Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Κινητοποίηση στη ΔΟΥ Καβάλας από την ΠΑΣΕΒΕ

Ημέρα:

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Δ.Ο.Υ. Καβάλας, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, τα μέλη της τοπικής Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε., για να εκφράσουν την αντίδραση τους στην φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.

Στην διάρκεια της κινητοποίησης διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους πολίτες που βρέθηκαν στο διοικητήριο, ανήρτησαν πανό, ενώ με τηλεβόα έκαναν γνωστή την ανακοίνωση της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων.

«Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., συνεχίζει τη φοροληστεία των προηγούμενων κυβερνήσεων. Όλα τα μνημονιακά φορολογικά βάρη παραμένουν στις πλάτες μας και είναι ασήκωτα. Με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις θα προστεθούν νέα χρέη, που για τους περισσότερους θα μείνουν απλήρωτα και θα προστεθούν στα παλιά», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Θόδωρος Κοντογεωργίου.

Δεν πάει άλλο! Δεν έχουμε να πληρώσουμε!

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα χρέη στον Ο.Α.Ε.Ε., στην εφορία και στις τράπεζες, έχουν πνίξει κυριολεκτικά τους επαγγελματίες.

«Οι τζίροι με δυσκολία φτάνουν για να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Δεν είναι δικό μας το φταίξιμο. Είναι η καπιταλιστική κρίση που τσάκισε το μεροκάματο και έφερε την αναδουλειά. Είναι οι πολιτικές κυβερνήσεων και Ε.Ε. που μας έφεραν εδώ. Τα δίνουν όλα για να στηριχθούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και να πληρωθούν οι δανειστές», ανέφερε σχετικά το μέλος της τοπικής Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε.

Η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει και ετοιμάζει νέα φοροεπιδρομή…

«Η επαναφορά του αφορολόγητου, αναβάλλεται επ’ αόριστον, όμως τα ραβασάκια και οι απειλές της εφορίας και του Κ.Ε.Α.Ο. για πλειστηριασμούς, συνεχίζονται. Έβαλαν στο χέρι και τα τελευταία ταμειακά διαθέσιμα του Ο.Α.Ε.Ε. και ανοίγουν το δρόμο για νέες μειώσεις συντάξεων, για παραπέρα υποβάθμιση των παροχών υγείας και περίθαλψης. Οι νέες ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις, αντί να μας ελαφρύνουν, μας υποχρεώνουν να πληρώσουμε μέχρι τελευταία δεκάρα και με τόκο, για χρόνια όλα όσα μας φόρτωσαν οι αντιλαϊκές – μονοπωλιακές πολιτικές. Πάει πολύ να μας μιλούν για «πατριωτικό καθήκον», αυτοί που χαρίζουν εκατομμύρια στους μεγαλοκαρχαρίες απατεώνες, με χρέη ακόμη και από λαθρεμπόριο. Από κοντά και τα κυβερνητικά δεκανίκια των ηγεσιών Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και Ε.Σ.Ε.Ε., βρίσκουν ευεργετικές τις ρυθμίσεις και λογικό να πληρώνουμε τα χρέη που μας φόρτωσε η αντιλαϊκή πολιτική. Με πρόφαση την ανάπτυξη, στηρίζουν τις φιλομονοπωλιακές πολιτικές. Θαμώνες των κοινωνικών διαλόγων, βάζουν άλλη μια φορά πλάτη στα νέα μνημόνια που ετοιμάζονται, σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που μας ματώνουν. Δεν έχουν καμιά σχέση με τους καημούς των αυτοαπασχολούμενων που παλεύουν καθημερινά για το μεροκάματο. Δεν υπάρχει χρόνος για άλλο χάσιμο. Δεν υπάρχει πια άλλο περιθώριο. Δεν χωράνε στο ίδιο τραπέζι η ανταγωνιστικότητα και τα τεράστια κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με τις δικές μας ανάγκες. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η πάλη, η σύγκρουση με την πολιτική που μας αφανίζει», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε.

Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. αύριο το απόγευμα στον Καπνεργάτη

Τα μέτρα άμεσης ανακούφισης και σωτηρίας των αυτοαπασχολούμενων που διεκδικεί η Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. είναι:

-Κατάργηση του ν.4110/2013 (μηδενικό αφορολόγητο, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ) και αναδρομική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν

-Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝ.Φ.Ι.Α.

-20.000 ευρώ αφορολόγητο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί

-Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%

-«Κούρεμα» των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30%, για όσους διατηρούν ακόμη τις επιχειρήσεις τους και 50% για όσους τις έκλεισαν

-Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, αναστολή κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης.

Η τοπική Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε., τέλος, καλεί τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ., που θα γίνει αύριο στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία του Καπνεργάτη.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...