Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Με ρυθμούς χελώνας προχωρά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Ημέρα:

spot_img

Με ρυθμούς χελώνας συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων στην Π.Ε. Καβάλας, καθώς λίγες μόλις ημέρες πριν από την λήξη της προθεσμίας υποβολής τους, μόλις το 50% των φορολογουμένων τις έχει υποβάλει.

Για το θέμα μίλησε στον «Ενήμερο» ο οικονομολόγος Ντίνος Κλειτσιώτης, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Δυστυχώς έχουμε φτάσει στις 21 Ιουνίου και έχουν υποβληθεί μια στις δυο φορολογικές δηλώσεις, το 50% δηλαδή. Στο δεκαήμερο που απομένει δεν είναι δυνατό να υποβληθούν τόσες δηλώσεις, επομένως το υπουργείο εκτιμώ ότι θα δώσει παράταση και μάλιστα πολύ μεγάλη, τουλάχιστον μέχρι τις 25 Ιουλίου».

Προς αποφυγήν ταλαιπωρίας και παρά την παράταση που πιθανόν θα δοθεί, καλό είναι να σπεύσουν οι φορολογούμενοι να υποβάλουν τις δηλώσεις τους έγκαιρα

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ντίνος Κλειτσιώτης, το γεγονός της παράτασης δεν θα πρέπει να καθησυχάζει τους φορολογούμενους, γιατί όποτε και να υποβάλουν τη δήλωσή τους, η πρώτη δόση θα καταβληθεί στις 31 Ιουλίου.

«Για να μην ταλαιπωρηθούν την τελευταία ώρα τόσο οι ίδιοι οι φορολογούμενοι, όσο και οι λογιστές και το σύστημα μπλοκάρει δημιουργώντας μας ένα σωρό προβλήματα, θα πρέπει όλοι να σπεύσουν στους λογιστές τους ή από μόνοι τους όσοι μπορούν και να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις έγκαιρα», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Κλειτσιώτης.

Μέχρι το τέλος του έτους η υποβολή του Α21

Ο γνωστός οικονομολόγος αναφέρθηκε ειδικότερα στην περίπτωση του Α21, υπογραμμίζοντας: «Όσον αφορά το Α21, οι φορολογούμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι έχει ημερομηνία λήξης στο τέλος του έτους και δεν πρέπει να ανησυχούν. Αυτοί που έχουν υποβάλει δήλωση μέχρι 20 Ιουνίου θα πληρωθούν μέσα στον Ιούνιο, αυτοί που θα αργήσουν να το υποβάλουν θα πληρωθούν αργότερα, το πότε δεν το γνωρίζουμε. Αυτή η ιδιαιτερότητα υπάρχει με το Α21, γιατί δυστυχώς γίνεται λάθος πληροφόρηση από τα «πρωινάδικα» που είπαν ότι έληξε ή ότι λήγει η προθεσμία του στις 20/6. Δεν συμβαίνει αυτό, είναι μέχρι τέλος του έτους».

Αυτοί που πρέπει να καλύψουν τεκμήρια θα πρέπει να ζητήσουν τη συμβουλή φοροτεχνικού

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το πόσο δυσκολότερες είναι φέτος οι φορολογικές δηλώσεις στην υποβολή τους, ο Ντίνος Κλειτσιώτης απάντησε: «Όσον αφορά τις δηλώσεις των μισθωτών και συνταξιούχων εκεί δεν υπάρχουν διαφορές, απλά θα πρέπει να προσέξουν τι έχει μεταφερθεί από τις τράπεζες στο τι έχουν καταναλώσει μέσω της κάρτας τους. Άλλωστε έχουν καταργηθεί όλες οι φοροαπαλλαγές, τα ιατρικά έξοδα δεν μετράνε φέτος, επομένως μόνο να προσέξουν να αποφύγουν την ποινή 22% για τις συναλλαγές τους με πλαστικό χρήμα. Αυτοί που πρέπει να καλύψουν τεκμήρια βέβαια θα πρέπει να ζητήσουν τη συμβουλή φοροτεχνικού για το αν μπορούν να καλύψουν τεκμήρια με ανάλωση κεφαλαίου από προηγούμενες χρήσεις. Είναι σημαντικό και πρέπει να το δουν όσοι έχουν μεγάλα αντικειμενικά κριτήρια και δεν καλύπτονται με το εισόδημά τους».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...