Καλά είναι τα νέα για τα κρασιά που παράγονται στην περιοχή μας, καθώς είναι πλέον αναγνωρισμένα στο εξωτερικό καταγράφοντας διαρκώς ανοδική πορεία.
Αυτό επιβεβαιώνει με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Σωτήρης Παπαδόπουλος.
«Το κρασί ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία που έχει η περιοχή μας για να αξιοποιήσει»
«Τα κρασιά μας πηγαίνουν πολύ καλά και πλέον έχουν μεγάλη αναγνωρισιμότητα στο εξωτερικό. Μάλιστα πιστεύω ότι θα πάνε ακόμη καλύτερα και με την βοήθεια της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία συνδράμει στο να συνταχθούν δυο προτάσεις που αφορούν την προώθηση των κρασιών και των καβαλιώτικων και των δραμινών. Δημιουργούνται δυο σύλλογοι με τα Π.Γ.Ε. (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης) της Δράμας, του Παγγαίου και της Καβάλας και καταθέτουμε προτάσεις στις αρχές Μαϊου και για τους ιδιώτες, προκειμένου να προωθηθούν τα κρασιά της περιφέρειάς μας, γιατί είναι ένα από τα σημαντικά εργαλεία που έχει η περιοχή μας για να αξιοποιήσει. Δεν είναι μόνο το κρασί, αλλά κι όλα όσα προηγούνται αυτού, οι οινοποιοί, οι έμποροι, οι μεταφορείς κλπ. Έχουμε επομένως ένα πολλαπλάσιο όφελος αν προωθηθεί σωστά το κρασί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.
Πρόβλημα για τους «μικρούς» οινοποιούς η επιβολή φόρου στο κρασί
Ερωτηθείς καταληκτικά για το κατά πόσο θα επηρεαστούν οι οινοπαραγωγοί από την επιβολή φόρου στο κρασί, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απάντησε: «Η επιβολή φόρου επηρεάζει τους «μικρούς» κυρίως οινοποιούς, οι οποίοι κάποια λεπτά που παίρνουν πάνω στο μπουκάλι αυτό επηρεάζει την τιμή. Αυτό που απασχολεί είναι το πόσο θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της φορολογικής αποθήκης ο «μικρός» οινοποιός. Οι «μεγάλοι» το εφαρμόζουν, αλλά οι «μικροί» έχουν ένα ιδιαίτερο πρόβλημα».