Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

«Παραμύθι» η έξοδος από τα μνημόνια το 2018

Ημέρα:

spot_img

Προϋπολογισμό λιτότητας, που θεσμοθετεί φόρους και περικοπές, χαρακτήρισε αυτόν του 2018, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και Kavala Web News, ο τομέαρχης Δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για συνειδητοποιημένη επιλογή της κυβέρνησης να τσακίσει στους φόρους τη μεσαία τάξη.

«Παραμύθι» η έξοδος από τα μνημόνια το 2018…

«Πρόκειται για τον τρίτο προϋπολογισμό ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο οποίος είναι ένας ακόμη προϋπολογισμός που βαθαίνει τη λιτότητα και θεσμοθετεί όλους τους νέους φόρους και τις περικοπές που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση της Αριστεράς και τους συνεταίρους της, τους ΑΝ.ΕΛ. 27 νέοι φόροι θα ισχύσουν από το 2018 και 21 περίπου περικοπές συντάξεων και επιδομάτων. Το παράξενο σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι ότι σαν μια φωνή, όλοι οι συνάδελφοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., χαίρονται διότι αυτός είναι, όπως λένε, ο τελευταίος προϋπολογισμός των μνημονίων κι ότι το 2018 θα βγούμε απ’ αυτά κι επομένως θα τελειώσουν τα προβλήματά μας. Την Τρίτη (19/12) το βράδυ θα ψηφιστεί φυσικά από την κυβερνητική πλειοψηφία ο προϋπολογισμός που επισημοποιεί όλες αυτές τις περικοπές στην οικονομία. Η έξοδος από τα μνημόνια το 2018, απλούστατα είναι ένα παραμύθι, αφού η επιτήρηση διατηρείται για δεκαετίες ακόμη, όπως και τα μέτρα. Η Ελλάδα παραμένει μια πολύ τραυματισμένη οικονομία, ανίκανη ακόμη να προσελκύσει επενδύσεις, αντιθέτως με τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι υπουργοί της κι αυτές που υπάρχουν εδώ τις διώχνουν», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Οι φτωχοί έγιναν περισσότεροι και φτωχότεροι στα χέρια αυτής της κυβέρνησης

«Εγώ έχω να πω ότι οι 21 νέοι φόροι δεν θα φύγουν, ούτε οι περικοπές που ψηφίστηκαν ήδη από το 2017 στο πλαίσιο του 4ου μνημονίου που έφερε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αρχές του έτους, αλλά θα εξακολουθούν να ισχύουν και να επιβαρύνουν τους πολίτες, οι οποίοι έχουν πλέον ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους. Μια μελέτη της Κομισιόν προχθές έδειξε, ότι μετά τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στους συντελεστές στέρησης κοινωνικών και υλικών αγαθών. Αυτό σημαίνει ότι οι φτωχοί έγιναν περισσότεροι και φτωχότεροι στα χέρια αυτής της κυβέρνησης, η οποία πολύ φοβάμαι ότι δεν της ήρθε από ατύχημα αλλά από σχέδιο αυτή η συνειδητοποιημένη επιλογή να τσακίσει στους φόρους τη μεσαία τάξη και να την κάνουν κι αυτή φτωχή, προκειμένου οι πολίτες να προσδοκούν επιδόματα, κοινωνικά μερίσματα και φορολοταρίες, ευχαριστώντας τους …ευεργέτες τους. Επίσης, έχω να πω ότι υπάρχουν και νομοσχέδια που έρχονται αυτές τις ημέρες, όπως αυτό του υπουργείου Δικαιοσύνης που φοβάμαι ότι μπαίνει σ’ αυτή την περίοδο για να προστεθούν με τη γνωστή μέθοδο των τροπολογιών προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφιστούν ως το τέλος της χρονιάς», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφορά και στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που θα γίνει το σαββατοκύριακο

Τέλος, ενόψει του συνεδρίου αρχών και θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο στην Αθήνα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Θα είναι μια ευκαιρία να ακούσει η Νέα Δημοκρατία, όπως άκουσε και κατά τις πολλές προσυνεδριακές διαδικασίες που έγιναν σε όλη τη χώρα, τους ανθρώπους της κοινωνίας, της αγοράς και τους ειδικούς πάνω σε διάφορα θέματα, προκειμένου ν’ αρχίσει να συνδιαμορφώνει τις προτάσεις τις, που θ’ αποτελέσουν τη βάση του κυβερνητικού της προγράμματος. Εκτιμούμε ότι πλησιάζουμε, όπως και να το κάνουμε, στην τελική ευθεία πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές. Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη για το πότε, αλλά πλησιάζουν, αφού μπαίνουμε στο 2018. Νομίζω ότι η Νέα Δημοκρατία, πάντα άκουγε τις απόψεις των πολιτών, κάνει αυτή την προσπάθεια να ξαναδεί τους φίλους της, να έρθει σε διάλογο μ’ αυτούς και να παρουσιάσει σε διάφορα επίπεδα κάποιες θέσεις της. Πρόκειται για μια πολύ εντατική περίοδο και παρά τις κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις, που είναι πολλές, θα έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε και να μιλήσουμε για το μέλλον της χώρας στο συνέδριο του σαββατοκύριακου».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας επιδιώκοντας την εξωστρέφεια και τον καλλιτεχνικό...

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...