Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
spot_img

Σχολές Οδηγών: Είδαν Νοτοπούλου, αλλά δεν κατέληξαν πουθενά

Ημέρα:

Άκαρπη απέβη η συνάντηση που είχαν με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, οι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών από όλη την Περιφέρεια, οι οποίοι πραγματοποίησαν τη Δευτέρα (5/11) μηχανοκίνητη πορεία στην Κομοτηνή, διαμαρτυρόμενοι για την αποχή διαρκείας των εξεταστών από τις πρακτικές εξετάσεις.

Όπως ανέφερε με δηλώσεις που έκανε στο Kavala Web News ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών της Π.Ε. Καβάλας Ανδρέας Κορδύλης, στη συνάντηση με τον Χρήστο Μέτιο ήταν παρούσα και η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, στην οποία οι ιδιοκτήτες των σχολών οδηγών επέδωσαν αντίγραφο με τα αιτήματά τους, διαμαρτυρόμενοι για την αποχή, η οποία συνεχίζεται για 6η εβδομάδα.

«Ο υπουργός θεωρεί υπεύθυνες τις περιφέρειες, ενώ αυτές ρίχνουν το μπαλάκι στον υπουργό. Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο κι απ’ ό,τι φαίνεται θα πάει μακριά η βαλίτσα…»

«Δυστυχώς, φαίνεται ότι ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο. Είπαμε να ξεχωρίσουμε το θέμα των πληρωμών των εξεταστών με τα υπόλοιπα προβλήματα με το νομοσχέδιο που είναι σε επεξεργασία, ώστε να πληρωθούν οι εξεταστές και να αρχίσουμε να δουλεύουμε κι εμείς επιτέλους. Ο υπουργός θεωρεί υπεύθυνους τις περιφέρειες, ενώ αυτές ρίχνουν το μπαλάκι στον υπουργό. Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο κι απ’ ό,τι φαίνεται θα πάει μακριά η βαλίτσα. Είμαι απαισιόδοξος, καθώς δεν βλέπω μέσα στο 2018 να κάνουμε εξετάσεις. Είναι τα πάντα σταματημένα κι ο υπουργός αμετακίνητος», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Ανδρέας Κορδύλης.

«Τα έξοδά μας τρέχουν, δεν γίνονται μαθήματα, δεν έχει νόημα να γίνονται. Το να ετοιμάζουμε κόσμο για εξετάσεις δεν στέκει. Γιατί να το κάνουμε, από τη στιγμή που δεν ξέρουμε πότε θα δώσουν εξετάσεις οι μαθητές μας;»

«Θα κάνουμε ως Ομοσπονδία μια συνέλευση στις 25 Νοεμβρίου, εκτός κι αν έχουμε εξελίξεις και γίνει πιο νωρίς. Τα έξοδά μας τρέχουν, δεν γίνονται μαθήματα, δεν έχει νόημα να γίνονται. Το να ετοιμάζουμε κόσμο για εξετάσεις δεν στέκει. Γιατί να το κάνουμε, αφού δεν ξέρουμε πότε θα δώσουν εξετάσεις οι μαθητές μας;», ανέφερε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών της Π.Ε. Καβάλας.

Ερωτηθείς τέλος, για το αν θα ήταν μια λύση η προσφυγή στη δικαιοσύνη, ο Ανδρέας Κορδύλης απάντησε: «Θα μπορούσαμε να κινηθούμε και νομικά, αλλά βάζοντάς τα με το ελληνικό δημόσιο συνήθως χάνεις. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα μια τέτοια κίνηση, από τη στιγμή που θα εκδικαστεί μια υπόθεση σε ορίζοντα 4ετίας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ντίνος Κλειτσιώτης: Το 1 εκατ. που δεν πήγε να ψηφίσει είναι σε αναμονή

Ντίνος Κλειτσιώτης: Ο τρόπος φορολόγησης των αντικειμενικών κριτηρίων πραγματικά...

Πάρης Παρασχούδης: Να εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν και στα χερσαία σύνορα

Για την πιθανότητα άνισου ανταγωνισμού ανάμεσα στη Θάσο και...

Εντάσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για...

Η Αλιεία ως κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών

Άρθρο του Αντώνη Φραντζή, Συμβούλου Αλιείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Η...

Καβάλα: Μαχαίρωσε τον φίλο του μετά από καβγά

Ένας άντρας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στο...

Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας Gastrade να προχωρήσει...

Λεωνίδας Παππάς: Η άνοδος μας είναι αργή, δεν είναι αυτό που θέλαμε

«Το 60% των εκλογέων δεν πήγε στην κάλπη /...