Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
spot_img

Κ. Παπαδόπουλος: «Είναι ένα καλό εργαλείο ο νέος αναπτυξιακό νόμος»

Ημέρα:

Θετικός εμφανίστηκε ο Κίμωνας Παπαδόπουλος, μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας, αναφορικά με τον νέο αναπτυξιακό νόμο. Σύμφωνα με τον ίδιο είναι ο καλύτερος των τελευταίων 15 ετών.

Αρχικά τόνισε πως «θεωρώ πως πρόκειται για έναν από τους καλύτερους αναπτυξιακούς νόμους των τελευταίων ετών. Και αυτό δεν το λέω μόνον εγώ, αλλά και όλοι οι άνθρωποι της αγοράς, αυτοί που καλούνται να τον εφαρμόσουν, δηλαδή οι επιχειρήσεις αλλά και οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι! Θεωρώ πως μιλάμε για ένα καλό αναπτυξιακό εργαλείο βελτιωμένο από αυτό που είχαμε. Σαφώς και πάντοτε θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο εργαλείο. Όταν έχεις ένα χρηματοδοτικό εργαλείο, τον αναπτυξιακό νόμο, τον εθνικό σου νόμο που δεν απευθύνεται στην Περιφέρεια μας μόνο αλλά σε όλη την Ελλάδα και που για τον τόπο σου από το 35% σε έχει από 56-70% επιδότηση νομίζω ότι τα τελευταία 20 χρόνια τέτοιου είδους ευκαιρίες δεν είχαμε δει.

Απλά πράγματα. Βέβαια μιλάμε για ένα ευέλικτο εργαλείο, που μας δίδει μια άλλη οπτική για τον τρόπο που πρέπει να διαχειριζόμαστε τα χρηματοδοτικά εργαλεία και σαφώς οι λογικές των υπεύθυνων δηλώσεων έχουν φύγει οπότε σήμερα θα πρέπει να έχεις κάποιους συμβούλους, μια ομάδα γενικά για να μπορείς να προχωρείς εμπρός. Μάλιστα, χαριτολογώντας θα έλεγα ότι αυτός ο Νόμος θυμίζει “εποχές ΠΑΣΟΚ”, τόσο ελκυστικός είναι για τις επιχειρήσεις. Για τη δε περιοχή τη δική μας, τα κίνητρα είναι μεγαλύτερα από ποτέ, ενώ οι χρόνοι έγκρισης και αποπληρωμής των επενδυτικών προτάσεων είναι πολύ σύντομοι».

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι “Ο νέος νόμος φέρει εμπρός την χρηματοδότηση από την Τράπεζα, γιατί μόνο έτσι μπορεί να έρθει η ανάπτυξη.

Τα τελευταία 15 χρόνια οι Τράπεζες είχαν μια λειτουργία δημοσίων ταμείων και αυτή την στιγμή αποκτούν ένα διαφορετικό ρόλο και ο τραπεζικός τομέας πρέπει πλέον να ξεκολλήσει από αυτή την τακτική και να περάσει σε μια άλλη προοπτική αυτή που σχετίζεται με την ανάπτυξη.

Αυτή την στιγμή έχουμε 12 τομείς δράσεις και είναι απίστευτα μεγάλος ο αριθμός των επιχειρήσεων που μπορούν να ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο όπως επίσης και το πλαφόν που βάζουν στις αναφορές είναι πλέον χαμηλό και μικρές επιχειρήσεις μπορούν να καταθέσουν προγράμματα χρηματοδότησης.

Επίσης για πρώτη φορά θα έλεγα σε αυτό το νόμο χρηματοδοτείται και η κατάρτιση. Εκπαίδευση προσωπικού μπαίνει πια μέσα σε αυτό το νόμο ως δαπάνη. Και θα έχουμε και άλλες ευκαιρίες ένταξης, όπως ενεργειακές αναβαθμίσεις, εξοικονομήσεις πόρων, και άλλα πολλά.  Ένα καλό εργαλείο που ανάλογα με την τόλμη και την σκέψη θα δούμε να γίνονται πολλά».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργασίες δασικής οδοποιίας και υλοτόμησης στα δάση της Καβάλας

Το Δασαρχείο Καβάλας ενημερώνει όλους τους πολίτες, επαγγελματίες, περιπατητές...

Εγγραφές βρεφών και νηπίων στο «Κιτσικοπούλειο» της ΙΜΦΝΘ

Aπό την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανα­κοινώνεται,...

Στους ρυθμούς του Cosmopolis μπαίνει η Καβάλα

 Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, η πόλη της...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Να μπορούν τα ΑμεΑ να ταξιδέψουν άνετα και χωρίς εμπόδια με επιβατηγά πλοία»

Συγκεκριμένες προτάσεις σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Να...

Αντώνης και Παύλος Δερμιτζάκης στο ρόστερ του ΑΟΚ

Η ΠΑΕ Α.Ο. Καβάλα καλωσορίζει στις τάξεις της τον...

Ψήφισμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας

Ύστερα από τη  σύσκεψη   φορέων , την οποία συγκάλεσε...

Πολλά τα περιστατικά πνιγμών στη θάλασσα

Κώστας Τσιτσιλικάκης: «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερεκτιμούμε...

Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα λειψυδρίας στον δήμο Καβάλας

Στέρεψαν εδώ και αρκετό καιρό όλες οι πηγές του...