Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Κ. Παπαδόπουλος: «Είναι ένα καλό εργαλείο ο νέος αναπτυξιακό νόμος»

Ημέρα:

Θετικός εμφανίστηκε ο Κίμωνας Παπαδόπουλος, μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας, αναφορικά με τον νέο αναπτυξιακό νόμο. Σύμφωνα με τον ίδιο είναι ο καλύτερος των τελευταίων 15 ετών.

Αρχικά τόνισε πως «θεωρώ πως πρόκειται για έναν από τους καλύτερους αναπτυξιακούς νόμους των τελευταίων ετών. Και αυτό δεν το λέω μόνον εγώ, αλλά και όλοι οι άνθρωποι της αγοράς, αυτοί που καλούνται να τον εφαρμόσουν, δηλαδή οι επιχειρήσεις αλλά και οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι! Θεωρώ πως μιλάμε για ένα καλό αναπτυξιακό εργαλείο βελτιωμένο από αυτό που είχαμε. Σαφώς και πάντοτε θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο εργαλείο. Όταν έχεις ένα χρηματοδοτικό εργαλείο, τον αναπτυξιακό νόμο, τον εθνικό σου νόμο που δεν απευθύνεται στην Περιφέρεια μας μόνο αλλά σε όλη την Ελλάδα και που για τον τόπο σου από το 35% σε έχει από 56-70% επιδότηση νομίζω ότι τα τελευταία 20 χρόνια τέτοιου είδους ευκαιρίες δεν είχαμε δει.

Απλά πράγματα. Βέβαια μιλάμε για ένα ευέλικτο εργαλείο, που μας δίδει μια άλλη οπτική για τον τρόπο που πρέπει να διαχειριζόμαστε τα χρηματοδοτικά εργαλεία και σαφώς οι λογικές των υπεύθυνων δηλώσεων έχουν φύγει οπότε σήμερα θα πρέπει να έχεις κάποιους συμβούλους, μια ομάδα γενικά για να μπορείς να προχωρείς εμπρός. Μάλιστα, χαριτολογώντας θα έλεγα ότι αυτός ο Νόμος θυμίζει “εποχές ΠΑΣΟΚ”, τόσο ελκυστικός είναι για τις επιχειρήσεις. Για τη δε περιοχή τη δική μας, τα κίνητρα είναι μεγαλύτερα από ποτέ, ενώ οι χρόνοι έγκρισης και αποπληρωμής των επενδυτικών προτάσεων είναι πολύ σύντομοι».

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι “Ο νέος νόμος φέρει εμπρός την χρηματοδότηση από την Τράπεζα, γιατί μόνο έτσι μπορεί να έρθει η ανάπτυξη.

Τα τελευταία 15 χρόνια οι Τράπεζες είχαν μια λειτουργία δημοσίων ταμείων και αυτή την στιγμή αποκτούν ένα διαφορετικό ρόλο και ο τραπεζικός τομέας πρέπει πλέον να ξεκολλήσει από αυτή την τακτική και να περάσει σε μια άλλη προοπτική αυτή που σχετίζεται με την ανάπτυξη.

Αυτή την στιγμή έχουμε 12 τομείς δράσεις και είναι απίστευτα μεγάλος ο αριθμός των επιχειρήσεων που μπορούν να ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο όπως επίσης και το πλαφόν που βάζουν στις αναφορές είναι πλέον χαμηλό και μικρές επιχειρήσεις μπορούν να καταθέσουν προγράμματα χρηματοδότησης.

Επίσης για πρώτη φορά θα έλεγα σε αυτό το νόμο χρηματοδοτείται και η κατάρτιση. Εκπαίδευση προσωπικού μπαίνει πια μέσα σε αυτό το νόμο ως δαπάνη. Και θα έχουμε και άλλες ευκαιρίες ένταξης, όπως ενεργειακές αναβαθμίσεις, εξοικονομήσεις πόρων, και άλλα πολλά.  Ένα καλό εργαλείο που ανάλογα με την τόλμη και την σκέψη θα δούμε να γίνονται πολλά».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

O Παντελής Στυλιανού στο τιμόνι του «Βύρωνα»

Ο ΑΠΣ Βύρωνας Καβάλας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος για τον νομό της Καβάλας είναι το 4-0

«Η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή,...

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η μείωση φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη»

Επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο ιχθυοπωλείο του Αλιευτικού...

Σεισμός στη Βουλγαρία έγινε αισθητός στην Καβάλα

Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...