Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Μάρκος Δέμπας: Στενάζει η αγορά εξαιτίας της τραπεζικής αργίας

Ημέρα:

Στενάζει η αγορά εξαιτίας της τραπεζικής αργίας που συνεχίζεται, όπως αναφέρει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

«Με το σταγονόμετρο γίνονται κάποιες συναλλαγές. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Η αγορά στενάζει, καθώς με 50 και 60 ευρώ δεν μπορεί να υπάρχει καμιά κίνηση. Ουσιαστικά ο καταναλωτής έχει εξαφανιστεί από την αγορά κι ευτυχώς που είμαστε μέσα στο καλοκαίρι και βλέπουμε τουλάχιστον επισκέπτες από την Βουλγαρία και την Ρουμανία που κρατούν την εικόνα στο να μην είναι αποκαρδιωτική. Περιμένουμε τις εξελίξεις κι αν τελικά θα υπάρξει συμφωνία ή όχι. Θα πρέπει επιτέλους να τελειώνουμε με όλη αυτήν την ταλαιπωρία τόσων μηνών. Προτιμούμε να είμαστε στο ευρώ παρά να πάμε σε αχαρτογράφητα νερά», τόνισε σχετικά ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου.

«Δεν θέλουμε καν να σκεφτόμαστε τον ξαφνικό θάνατο…»

Ερωτηθείς για το τι θα σήμαινε για την αγορά ένα grexit, ο Μάρκος Δέμπας, απάντησε: «Έχουμε φτάσει στο και πέντε ως χώρα και δεν ξέουμε αν από την Κυριακή και μετά θα έχουμε τον ξαφνικό θάνατο ή θα συνεχίσουμε να έχουμε λίγο οξυγόνο μέχρι να δούμε πως αυτή η δύσμοιρη χώρα θα αποφασίσει να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει, για να βγει από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τα έξι τελευταία χρόνια. Δεν θέλουμε καν να σκεφτόμαστε τον ξαφνικό θάνατο. Θα είναι καταστροφή. Πολλοί μας κατηγορούν για καταστροφολογία, όμως η πραγματικότητα είναι μια. Οι τράπεζες συνεχίζουν να είναι κλειστές. Αυτό που κάνουμε είναι να κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για το ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει κι ότι ο ξαφνικός θάνατος θα σημαίνει πλήρη κατάρρευση της οικονομίας. Θα δούμε λουκέτα, εκτίναξη της ανεργίας και το χειρότερο κοινωνική αναταραχή. Συμφωνία εδώ και τώρα λοιπόν. Όλος ο επιχειρηματικός κόσμος συντεταγμένα έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό στηρίζοντας τις προσπάθειές του για υπογραφή σύμβασης και παραμονής μας στο ευρώ. Ευελπιστούμε να έχουμε ευχάριστες εξελίξεις».

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...