Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

Στον… αέρα βρίσκεται ο αεροπορικός τουρισμός

Σάκης Ζηλιαχωβινός: «Ξεκινάμε από το μηδέν κι ό,τι καταφέρουμε, πρέπει ήδη με ένα μάτι να κοιτάμε την επόμενη περίοδο του 2021»

Ροή Ειδήσεων

Δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος έκανε την παρακάτω δήλωση:«Σε μια περίοδο που η χώρα μας εφαρμόζει με γρήγορους ρυθμούς τον στρατηγικό της σχεδιασμό για...

Νέο Πυροφυλάκιο στο Τοπικό Διαμέρισμα Μακρυχωρίου

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και τέθηκε σε λειτουργία από την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 ένα νέο Πυροφυλάκιο στο Τοπικό Διαμέρισμα Μακρυχωρίου του Δήμου Νέστου.Το συγκεκριμένο...

Απομακρύνθηκαν οι πακτωμένες ομπρέλες από τις παράλιες της Περάμου

Τα ξημερώματα της Δευτέρας έγινε η απομάκρυνση των μόνιμα πακτωμένων ομπρελών από τις παράλιες της Νέας Περάμου.Η απομάκρυνση έγινε από το εργατοτεχνικό προσωπικό του...

Έφυγε από την ζωή η Καβαλιώτισσα Αρχαιολόγος Πέπη Λαζαρίδου

Έφυγε την Κυριακή (5-7-2020) από την ζωή η Καβαλιώτισσα Αρχαιολόγος Πέπη Λαζαρίδου. Από τον Ιερό χώρο της Αρχαίας Αμφίπολης όπου εργάστηκε μετά τον θάνατο του...

Άρθρα & Απόψεις

Επετειακόν (05/07/2015)-Μια μικρή παρέμβαση (του Δ. Λυμπεράκη)

Ξημερώματα της 27ης Ιουνίου 2015Μετά από σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, καθώς η επίτευξη συμφωνίας με...

Τον νου σου στο μαγαζί

Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος Eίναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στην μετάφραση. Δηλαδή, πως ο Νίκος Παππάς μεταφράζει τον Νίκο Παππά. Μπορεί αυτός που μιλάει...
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

«Ο αεροπορικός τουρισμός βρίσκεται σε δεινή κατάσταση κι ο λόγος είναι ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε αύριο και να μην καθυστερήσουμε περισσότερο τις αποφάσεις μας».

Τα παραπάνω τονίζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο τουριστικός πράκτορας στο νησί της Θάσου, Σάκης Ζηλιαχωβινός, ο οποίος παράλληλα εκτιμά ότι το τοπίο αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τον αεροπορικό τουρισμό θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει το πολύ μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

«Η οποιαδήποτε πρόβλεψη από οποιονδήποτε επαγγελματία του κλάδου μας θα ήταν στην παρούσα φάση αν μη τι άλλο ατόπημα…»

 «Το θέμα είναι ότι οι αεροπορικές εταιρείες προκαταβάλουν τις απαιτήσεις τους και οι tour operators προκαταβάλουν τις υποχρεώσεις τους. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε, δυστυχώς, σε θέση να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη. Η οποιαδήποτε πρόβλεψη από οποιονδήποτε επαγγελματία του κλάδου μας θα ήταν στην παρούσα φάση αν μη τι άλλο ατόπημα. Βρίσκονται σε συσκέψεις επί συσκέψεων οι αεροπορικές εταιρείες σε συνεργασία με τους tour operators, οι οποίοι θέλουν να προσπαθήσουν, γιατί η χώρα μας, αλλά και το νησί μας έχουν όλα τα εχέγγυα ασφάλειας, αλλά ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμιά απολύτως ένδειξη», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Ζηλιαχωβινός.

«Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις και νομίζω ότι δεν θα αργήσουμε να έχουμε κάποια αποτελέσματα»

«Το τι πρόκειται να συμβεί και σε τι ποσοστό θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε δεν το γνωρίζουμε. Υπάρχουν χώρες οι πολίτες των οποίων από 1η Ιουλίου που ανοίγουν τα περιφερειακά αεροδρόμια και τα ξενοδοχεία μπορούν να κάνει κράτηση. Αν πάμε να μετρήσουμε τις ακυρώσεις και τις κρατήσεις είναι εσφαλμένο, γιατί όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στην απόφαση της αεροπορικής με τον tour operator, μέχρι πόσο δηλαδή μπορεί να αντέξει ο ένας απέναντι στον άλλο. Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις  και νομίζω ότι δεν θα αργήσουμε να έχουμε κάποια αποτελέσματα. Πρέπει μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες, αν όχι μέσα σε μια εβδομάδα ή δέκα μέρες να γνωρίζουμε προς τα που θα κινηθούμε», αναφέρει ακόμη ο τουριστικός πράκτορας από το νησί της Θάσου.

Το 40% καλύπτει ο αεροπορικός τουρισμός στο νησί της Θάσου

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Ζηλιαχωβινό, ανεπίσημα, ο οδικός αποτελεί το 60%  και ο αεροπορικός το 40% του τουρισμού στη Θάσο.

«Ο αεροπορικός τουρισμός είναι τεράστιο κομμάτι, δεν είναι αμελητέο και μάλιστα από ισχυρά οικονομικά χώρες που επλήγησαν όμως από την πανδημία. Αυτές οι χώρες θα καθυστερήσουν την έλευσή τους, θα είναι πιο προσεκτικοί σίγουρα σε θέματα πρωτοκόλλων που πρέπει να ακολουθήσουν. Υπάρχουν χώρες όμως στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη που είναι πιο ευέλικτες και δεν είχαν προβλήματα, όπως και Σκανδιναβικές χώρες μεταξύ αυτών Δανία και Φιλανδία απ’ όπου έχουμε πτήσεις. Γενικότερα δεν πρέπει να τα βάψουμε μαύρα», επισημαίνει σχετικά ο κ. Ζηλιαχωβινός.

«Αυτό που συνέβη δεν χωρούσε σε καμιά πρόβλεψη, μας έπιασε αδιάβαστους και συνεχίζει να υπάρχει σαν κίνδυνος…»

 Γενικότερα πάντως για το πλήγμα που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού, ο τουριστικός πράκτορας της Θάσου, υπογραμμίζει: «Αυτό που συνέβη δεν χωρούσε σε καμιά πρόβλεψη, σε κανενός ανθρώπου λογική ακόμη και στους επιστήμονες. Μας έπιασε αδιάβαστους και συνεχίζει να υπάρχει σαν κίνδυνος. Μη ξεχνάμε ότι δεν ξεφύγουμε και γι’ αυτό δεν πρέπει να χαλαρώσουμε γιατί βλέπω μια χαλάρωση. Πρέπει να επιχειρούμε πλέον μέσα σε αυτές τις συνθήκες».

«Ξεκινάμε από το μηδέν κι ό,τι καταφέρουμε είναι ευπρόσδεκτο. Πρέπει ήδη με ένα μάτι να κοιτάμε την επόμενη περίοδο του 2021. Πρέπει να είμαστε συνεχώς στο προσκήνιο για την επόμενη χρονιά»

Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με το ποιο θα ήταν το ποσοστό σε σχέση με πέρυσι που θα άφηνε κάπως ικανοποιημένους τους ανθρώπους του τουρισμού στο νησί, ο κ. Ζηλιαχωβινός απαντά: «Οτιδήποτε προσθέσουμε από τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη από τον αεροπορικό τουρισμό στο νησί μας, θα είναι κέρδος. Ξεκινάμε από το μηδέν κι ό,τι καταφέρουμε είναι ευπρόσδεκτο, γιατί θα κινήσουμε τον μηχανισμό γενικότερα και πρέπει ήδη με ένα μάτι να κοιτάμε την επόμενη περίοδο του 2021. Πρέπει να είμαστε συνεχώς στο προσκήνιο για την επόμενη χρονιά».

Siapis Web Media

Διαφημίσεις