Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Πρόσφυγες επενδυτές: για γέλια ή για κλάματα;

Ημέρα:

Για γέλια, αν όχι για κλάματα, χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, τις δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος αποκάλυψε την Κυριακή ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει επενδυτές ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες! 

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μάρδας ανέφερε πως η κυβέρνηση μελετά σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα εξεταστεί το οικονομικό «προφίλ» των προσφύγων και των μεταναστών στην χώρα μας, πυροδοτώντας τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Εάν υπάρχουν κάποιοι εξ αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ, θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρδας.

«Εδώ δεν μπορούν να δώσουν το 12% στις επιχειρήσεις

και λένε να κάνουν τους πρόσφυγες, επενδυτές…»

«Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω! Η χώρα διώχνει τους επενδυτές, σε λίγο θα γεμίσουμε με πρόσφυγες και η κυβέρνηση αποβλέπει σε κάτι το οποίο είναι ένα ουτοπικό όνειρο. Αισθανόμαστε θλίψη με αυτά που ακούμε και βλέπουμε το τελευταίο διάστημα. Εδώ καλά – καλά το 12% στις υφιστάμενες επιχειρήσεις δεν μπορούν να δώσουν, δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς τις επιχειρήσεις μας και λένε να κάνουν τους πρόσφυγες, επενδυτές! Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να φύγουν από τη χώρα κι όχι να μείνουν. Ψάχνουν για ένα μεροκάματο κι όχι να επενδύσουν! Ο «αφρός» κάποιων προσφύγων, έφυγε προ πολλού, όπως για παράδειγμα στη Γερμανία, όπου πιθανόν να έχουν επενδύσει, αφού τους έχουν υποδεχθεί μετά βαΐων και κλάδων», τόνισε για το θέμα, με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Οι κυβερνώντες θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί,

γιατί η οικονομία καταρρέει»

«Αντί να κοιτάξουμε τα του οίκου μας και πως θα συμμαζέψουμε το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα, πως θα σώσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις ή πως θα προσελκύσουμε μεγάλους επενδυτές από το εξωτερικό, ψάχνουμε από τους δύσμοιρους τους πρόσφυγες να κάνουν επενδύσεις. Αυτά νομίζω ότι είναι για γέλια, αν όχι για κλάματα, όταν μάλιστα η ίδια η χώρα μας, μας σπρώχνει να φύγουμε στο εξωτερικό. Οι κυβερνώντες θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί πλέον, γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη. Πρέπει να δουν πως πραγματικά θα σωθεί η παρτίδα, διότι η οικονομία καταρρέει. Η πραγματική οικονομία και οι μελέτες μιλούν για την κατάσταση στην αγορά. Δεν χρειάζεται να ρίχνουν αλάτι στις πληγές μας. Υπάρχει στάση πληρωμών προς τους ιδιώτες για να δείξουν ταμειακά διαθέσιμα. Αν κι εμείς σταματήσουμε να πληρώνουμε εφορίες κλπ. θα παρουσιάσουμε πλεόνασμα. Εμείς ζητάμε ανάπτυξη και μόνο. Να δημιουργηθεί επιχειρηματική δραστηριότητα και νέες θέσεις απασχόλησης. Μόνο έτσι θα σταματήσουν οι κύριοι αυτοί που κυβερνούν να σκέφτονται για νέα φοροκαταιγίδα, επειδή δεν τους βγαίνουν τα νούμερα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Μάρκος Δέμπας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Τροχαίο ατύχημα στην Τόσκα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2024...

«Από το Εξάστερο της Ανατολικής Θράκης στην Κεραμωτή»

Εκδήλωση του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κεραμωτής «Ο ΝΕΣΤΟΣ» Μεγάλη...

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συντάκτης του ανθελληνικού ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός έκανε...

Παρουσίαση του βιβλίου της Ρίκας Μπενβενίστε «Οι Ναυαγοί»

Η συγγραφέας - ιστορικός, Ρίκα Μπενβενίστε, παρουσίασε το απόγευμα...

Μεγάλη συμμετοχή στην 19η Αλφαβητοπαρέλαση

Με θέμα τις παροιμίες και ρεκόρ συμμετοχής πραγματοποιήθηκε την...

Νεκρή χελώνα ξέβρασε η θάλασσα στη Νέα Ηρακλείτσα

Άλλη μία νεκρή χελώνα καρέτα - καρέτα βρέθηκε δυστυχώς...

Αλέξης Γούλας: Συνεχείς πιέσεις για έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων

Μέτρα για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος τους θερινούς...