις από χώρες της βαλκανικής με δυναμικές παρουσίες όχι μόνο σαν Επιμελητήρια αλλά και επιχειρήσεις που θα βρεθούν εδώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Περιμένουμε πάνω από 20 επιχειρήσεις από την Τουρκία, το ίδιο από Σερβία και Βουλγαρία και αυτό ακριβώς είναι που μας έδωσε το έναυσμα να προχωρήσουμε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου σε ένα διεθνές επιχειρηματικό φόρουμ, ένα Business forum εδώ στην Καβάλα μεταξύ αυτών των χωρών, ανταλλάσσοντας απόψεις για το τι γίνεται οικονομικά και επιχειρηματικά στις χώρες μας. Οι επιχειρήσεις οι οποίες θα έρθουν από το εξωτερικό θα ξεπερνάνε τις 60, ενώ 120 θα είναι οι τοπικές και περιφερειακές για να έχουμε και τη δυνατότητα be to be συναντήσεων, ώστε η κάθε επιχείρηση, ο κάθε επιχειρηματίας να μιλήσει, να δει προϊόντα, να δει υπηρεσίες και να καταλήξουμε σε κάποιες κοινές εμπορικές συμφωνίες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η έκθεση θα είναι πάλι πολύ δυναμική και φέτος. Έχουμε και τις παράλληλες εκδηλώσεις, δεν τις έχουμε ολοκληρώσει ακόμη για να τις ανακοινώσουμε ακόμη, αλλά φαντάζομαι ότι στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που θα το κάνουμε αυτό σύντομα, ίσως και μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας όπου πραγματικά θα μας δοθεί η δυνατότητα να τα παρουσιάσουμε όλα ακόμη πιο αναλυτικά

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...