Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
spot_img

Πολύς ο κόσμος, αλλά χαμηλοί οι τζίροι στα καταστήματα εστίασης

Ημέρα:

Γεμάτα ήταν τα καταστήματα εστίασης στην πόλη της Καβάλας, στη διάρκεια των ημερών του Πάσχα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Kavala Web News, ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών, Γιώργος Βαφείδης.

Παρά όμως τον μεγάλο αριθμό των πελατών που κατέκλυσαν τα καταστήματα, στα ταμεία δεν μπήκαν τα ποσά εκείνα που θα ικανοποιούσαν πλήρως τους επιχειρηματίες, καθώς οι περισσότεροι πελάτες καταναλώνουν καφέ και αναψυκτικά και όχι αλκοόλ, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

«Η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή είναι αυτή που χωλαίνει τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ταμειακή ικανοποίηση από πλευράς του επιχειρηματία…»

«Σίγουρα, κατά παράδοση οι ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας είναι από πλευράς κίνησης καλύτερες απ’ ό,τι οι προηγούμενες ή οι επόμενες. Ο κόσμος είναι αλήθεια κυκλοφόρησε, κατέβηκε στην αγορά και γέμισε τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Βέβαια, όπως έχω ξαναπεί, η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή είναι αυτή που χωλαίνει τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ταμειακή ικανοποίηση από πλευράς του επιχειρηματία. Ταμειακά λοιπόν υπάρχει σημαντικό πρόβλημα. Για παράδειγμα το αλκοόλ και η κατανάλωση του έχει φτάσει πλέον σε αρνητικά νούμερα στους χώρους μας. Όλος ο τζίρος που γίνεται πια στα καταστήματά μας, είναι πάντα γύρω από τον καφέ και τα αναψυκτικά», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Βαφείδης.

«Το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών μας είναι οι ντόπιοι…»

Ερωτηθείς σχετικά με το ποιοι ήταν αυτοί που περισσότερο βρέθηκαν στα καταστήματα εστίασης, δηλαδή αν ήταν ντόπιοι ή τουρίστες, ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών απάντησε: «Τέτοιες ημέρες κινούνται ντόπιοι στην αγορά και Καβαλιώτες που λείπουν σε άλλες πόλεις και χώρες κι έρχονται εδώ για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα. Ωστόσο, υπήρξαν και αρκετοί τουρίστες όπως Τούρκοι, Ρουμάνοι και Βούλγαροι. Οι περισσότεροι εξ αυτών όμως, κατά κύριο λόγο, προτιμούν τις παραλιακές περιοχές. Άρα, το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών μας είναι οι ντόπιοι. Οι φοιτητές μας φεύγουν την περίοδο του Πάσχα, έρχονται όμως πίσω οι Καβαλιώτες φοιτητές και κάπως έτσι υπάρχει μια ισορροπία στην αγορά».

«Την Πρωτομαγιά, σίγουρα τα καταστήματα του αστικού ιστού, ως επί το πλείστον, θα είναι κλειστά. Αυτά που θα επωφεληθούν από την αυξημένη κίνηση της ημέρας θα είναι τα καταστήματα της παραλιακής ζώνης»

Αναφορικά με την ημέρα της Πρωτομαγιάς κι αν αναμένεται να υπάρξει κίνηση στην τοπική αγορά, αλλά και για το αν είναι αισιόδοξος για το επόμενο διάστημα, ο Γιώργος Βαφείδης ανέφερε: «Σίγουρα αισιοδοξία υπάρχει, επειδή όσο βελτιώνεται ο καιρός αλλάζει και η ψυχολογία του καταναλωτή και ο τουρισμός αυξάνεται στην περιοχή μας. Σε ό,τι αφορά την Πρωτομαγιά, σίγουρα τα καταστήματα του αστικού ιστού, ως επί το πλείστον, θα είναι κλειστά. Αυτά που θα επωφεληθούν από την αυξημένη κίνηση της ημέρας θα είναι τα καταστήματα της παραλιακής ζώνης, όπου και θα κινηθεί πιστεύω, αν βοηθήσει και ο καιρός, ο περισσότερος κόσμος, δηλαδή προς Ν. Ηρακλείτσα, Ν. Πέραμο, Κεραμωτή και Τούζλα».

«Η «Λευκή Νύχτα» είναι ένας θεσμός, ο οποίος βοηθά πάρα πολύ την αγορά και για να είμαι ειλικρινής σε μεγάλο βαθμό τα δικά μας καταστήματα…»

Τέλος, σε σχέση με τη «Λευκή Νύχτα» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαϊου και το τι περιμένουν τα καταστήματα εστίασης από αυτήν, ο κ. Βαφείδης υπογράμμισε: «Η «Λευκή Νύχτα» είναι μια διοργάνωση, η οποία έχει αποστομώσει πολύ κόσμο. Στην αρχή κάποιοι την σνομπάρανε και δεν την πίστευαν. Όμως έχει εξελιχθεί σε έναν θεσμό, ο οποίος βοηθά πάρα πολύ την αγορά και για να είμαι ειλικρινής σε μεγάλο βαθμό τα δικά μας καταστήματα. Ευελπιστούμε λοιπόν να βοηθήσει ο καιρός και να κυλήσουν όλα ομαλά και θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα εκείνη την ημέρα θα είναι πάρα πολύ καλό και για τον κλάδο μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ντίνος Κλειτσιώτης: Το 1 εκατ. που δεν πήγε να ψηφίσει είναι σε αναμονή

Ντίνος Κλειτσιώτης: Ο τρόπος φορολόγησης των αντικειμενικών κριτηρίων πραγματικά...

Πάρης Παρασχούδης: Να εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν και στα χερσαία σύνορα

Για την πιθανότητα άνισου ανταγωνισμού ανάμεσα στη Θάσο και...

Εντάσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για...

Η Αλιεία ως κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών

Άρθρο του Αντώνη Φραντζή, Συμβούλου Αλιείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Η...

Καβάλα: Μαχαίρωσε τον φίλο του μετά από καβγά

Ένας άντρας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στο...

Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας Gastrade να προχωρήσει...

Λεωνίδας Παππάς: Η άνοδος μας είναι αργή, δεν είναι αυτό που θέλαμε

«Το 60% των εκλογέων δεν πήγε στην κάλπη /...