Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Την ανιούσα πήραν οι τιμές των καυσίμων

Μιχάλης Μεταξάς: Σε καμιά περίπτωση δεν ευθύνονται οι βενζινοπώλες

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Με το 1 ευρώ το λίτρο «φλερτάρει» πλέον η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ενώ και η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει πάρει την ανιούσα και διαμορφώνεται στα 1,60 ευρώ το λίτρο κατά μέσο όρο.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι τιμές των υγρών καυσίμων καταγράφουν συνεχώς αύξηση, γεγονός που δημιουργεί πονοκέφαλο στους καταναλωτές. Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην περιοχή μας, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Μιχάλη Μεταξά, διαμορφώνεται για αυτήν την εβδομάδα στα 95 λεπτά, όταν η αντίστοιχη τιμή στα τέλη Νοεμβρίου ήταν στα 83 λεπτά το λίτρο.

Ποιοι είναι οι λόγοι της διαρκούς αύξησης των τιμών στα υγρά καύσιμα σύμφωνα με τον Μιχάλη Μεταξάς

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο κ. Μεταξάς, η συνεχής αύξηση των τιμών στα καύσιμα δεν οφείλεται σε καμιά περίπτωση στους βενζινοπώλες, όπως ίσως πολλοί από λάθος νομίζουν, αλλά στο ότι σιγά σιγά ανά τον πλανήτη αίρονται τα σκληρά lock down κι άρα υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα και ζήτηση για καύσιμα. Επίσης, ένας ακόμη λόγος είναι η βαρυχειμωνιά που επικρατεί σε πολλές περιοχές του πλανήτη κι άρα η ανάγκη για πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ ρόλο, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μεταξά, διαδραμάτισε και η αλλαγή ηγεσίας στις Η.Π.Α., που ώθησε τα χρηματιστήρια σε άνοδο.

«Κάθε φορά που παραλαμβάνουμε καύσιμα στα πρατήρια μας, διαπιστώνουμε αυτήν την αύξηση…»

«Δυστυχώς, κάθε μέρα αδιαλείπτως, οι τιμές στα υγρά καύσιμα ανεβαίνουν. Έτσι κάθε φορά που παραλαμβάνουμε καύσιμα στα πρατήρια μας, διαπιστώνουμε αυτήν την αύξηση. Στην Π.Ε. Καβάλας η αμόλυβδη βενζίνη κατά μέσο όρο διαμορφώνεται στα 1,60 ευρώ το λίτρο και στα 95 λεπτά για το πετρέλαιο θέρμανσης», επισήμανε σχετικά ο κ. Μεταξάς. Γενικότερα, πάντως όσον αφορά την ζήτηση σε καύσιμα, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας ανέφερε ότι αυτή είναι πολύ χαμηλή, καθώς οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο εντός της Περιφερειακής Ενότητας. Η μείωση σε σχέση με πέρυσι στους τζίρους και στην προ κορωνοϊού εποχή είναι της τάξης του 25 με 30%.

Μικρή η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης παρά το πέρασμα της «Μήδειας» από την Π.Ε. Καβάλας

Όσον αφορά τέλος, το αν υπήρξε μεγαλύτερη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω και της κακοκαιρίας που επικράτησε πρόσφατα και στην περιοχή μας με την «Μήδεια», ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας σημείωσε: «Την περίοδο που καταγράφηκαν στην Π.Ε. Καβάλας τα έντονα καιρικά φαινόμενα, δεν υπήρξε έντονη αύξηση στη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης. Υπήρχε κάποια κινητικότητα, όχι όμως κάποια φοβερή αύξηση, καθώς πολλοί καταναλωτές γέμισαν τις δεξαμενές τους την περασμένη άνοιξη αλλά και το φθινόπωρο, ενώ και ο χειμώνας γενικά δεν ήταν δύσκολος, οπότε το 70% των καταναλωτών ίσως και παραπάνω, είχαν σημαντικά αποθέματα. Ευελπιστούμε μέσα στον Μάρτιο να έχουμε κάποια κινητικότητα, καθώς προβλέπουν οι ειδικοί ότι θα έχουμε μια σημαντική κακοκαιρία, αλλά μένει να το δούμε στην πράξη».

spot_img

Διαφημίσεις