Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Μιχάλης Μεταξάς: «Καλό είναι οι καταναλωτές να βάλουν από τώρα πετρέλαιο, γιατί…»

Ημέρα:

Αν και έχουν περάσει δυο εβδομάδες από την ημέρα που άρχισε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα, εντούτοις η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ακόμη γνωστές τις προθέσεις της για το τι τελικά θα ισχύσει με το επίδομα θέρμανσης, προκαλώντας εκνευρισμό σε καταναλωτές και πρατηριούχους.

Διαρροές επί διαρροών, διαψεύσεις επί διαψεύσεων, συνθέτουν ένα σκηνικό πρωτοφανούς αλαλούμ, στο βάθος του οποίου ακόμη ηχούν οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για μείωση του φόρου, όμως αντ’ αυτού, μάλλον, οδεύουμε προς μείωση των δικαιούχων του επιδόματος!

«Το θέμα έπρεπε να είχε λυθεί με μια εξαγγελία και μόνο…»

«Η αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης δυσκολεύει πολύ τα πράγματα. Το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης θα έπρεπε να είχε λυθεί με μια εξαγγελία και μόνο. Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο κ. Μάρδας, είχε έτοιμο σχέδιο, όμως με την αλλαγή που έγινε στο υπουργείο, οι σημερινοί αξιωματούχοι, δεν μπήκαν στον κόπο καν να ασχοληθούν με το θέμα. Είμαστε πια στις 15 ημέρες μετά την επίσημη έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, οι καταναλωτές δειλά – δειλά κάνουν κάποιες παραγγελίες γιατί οι θερμοκρασίες ήδη έχουν πέσει και μας ρωτούν τι θα γίνει με το επίδομα. Δυστυχώς, στην κυβέρνηση, αντί να κάτσουν κάτω και να βρουν μια λύση, παρατηρούμε ότι υπάρχει ένα αλαλούμ», σημείωσε μιλώντας σχετικά με το θέμα στον «Ενήμερο», ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας και αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών της Π.Ε. Καβάλας, Μιχάλης Μεταξάς.

«Μάλλον έχουν σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν, χωρίς να τους νοιάζει αν θα παγώσει ο κόσμος»

Παράλληλα, αναφερόμενος στα όσα διαρρέει το υπουργείο Οικονομικών, για το τι θα ισχύσει εν τέλει με το επίδομα θέρμανσης, ο κ. Μεταξάς επισήμανε: «Οι μέχρι τώρα διαρροές του υπουργείου δείχνουν ότι η υπόσχεση για μείωση του Ε.Φ.Κ. δεν θα γίνει πράξη. Πλέον «παίζουν» δυο σενάρια. Το πρώτο αφορά το αν θα παραμείνουν τα κριτήρια και το ποσοστό του επιδόματος στα περυσινά επίπεδα και το δεύτερο που λέει ότι πάμε για αλλαγές προς το χειρότερο, με μειωμένα κριτήρια, μείωση του ποσού του επιδόματος, άρα λιγότεροι καταναλωτές που θα λάβουν το επίδομα. Δυστυχώς, δεν απαντά κανένας στην Ομοσπονδία μας, δεν θέλουν να συναντηθούν μαζί μας, καθώς μάλλον έχουν σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν, χωρίς να τους νοιάζει αν θα παγώσει ο κόσμος. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα. Εκμεταλλεύονται και το ότι η τιμή είναι χαμηλή, λόγω των αντίστοιχα χαμηλών διεθνώς τιμών του πετρελαίου, όμως οι συγκυρίες μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή».

«Καλό είναι οι καταναλωτές να βάλουν από τώρα πετρέλαιο, γιατί…»

Ο Μιχάλης Μεταξάς κάλεσε τους καταναλωτές να προμηθευτούν από τώρα, έστω μικροποσότητες πετρελαίου θέρμανσης, καθώς υπάρχουν ανοδικές τάσεις στην τιμή του πετρελαίου.

«Σαφώς πέρυσι ήταν καλύτερα τα πράγματα, αυτό το πρώτο διάστημα διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης. Καλό είναι οι καταναλωτές να βάλουν από τώρα πετρέλαιο, με όσα χρήματα έχουν και να μην τρέχουν την τελευταία στιγμή, γιατί υπάρχουν ανοδικές τάσεις διεθνώς στην τιμή του «μαύρου χρυσού». Αυτή την στιγμή η τιμή του θέρμανσης στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας διαμορφώνεται στα 83 λεπτά το λίτρο. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το επίδομα. Ας βάλει ο καταναλωτής μικροποσότητες για να ζεσταθεί, διότι ακόμη και επίδομα να δοθεί δεν ξέρουμε πότε θα το πάρουμε».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...