Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Περισσότερες δόσεις για αποπληρωμή φόρων

Ημέρα:

Μέτρο προς τη θετική κατεύθυνση, αρκεί βέβαια να γίνει πράξη, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Γιάννης Παναγιωτίδης, τη νομοθετική ρύθμιση, που σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”, θα προωθήσει η κυβέρνηση, με την οποία θα προβλέπεται η επιμήκυνση της χρονικής διάρκειας αποπληρωμής των φόρων που θα βεβαιωθούν με τα εκκαθαριστικά των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Η νέα ρύθμιση θα παρέχει τη δυνατότητα σε όσους φορολογούμενους λάβουν φέτος χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα, μετά την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, να εξοφλήσουν τα συνολικά ποσά των οφειλών τους σε 8, 9 ή ακόμη και σε 10 μηνιαίες δόσεις.

”Ίσως το μέτρο ν’ αφορά μόνο όσους ξεκινήσουν να υποβάλλουν δηλώσεις από το Φεβρουάριο”

”Με τη λογική ότι οι δόσεις πρέπει να τελειώνουν στις 31 Δεκεμβρίου του κάθε φορολογικού έτους,  ίσως αυτό το μέτρο ν’ αφορά μόνο όσους ξεκινήσουν να υποβάλλουν δηλώσεις, εφόσον το σύστημα ανοίξει μέσα στο Φεβρουάριο, αν κι έπρεπε αυτό να είχε ήδη γίνει. Είναι σαφώς προς τη θετική κατεύθυνση σαν μέτρο, διότι είναι άλλο να δίνεις ένα μεγάλο ποσό κάθε δυο μήνες κι άλλο μια μικρότερη δόση σε οκτώ ή ακόμη και σε δέκα μήνες. Μένει να το δούμε όμως να προχωράει”, δήλωσε χαρακτηριστικά στον ”Ενήμερο” για το θέμα ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ.

”Το υπουργείο να γίνει επιτέλους πιο ξεκάθαρο σχετικά με το τι θα ισχύει για τις αποδείξεις”

Αναφορικά με το ζήτημα των αποδείξεων και σύμφωνα με το ”Βήμα”, για τα εισοδήματα του 2016 τα οποία θα δηλωθούν του χρόνου, οι πολίτες θα πρέπει να συγκεντρώσουν το 30% σε αποδείξεις, είτε κοινές, είτε μέσω τραπεζών ή καρτών για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν την έκπτωση στον φόρο ως και 2.100 ευρώ.
Ως τώρα το ποσοστό ήταν στο 10% του εισοδήματος και ουσιαστικά πρόκειται για τριπλασιασμό των αποδείξεων που πρέπει κάποιος να συγκεντρώσει.

Ωστόσο ακόμη δεν υπάρχουν ανακοινώσεις από το αρμόδιο υπουργείο, ειδικά σε ό,τι αφορά στο ”πλαστικό χρήμα” και ποιο θα είναι το ποσοστό του εισοδήματος που θα πρέπει να καλύψουν οι πολίτες.

”Νομίζω ότι το υπουργείο πρέπει να γίνει επιτέλους πιο ξεκάθαρο και να πει τι θα ισχύει και από πότε, ώστε και οι πολίτες, αλλά και οι επιχειρήσεις να προετοιμαστούν καλύτερα”, σχολίασε σχετικά με το θέμα ο Γιάννης Παναγιωτίδης.

Αίσθημα φόβου και αμηχανίας από την γενικότερη αβεβαιότητα…

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην τοπική αγορά, αλλά και τις επιπτώσεις που υπάρχουν στις επιχειρήσεις από την μη επιστροφή φόρου προς αυτές από το ελληνικό δημόσιο, ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ. επισήμανε: ”Με το που μπήκε το 2016 και με όλη αυτή την αναμονή με το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ο κόσμος είναι ”παγωμένος” και φυσικά και η αγορά, στην οποία θα έπρεπε λίγο κάτι να είχε κινηθεί λόγω και των εκπτώσεων. Όμως δυστυχώς συμβαίνει το εντελώς αντίθετο, όπως άλλωστε υπάρχει και μια στάση αναμονής στον τουρισμό, καθώς από το εξωτερικό υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις. Είναι γεγονός ότι πολλές τοπικές επιχειρήσεις έχουν λαμβάνειν πολλά χρήματα από επιστροφές φόρου. Η γενικότερη αβεβαιότητα που κυριαρχεί στη χώρα μας, προκαλεί σ’ όλους αίσθημα φόβου και αμηχανίας”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ούτε σκέψη για αποχή ή χαμένη ψήφο σε μικρότερα κόμματα…

«Τόσο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όσο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., δεν φαίνεται...

Η παραμελημένη (ως συνήθως) Ραψάνη

Από τον συνδυασμό "Η Καβάλα Μπροστά" του υποψηφίου δημάρχου...

O Παντελής Στυλιανού στο τιμόνι του «Βύρωνα»

Ο ΑΠΣ Βύρωνας Καβάλας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος για τον νομό της Καβάλας είναι το 4-0

«Η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή,...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...