Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Μάρκος Δέμπας: Για άλλη μια φορά στοχοποιείται το επιχειρείν…

Ημέρα:

Οι επιχειρήσεις είναι αυτές που για ακόμη μια φορά θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο, υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο οποίος μίλησε στον «Ενήμερο», σχετικά με τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για την φορολόγηση των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά αργά το βράδυ της Δευτέρας, για τις επιχειρήσεις τα νέα μέτρα προβλέπουν: Αύξηση εισφορών: Η ακύρωση της μείωσης κατά 3,9% στις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων (2,9% και 1% αντίστοιχα) φέρνει έσοδα 350 εκατ. ευρώ φέτος και 800 εκατομμύρια το 2016. Έκτακτη εισφορά 12% στις επιχειρήσεις με κέρδη πάνω από 500.000 ευρώ. Αναμένονται έσοδα 945 εκατομμύρια φέτος και 405 εκατομμύρια ευρώ το 2016. Αύξηση συντελεστή φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 100.000 ευρώ από το 26% στο 29%, με έσοδα 410 εκατομμύρια ευρώ το 2016.

Για άλλη μια φορά στοχοποιείται το επιχειρείν…

«Σαφέστατα ο ιδιωτικός τομέας, για άλλη μια φορά, την πληρώνει και καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα, με έναν τρόπο και πάλι φοροεισπρακτικό. Για να έχει η κυβέρνηση κάπου αλλού «κόκκινες» γραμμές, ζητά ξανά από τον δύσμοιρο τον ιδιώτη και τον επιχειρηματία να πληρώσει το μάρμαρο! Στοχοποιείται για άλλη μια φορά το επιχειρείν κι από την άλλη διαπιστώνουμε με ανησυχία ότι το κράτος συνεχίζει να μην συμμαζεύεται, να μην περιστέλλει έξοδα και δαπάνες. Κακά τα ψέματα, με όλα αυτά τα υφεσιακά μέτρα και με δεδομένη την έλλειψη ρευστότητας, θα έχουμε ακόμη περισσότερα προβλήματα στην αγορά. Έτσι κι αλλιώς γνωρίζαμε ότι τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι επώδυνα και θα τα πληρώσουμε πάλι εμείς κι αυτό λόγω του ότι δυστυχώς ένα κόμμα πήρε την εξουσία πάλι με υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν κι από την άλλη με αυτά τα επώδυνα μέτρα έχουμε φτάσει σε σημείο να πούμε ότι το «e-mail Χαρδούβελη», ήταν χάδι μπροστά σε αυτά που έρχονται», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Μάρκος Δέμπας.

Επιχειρήσεις και ιδιωτικός τομέας, πάντα ο εύκολος στόχος

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, εκτίμησε ωστόσο ότι θα υπάρξει εν τέλει συμφωνία με τους εταίρους, η οποία ωστόσο θα είναι ιδιαίτερα επώδυνη για τον ελληνικό λαό.

«Έστω και την τελευταία στιγμή φαίνεται ότι θα υπάρξει μια συμφωνία που θα μας διατηρήσει στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά με επώδυνο τρόπο, κάτι που ήταν αναμενόμενο. Ακόμη όμως και στην χρεοκοπία και την δραχμή να πηγαίναμε, τα μέτρα θα ήταν ακόμη χειρότερα, θα μιλούσαμε για πλήρη καταστροφή. Εδώ που φτάσαμε, δυστυχώς, θα σκύψουμε πάλι το κεφάλι, θα δουλεύουμε σαν γαϊδούρια κι από εκεί και πέρα θα δούμε πόσο θα αντέξουμε. Οι επιχειρήσεις και ο ιδιωτικός τομέας ήταν πάντοτε ο εύκολος στόχος. Είναι η «αγελάδα» από όπου απομυζούν όλοι, αλλά δυστυχώς το «γάλα» της στερεύει πια και δεν θα έχει να «ταΐσει» ούτε τα παιδιά της», επισήμανε σχετικά ο αντιπρόεδρος του Ε.Β.Ε. Καβάλας.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...