Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
spot_img

Κατερίνα Γεροστεργίου: «Πολύ αρνητική εξέλιξη η παραμονή του ΕΝ.Φ.Ι.Α.»

Ημέρα:

Σε ακόμη χειρότερη κατάσταση από την σημερινή θα οδηγηθούν οι έλληνες καταναλωτές, στην περίπτωση που τελικά επιβεβαιωθούν οι αυξήσεις του Φ.Π.Α. σε βασικά προϊόντα διατροφής.

Αυτό υποστηρίζει με δηλώσεις της στον «Ενήμερο», η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας και ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών, Κατερίνα Γεροστεργίου.

«Η αύξηση των φόρων θα εντείνει την φτωχοποίηση των καταναλωτών»

«Πραγματικά βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση ως πολίτες και καταναλωτές. Μια αύξηση φόρων σε βασικά προϊόντα διατροφής, θα οδηγήσει τους καταναλωτές σε ακόμη δυσμενέστερη θέση, θα μειώσει ακόμη περισσότερο την αγοραστική τους δύναμη και φυσικά θα εντείνει την φτωχοποίησή τους. Σήμερα ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, δυστυχώς, προσφεύγουν στα «Κοινωνικά Παντοπωλεία» και στα συσσίτια, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη των προγραμμάτων κοινωνικής αρωγής. Αν τα μέτρα που ακούγονται τελικά επιβληθούν, θα οδηγήσουν τους έλληνες καταναλωτές σε ακόμη χειρότερη κατάσταση. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά αύξηση της αγοραστικής τους δύναμης, αλλά ίσα – ίσα θα έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις της η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας.

«Τα εισοδήματα των καταναλωτών δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες τιμές των προϊόντων…»

Παράλληλα, η Κατερίνα Γεροστεργίου, υπογράμμισε ότι η αύξηση του Φ.Π.Α. στο 23% σε πολλά προϊόντα, στην ουσία θα είναι έμμεση μείωση μισθών και συντάξεων! «Αν μιλάμε για φόρο 23% στα βασικά αγαθά, αυτό θα οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση στις τιμές αυτών των προϊόντων. Ουσιαστικά θα είναι μια έμμεση μείωση μισθών και συντάξεων, από την στιγμή που μιλάμε για μείωση της αγοραστικής δύναμης. Τα εισοδήματα των καταναλωτών δεν θα μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις αυξημένες τιμές των προϊόντων. Δυστυχώς, μέχρι τώρα τίποτα δεν έχει γίνει από τις κυβερνήσεις που έχουν περάσει τα τελευταία είκοσι χρόνια προς την κατεύθυνση του ελέγχου και της μείωσης των τιμών στην αγορά», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεροστεργίου.

«Πολύ αρνητική εξέλιξη η παραμονή του ΕΝ.Φ.Ι.Α.»

Ερωτηθείσα τέλος, σε σχέση με την παραμονή του ΕΝ.Φ.Ι.Α. για το 2015, αλλά και πιθανόν για το 2016, η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, απάντησε: «Πρόκειται για μια πολύ αρνητική εξέλιξη. Εμείς θεωρούμε ότι αυτός ο φόρος θα πρέπει να επιβαρύνει αναλογικά όσους έχουν ιδιοκτησίες, ειδικά στην χώρα μας, όπου η πρώτη κατοικία είναι ταυτισμένη με το όνειρο και τους στόχους του μέσου νοικοκυριού, την οποία απέκτησαν με δάνειο, οδηγώντας πολλούς στην υπερχρέωση. Είχαμε ακούσει για αντικατάσταση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. από τον Φ.Μ.Α.Π., αλλά δυστυχώς βλέπουμε ότι αυτός ο φόρος θα συνεχιστεί. Τόσα χρόνια ακούμε ότι θα πρέπει να πληρώνουν οι έχοντες και οι κατέχοντες, αλλά αυτό δεν συμβαίνει ποτέ. Το αντίθετο γίνεται, καθώς πληρώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, των οποίων τα εισοδήματα φαίνονται εύκολα».

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Και όρεξη έχουμε και όντως τρέχουμε

«Το κυριότερο για μια διοίκηση είναι να στοχεύει ψηλά...

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να...

Ελπίζουν σε ένα καλό το τριήμερο στην εστίαση

«Περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,...

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συμβουλευτείτε φοροτεχνικό για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Με σχετικά...

Πώς να αποφύγεις την εφιαλτική γονική αποξένωση και να μην «χάσεις» το παιδί σου!

Η γονική αποξένωση είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση,...

Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία της Καβάλας

Αθανασία Γαϊτανίδου: Έχουμε φτάσει στο σημείο και μέσα στην...

10.000 «έξυπνα» υδρόμετρα έχει παραλάβει μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΚ

Στις 10.000 ανέρχονται τα νέα «έξυπνα» υδρόμετρα που έχει...

81χρονος σκότωσε την σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, άνδρας 81 ετών τραυμάτισε...