Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Μειωμένη κατά 30%, η κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων

Ημέρα:

Μειωμένη σε ποσοστό 30%, σε σχέση με πέρυσι, είναι η κίνηση που καταγράφεται στα πρατήρια υγρών καυσίμων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στον «Ενήμερο» ο αντιπρόεδρος του τοπικού Σωματείου Βενζινοπωλών και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Μεταξάς.

«Όπως σε κάθε είδος του εμπορίου, έτσι και στα καύσιμα η κίνηση είναι υποτονική. Δουλεύουμε στην ουσία 7 με 8 μέρες το μήνα, κυρίως τότε που καταβάλλονται μισθοί και συντάξεις. Έχουμε μια πτώση που φτάνει το 30% σε σχέση με πέρυσι κι αν το δούμε σωρευτικά τα χρόνια της κρίσης, τότε το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Μεταξάς.

Στο τέλος του 2016 θα διαμορφωθεί η εικόνα για το αν κάποια πρατήρια στην Π.Ε. Καβάλας θα βάλουν λουκέτο

Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας οι ποσότητες καυσίμων που βάζουν οι καταναλωτές στα οχήματά τους είναι πολύ μικρές, ενώ αρκετά πρατήρια ανά τη χώρα αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο υπό την πίεση των εξόδων.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχουν και στην περιοχή μας πρατήρια που κινδυνεύουν με κλείσιμο, ο Μιχάλης Μεταξάς απάντησε: «Για την Π.Ε. Καβάλας δεν έχουμε ακόμη εικόνα αναφορικά με το αν κάποια πρατήρια είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο. Αυτό θα φανεί αρχικά μέσα στο καλοκαίρι, όταν δεν υπάρχει πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά πλήρη εικόνα θα έχουμε στο τέλος του έτους».

Μέχρι και 7 λεπτά το λίτρο αυξήθηκε η τιμή των υγρών καυσίμων το τελευταίο δεκαήμερο

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στα πρατήρια όλης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας και φυσικά ανά τη χώρα, παρατηρείται αύξηση στις τιμές των υγρών καυσίμων. Για αυτό το θέμα ο κ. Μεταξάς δήλωσε: «Η άνοδος των τιμών των υγρών καυσίμων που παρατηρείται το τελευταίο δεκαήμερο και στην περιοχή μας, οφείλεται στην αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου που σιγά – σιγά αρχίζει και ανεβαίνει, καθώς και στην αλλαγή της ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε το πόσο θα συνεχιστεί αυτή η άνοδος των τιμών των καυσίμων, καθώς είναι ένα προϊόν χρηματιστηριακό. Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας διαμορφώνεται στα 1,37 ευρώ, του πετρελαίου θέρμανσης στα 76 λεπτά και του πετρελαίου κίνησης στα 1,05 ευρώ. Γενικότερα η άνοδος των τιμών μέσα σε αυτό το δεκαήμερο αγγίζει τα 7 λεπτά κατά μέσο όρο».

Δεν «κινήθηκε» το πετρέλαιο θέρμανσης λόγω του ότι δεν είχαμε βαρύ χειμώνα, αλλά και των παλινωδιών της κυβέρνησης για το επίδομα θέρμανσης

Τέλος, σε ερώτηση για την εικόνα που έχει διαμορφώσει σχετικά με τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, η οποία ολοκληρώνεται στο τέλος Μαρτίου, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας τόνισε: «Οι καταναλωτές αγοράζουν μικροποσότητες για να συμπληρώσουν τις δεξαμενές τους, αφού ούτως ή άλλως δεν έχουν τη δυνατότητα για μεγάλες ποσότητες, λόγω της οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η χρονιά για τα πρατήρια της Π.Ε. Καβάλας, όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, δεν ήταν καλή, γιατί δεν είχε χειμώνα. Το υπουργείο Οικονομικών άργησε πολύ να ανακοινώσει το ποσό και τον τρόπο που θα πάρουν οι καταναλωτές το επίδομα θέρμανσης κι αυτό είχε σαν συνέπεια να είναι επιφυλακτικοί και να μην αγοράζουν μεγάλες ποσότητες. Αν ήξεραν για παράδειγμα από τον Οκτώβριο ότι η τιμή του θέρμανσης θα διαμορφωνόταν στα 40 λεπτά το λίτρο, τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...