Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Στο τραπέζι η αύξηση του φόρου στα καύσιμα

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Κάθετα αντίθετος με την επιβολή επιπλέον φόρου στα καύσιμα, δηλώνει στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, Φώτης Πούλος.

Τις τελευταίες ημέρες επανήλθε στο προσκήνιο το θέμα της αύξησης του φόρου στα καύσιμα, μέτρο με το οποίο η κυβέρνηση προσδοκά επιπλέον έσοδα για να κλείσουν οι τρύπες που έχουν προκύψει στον προϋπολογισμό.

«Επιπλέον αύξηση φόρου στα καύσιμα θα πλήξει πρώτα απ’ όλα την ίδια την παραγωγικότητα…»

«Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στους φόρους των καυσίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς για παράδειγμα στην αμόλυβδη βενζίνη ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο Φ.Π.Α. ξεπερνούν το 70%, με αποτέλεσμα σε κάθε λίτρο οι επιβαρύνσεις για τον καταναλωτή να αγγίζουν το 1 ευρώ. Μια επιπλέον αύξηση φόρου θα πλήξει πρώτα από όλα την ίδια την παραγωγικότητα, δηλαδή τους αγρότες, τους μεταφορείς κι όλους όσοι χρησιμοποιούν τα καύσιμα για την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι με μια τέτοια αύξηση, καθώς από το 2010 και μετά έχουμε υποστεί μια τεράστια μείωση στη δουλειά μας. Αν αυξηθεί επιπλέον ο Ε.Φ.Κ., αντίστοιχα θα έχουμε περαιτέρω μείωση στο τζίρο μας και μάλιστα δεν θα υπάρξει κανένα όφελος για το ίδιο το κράτος», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ε» ο Φώτης Πούλος.

«Να πατάξουν το λαθρεμπόριο που εξακολουθεί και υπάρχει»

«Πρέπει οι κυβερνώντες να το σκεφτούν πολύ καλά. Πόσο θέλουν να αυξήσουν τον φόρο, που να τον πάνε; Σίγουρα η συγκυρία, κατά τη λογική των κυβερνώντων, είναι «καλή» για να αυξήσουν το φόρο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επειδή σήμερα οι τιμές διεθνώς είναι χαμηλές, θα είναι και αύριο. Εμείς τις κινητοποιήσεις δεν τις φοβόμαστε, όμως το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι να μην επιβληθούν νέοι φόροι. Σίγουρα είναι για αυτούς μια «εύκολη» λύση, που όμως θα δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα αργότερα. Είμαστε ανήσυχοι και μόνο από το άκουσμα για αύξηση στον Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα. Έχουμε σηκώσει ψηλά το θέμα με πολλές ανακοινώσεις από τις ενώσεις και τις ομοσπονδίας μας και θέλω να πιστεύω ότι θα το ξανασκεφτούν. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να πατάξουν το λαθρεμπόριο που εξακολουθεί και υπάρχει, όπως και τη μεγάλη φοροδιαφυγή. Σημαία αυτής της κυβέρνησης ήταν άλλωστε η πάταξη του λαθρεμπορίου, αλλά βλέπουμε για ακόμη μια φορά ότι δεν το έχουν αγγίξει», συμπλήρωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Διαφημίσεις