Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Σχολές Οδηγών: Είδαν Νοτοπούλου, αλλά δεν κατέληξαν πουθενά

Ημέρα:

Άκαρπη απέβη η συνάντηση που είχαν με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, οι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών από όλη την Περιφέρεια, οι οποίοι πραγματοποίησαν τη Δευτέρα (5/11) μηχανοκίνητη πορεία στην Κομοτηνή, διαμαρτυρόμενοι για την αποχή διαρκείας των εξεταστών από τις πρακτικές εξετάσεις.

Όπως ανέφερε με δηλώσεις που έκανε στο Kavala Web News ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών της Π.Ε. Καβάλας Ανδρέας Κορδύλης, στη συνάντηση με τον Χρήστο Μέτιο ήταν παρούσα και η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, στην οποία οι ιδιοκτήτες των σχολών οδηγών επέδωσαν αντίγραφο με τα αιτήματά τους, διαμαρτυρόμενοι για την αποχή, η οποία συνεχίζεται για 6η εβδομάδα.

«Ο υπουργός θεωρεί υπεύθυνες τις περιφέρειες, ενώ αυτές ρίχνουν το μπαλάκι στον υπουργό. Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο κι απ’ ό,τι φαίνεται θα πάει μακριά η βαλίτσα…»

«Δυστυχώς, φαίνεται ότι ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο. Είπαμε να ξεχωρίσουμε το θέμα των πληρωμών των εξεταστών με τα υπόλοιπα προβλήματα με το νομοσχέδιο που είναι σε επεξεργασία, ώστε να πληρωθούν οι εξεταστές και να αρχίσουμε να δουλεύουμε κι εμείς επιτέλους. Ο υπουργός θεωρεί υπεύθυνους τις περιφέρειες, ενώ αυτές ρίχνουν το μπαλάκι στον υπουργό. Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο κι απ’ ό,τι φαίνεται θα πάει μακριά η βαλίτσα. Είμαι απαισιόδοξος, καθώς δεν βλέπω μέσα στο 2018 να κάνουμε εξετάσεις. Είναι τα πάντα σταματημένα κι ο υπουργός αμετακίνητος», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Ανδρέας Κορδύλης.

«Τα έξοδά μας τρέχουν, δεν γίνονται μαθήματα, δεν έχει νόημα να γίνονται. Το να ετοιμάζουμε κόσμο για εξετάσεις δεν στέκει. Γιατί να το κάνουμε, από τη στιγμή που δεν ξέρουμε πότε θα δώσουν εξετάσεις οι μαθητές μας;»

«Θα κάνουμε ως Ομοσπονδία μια συνέλευση στις 25 Νοεμβρίου, εκτός κι αν έχουμε εξελίξεις και γίνει πιο νωρίς. Τα έξοδά μας τρέχουν, δεν γίνονται μαθήματα, δεν έχει νόημα να γίνονται. Το να ετοιμάζουμε κόσμο για εξετάσεις δεν στέκει. Γιατί να το κάνουμε, αφού δεν ξέρουμε πότε θα δώσουν εξετάσεις οι μαθητές μας;», ανέφερε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών της Π.Ε. Καβάλας.

Ερωτηθείς τέλος, για το αν θα ήταν μια λύση η προσφυγή στη δικαιοσύνη, ο Ανδρέας Κορδύλης απάντησε: «Θα μπορούσαμε να κινηθούμε και νομικά, αλλά βάζοντάς τα με το ελληνικό δημόσιο συνήθως χάνεις. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα μια τέτοια κίνηση, από τη στιγμή που θα εκδικαστεί μια υπόθεση σε ορίζοντα 4ετίας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας διαμαρτύρεται για την μείωση των πτήσεων προς Αθήνα

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Ο Κωνσταντίνος Γερακίνης υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Γιάννη Εριφυλλίδη

Ο Κωνσταντίνος Γερακίνης συστρατεύεται ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με...

Οι πρώτοι 30 υποψήφιοι του Χαράλαμπου Χρυσανίδη

Από τον συνδυασμό «ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ» του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας...

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων (23/6 – 10/9/2023)

Με σκηνικό το εμβληματικό κτήριο του δημαρχείου, το βράδυ...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...