Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Στο τραπέζι η αύξηση του φόρου στα καύσιμα

Ημέρα:

Κάθετα αντίθετος με την επιβολή επιπλέον φόρου στα καύσιμα, δηλώνει στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, Φώτης Πούλος.

Τις τελευταίες ημέρες επανήλθε στο προσκήνιο το θέμα της αύξησης του φόρου στα καύσιμα, μέτρο με το οποίο η κυβέρνηση προσδοκά επιπλέον έσοδα για να κλείσουν οι τρύπες που έχουν προκύψει στον προϋπολογισμό.

«Επιπλέον αύξηση φόρου στα καύσιμα θα πλήξει πρώτα απ’ όλα την ίδια την παραγωγικότητα…»

«Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στους φόρους των καυσίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς για παράδειγμα στην αμόλυβδη βενζίνη ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο Φ.Π.Α. ξεπερνούν το 70%, με αποτέλεσμα σε κάθε λίτρο οι επιβαρύνσεις για τον καταναλωτή να αγγίζουν το 1 ευρώ. Μια επιπλέον αύξηση φόρου θα πλήξει πρώτα από όλα την ίδια την παραγωγικότητα, δηλαδή τους αγρότες, τους μεταφορείς κι όλους όσοι χρησιμοποιούν τα καύσιμα για την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι με μια τέτοια αύξηση, καθώς από το 2010 και μετά έχουμε υποστεί μια τεράστια μείωση στη δουλειά μας. Αν αυξηθεί επιπλέον ο Ε.Φ.Κ., αντίστοιχα θα έχουμε περαιτέρω μείωση στο τζίρο μας και μάλιστα δεν θα υπάρξει κανένα όφελος για το ίδιο το κράτος», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ε» ο Φώτης Πούλος.

«Να πατάξουν το λαθρεμπόριο που εξακολουθεί και υπάρχει»

«Πρέπει οι κυβερνώντες να το σκεφτούν πολύ καλά. Πόσο θέλουν να αυξήσουν τον φόρο, που να τον πάνε; Σίγουρα η συγκυρία, κατά τη λογική των κυβερνώντων, είναι «καλή» για να αυξήσουν το φόρο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επειδή σήμερα οι τιμές διεθνώς είναι χαμηλές, θα είναι και αύριο. Εμείς τις κινητοποιήσεις δεν τις φοβόμαστε, όμως το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι να μην επιβληθούν νέοι φόροι. Σίγουρα είναι για αυτούς μια «εύκολη» λύση, που όμως θα δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα αργότερα. Είμαστε ανήσυχοι και μόνο από το άκουσμα για αύξηση στον Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα. Έχουμε σηκώσει ψηλά το θέμα με πολλές ανακοινώσεις από τις ενώσεις και τις ομοσπονδίας μας και θέλω να πιστεύω ότι θα το ξανασκεφτούν. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να πατάξουν το λαθρεμπόριο που εξακολουθεί και υπάρχει, όπως και τη μεγάλη φοροδιαφυγή. Σημαία αυτής της κυβέρνησης ήταν άλλωστε η πάταξη του λαθρεμπορίου, αλλά βλέπουμε για ακόμη μια φορά ότι δεν το έχουν αγγίξει», συμπλήρωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ούτε σκέψη για αποχή ή χαμένη ψήφο σε μικρότερα κόμματα…

«Τόσο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όσο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., δεν φαίνεται...

Η παραμελημένη (ως συνήθως) Ραψάνη

Από τον συνδυασμό "Η Καβάλα Μπροστά" του υποψηφίου δημάρχου...

O Παντελής Στυλιανού στο τιμόνι του «Βύρωνα»

Ο ΑΠΣ Βύρωνας Καβάλας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος για τον νομό της Καβάλας είναι το 4-0

«Η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή,...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...