Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Κατερίνα Γεροστεργίου: «Πολύ αρνητική εξέλιξη η παραμονή του ΕΝ.Φ.Ι.Α.»

Ημέρα:

Σε ακόμη χειρότερη κατάσταση από την σημερινή θα οδηγηθούν οι έλληνες καταναλωτές, στην περίπτωση που τελικά επιβεβαιωθούν οι αυξήσεις του Φ.Π.Α. σε βασικά προϊόντα διατροφής.

Αυτό υποστηρίζει με δηλώσεις της στον «Ενήμερο», η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας και ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών, Κατερίνα Γεροστεργίου.

«Η αύξηση των φόρων θα εντείνει την φτωχοποίηση των καταναλωτών»

«Πραγματικά βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση ως πολίτες και καταναλωτές. Μια αύξηση φόρων σε βασικά προϊόντα διατροφής, θα οδηγήσει τους καταναλωτές σε ακόμη δυσμενέστερη θέση, θα μειώσει ακόμη περισσότερο την αγοραστική τους δύναμη και φυσικά θα εντείνει την φτωχοποίησή τους. Σήμερα ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, δυστυχώς, προσφεύγουν στα «Κοινωνικά Παντοπωλεία» και στα συσσίτια, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη των προγραμμάτων κοινωνικής αρωγής. Αν τα μέτρα που ακούγονται τελικά επιβληθούν, θα οδηγήσουν τους έλληνες καταναλωτές σε ακόμη χειρότερη κατάσταση. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά αύξηση της αγοραστικής τους δύναμης, αλλά ίσα – ίσα θα έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις της η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας.

«Τα εισοδήματα των καταναλωτών δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες τιμές των προϊόντων…»

Παράλληλα, η Κατερίνα Γεροστεργίου, υπογράμμισε ότι η αύξηση του Φ.Π.Α. στο 23% σε πολλά προϊόντα, στην ουσία θα είναι έμμεση μείωση μισθών και συντάξεων! «Αν μιλάμε για φόρο 23% στα βασικά αγαθά, αυτό θα οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση στις τιμές αυτών των προϊόντων. Ουσιαστικά θα είναι μια έμμεση μείωση μισθών και συντάξεων, από την στιγμή που μιλάμε για μείωση της αγοραστικής δύναμης. Τα εισοδήματα των καταναλωτών δεν θα μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις αυξημένες τιμές των προϊόντων. Δυστυχώς, μέχρι τώρα τίποτα δεν έχει γίνει από τις κυβερνήσεις που έχουν περάσει τα τελευταία είκοσι χρόνια προς την κατεύθυνση του ελέγχου και της μείωσης των τιμών στην αγορά», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεροστεργίου.

«Πολύ αρνητική εξέλιξη η παραμονή του ΕΝ.Φ.Ι.Α.»

Ερωτηθείσα τέλος, σε σχέση με την παραμονή του ΕΝ.Φ.Ι.Α. για το 2015, αλλά και πιθανόν για το 2016, η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, απάντησε: «Πρόκειται για μια πολύ αρνητική εξέλιξη. Εμείς θεωρούμε ότι αυτός ο φόρος θα πρέπει να επιβαρύνει αναλογικά όσους έχουν ιδιοκτησίες, ειδικά στην χώρα μας, όπου η πρώτη κατοικία είναι ταυτισμένη με το όνειρο και τους στόχους του μέσου νοικοκυριού, την οποία απέκτησαν με δάνειο, οδηγώντας πολλούς στην υπερχρέωση. Είχαμε ακούσει για αντικατάσταση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. από τον Φ.Μ.Α.Π., αλλά δυστυχώς βλέπουμε ότι αυτός ο φόρος θα συνεχιστεί. Τόσα χρόνια ακούμε ότι θα πρέπει να πληρώνουν οι έχοντες και οι κατέχοντες, αλλά αυτό δεν συμβαίνει ποτέ. Το αντίθετο γίνεται, καθώς πληρώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, των οποίων τα εισοδήματα φαίνονται εύκολα».

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Θα έχουν φέτος ναυαγοσώστες οι παραλίες του δήμου Παγγαίου

Χρήστος Μποσμπότης: Είναι δύσκολη υπόθεση η εξεύρεσή τους Στη φάση...

Ποδοχώρι: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο μαντρί της / Ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια

Νεκρή μέσα στο μαντρί της στο Ποδοχώρι Παγγαίου, βρέθηκε...

«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο επιχειρηματίας Γιώργος Γάτος

«Έφυγε» αναπάντεχα από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ για τις ψευδείς κατηγορίες μεταξύ των χωρισμένων γονιών

Καλησπέρα αγαπητές φίλες και φίλοι. Αν είστε χωρισμένος πατέρας...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...