Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Μάρκος Δέμπας: “Το κράτος δεν πληρώνει τις οφειλές του προς τις επιχειρήσεις”

Ημέρα:

spot_img

Σε μεγάλο βραχνά εξελίσσεται για τις επιχειρήσεις το θέμα των οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα. Παρά τις διαχρονικές διαβεβαιώσεις, εκ μέρους όλων των κυβερνήσεων, ότι οι οφειλές θα εξοφληθούν, εντούτοις όχι μόνο δεν συμβαίνει αυτό, αλλά τα ποσά οφειλής αυξάνονται διαρκώς.

«Πράγματι πρόκειται για έναν μεγάλο βραχνά. Βλέπουμε ότι αυτό το παιχνίδι, ότι προσπαθούν μην πληρώνοντας να παρουσιάσουν μια άλλη εικόνα ότι μειώνουν ελλείμματα κ.ο.κ., να συνεχίζεται σε βάρος του ιδιωτικού τομέα. Και εμείς θα μπορούσαμε στις επιχειρήσεις μας να ακολουθήσουμε την ίδια τακτική, όμως δυστυχώς την επόμενη ημέρα το ίδιο το κράτος μας απειλεί με κατασχέσεις, με φυλακίσεις κλπ. Είμαστε δηλαδή απροστάτευτοι, σε αυτό που κάνει το ίδιο το κράτος σε μας. Δηλαδή, αν ένας επιχειρηματίας χρωστά μια δόση στην εφορία, ή στον Ο.Α.Ε.Ε., άμεσα αρχίζουν οι διαδικασίες κατασχέσεων από αυτό που θεωρείται εντός εισαγωγικών κράτος. Τραβάμε τα πάνδεινα με το περίφημο ελληνικό κράτος», δήλωσε σχετικά με το θέμα στον «Ενήμερο» ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

Επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο επειδή το κράτος δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του…

«Δεν μας φτάνει η μη σωστή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και η έλλειψη ρευστότητας, έρχεται και η στάση πληρωμών να δυσχεράνει στην ουσία την υφιστάμενη κατάσταση. Και με την προηγούμενη κυβέρνηση φωνάζαμε και με την σημερινή. Δεν έχουμε καμιά διάθεση, ας το πούμε αντιπολίτευσης με κανέναν. Το κακό, δυστυχώς, διαιωνίζεται. Είναι αλήθεια ότι στα μέσα με τέλος του 2014 είχε συμμαζευτεί αρκετά το θέμα των οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες, όμως από Μάρτιο, Απρίλιο και Μάρτιο το κράτος τράβηξε χρήματα από δήμους, περιφέρειες, ταμεία και άλλους φορείς, για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Αυτή την στιγμή υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αιτήματα πληρωμών για προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. και δεν πληρώνονται, γιατί αυτό το τρελό κράτος έχει αδειάσει τα ταμεία και επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν να καταστραφούν, γιατί έχουν κάνει δαπάνες και δεν πληρώνονται από αυτά που τους οφείλει το κράτος», συμπλήρωσε στην συνέχεια των δηλώσεων του ο αντιπρόεδρος του Ε.Β.Ε. Καβάλας.

Ωραία τα λόγια, όμως στην πράξη τι γίνεται;

Ερωτηθείς καταληκτικά για το αν είναι αισιόδοξος ότι τα πράγματα μπορεί να κυλήσουν καλύτερα και να αρχίσουν επιτέλους οι εξοφλήσεις των ιδιωτών από το κράτος, ο κ. Δέμπας απάντησε: «Δεν ξέρουμε πια τι άλλο να πούμε. Έχουμε καταντήσει γραφικοί κι η κατάσταση συνεχίζει να είναι γίνεται ολοένα και χειρότερη. Δεν είναι μόνο η στάση πληρωμών, αλλά και το ότι ξεζουμίστηκε η αγορά από κάποιους φορείς που μπορούσαν να ρίξουν χρήματα σε αυτή. Στα λόγια όλα ακούγονται ωραία, αλλά στην πράξη δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει. Ήδη διαβάζουμε ότι αρχίζει παζάρι με τους τροϊκανούς για το πότε θα εφαρμοστούν τα μέτρα ή αν θα ληφθούν αποφάσεις, δεν ξέρουμε πως θα εξασφαλιστούν τα χρήματα από τις δόσεις που θα πάρουμε κλπ. Είμαι πολύ απογοητευμένος. Θα προτιμούσα μια κυβέρνηση με περισσότερα κόμματα, διότι σε λίγες μέρες θα έχουμε προβλήματα, αφού ένας θα λέει άσπρο, άλλος μαύρο κι ενώ ως χώρα δεν έχουμε την πολυτέλεια για να ζήσουμε ξανά έναν νέο λαϊκισμό».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κουτοπονηριές με τις κάρτες στάθμευσης στην Παναγία

Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων σπιτιών τις δίνουν στους πελάτες...

Πολιτισμένος πολιτικός διάλογος για κρίσιμα θέματα της ελληνικής κοινωνίας

Ενδιαφέρουσα πολιτική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας Τα μείζονα θέματα...

9η Λευκή Νύχτα: Η βροχή δεν πτόησε τους Καβαλιώτες

Μέχρι αργά τα μεσάνυχτα κράτησαν οι εκδηλώσεις της Λευκής...

15 Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες του νομού Καβάλας

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή...

Τάκης Αγγελίδης: Μην μηδενίζουμε τα οφέλη από τα κρουαζιερόπλοια

«Την περασμένη Τρίτη (21/5) εγκαινιάστηκε η τουριστική περίοδος της...

Η αποχή από τις κάλπες δεν στέλνει κανένα μήνυμα

Κώστας Μορφίδης: Ακόμη και στις δημοσκοπήσεις έχει παγιωθεί μία...

Δωρεά τεσσάρων φορητών φαρμακείων στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας

Στο πλαίσιο υποστήριξης και υποβοήθησης του αστυνομικού έργου, η...

Φουσκωμένα τα εκκαθαριστικά της εφορίας για τους επαγγελματίες

«Πράγματι τώρα που υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις κι έρχονται...