Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΚΑΒΑΛΑ: Ραγδαία πτώση στα καταστήματα εστίασης τις τελευταίες ημέρες

Ημέρα:

spot_img

Οξύτατο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, εξαιτίας των κλειστών τραπεζών. Μάλιστα, αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και πέραν της εβδομάδας που διανύουμε, τότε τα προβλήματα θα γίνουν ανυπέρβλητα, με δραματικές συνέπειες για τον κλάδο.

Στον «Ενήμερο» μίλησε ο πρόεδρος των καφεζυθοπωλών της Καβάλας, Παναγιώτης Βασιλούδης, ο οποίος υπογράμμισε με έμφαση ότι η πτώση της κίνησης, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της πρώτης εβδομάδας του Ιούλιο πέρυσι, αγγίζει πλέον το 25%!

Ραγδαία πτώση στα καταστήματα εστίασης τις τελευταίες ημέρες

«Το κλείσιμο των τραπεζών είναι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Τα πάντα είναι σταματημένα. Θα αρχίσουν σιγά – σιγά και οι προμηθευτές να μην μας δίνουν εμπόρευμα, γιατί δεν έχουν κι αυτοί. Τις τελευταίες τρεις ημέρες υπάρχει ραγδαία πτώση στην κίνηση στα καταστήματά μας. Έχουν αδειάσει! Η κίνηση δεν έχει καμιά σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Η κατάσταση είναι δύσκολη σε όλο το νησί της Θάσου. Η πτώση είναι σχεδόν 25%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Φαινόταν ότι όλα θα πήγαιναν καλά, αλλά από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και μετά τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν ραγδαία. Αυτό οφείλεται καθαρά στο ότι οι τράπεζες παραμένουν κλειστές και δεν μπορούν να γίνουν συναλλαγές. Η εικόνα είναι ίδια και στην πόλη, αλλά και σε όλη την περιφερειακή ενότητα Καβάλας», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ε» ο Παναγιώτης Βασιλούδης.

«Οι προμηθευτές μας ζητούν τα χρήματα μπροστά»

Ο πρόεδρος των καφεζυθοπωλών της Καβάλας υπογράμμισε με έμφαση ότι οι προμηθευτές πλέον ζητούν τα χρήματα μπροστά, γεγονός που δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό την βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων.

«Δυστυχώς, δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. Έχει περάσει ήδη η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και δεν ξέρουμε πότε θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση μετά και την τρέχουσα εβδομάδα το πρόβλημα μας θα είναι τεράστιο. Οι προμηθευτές μας ζητούν τα χρήματα μπροστά. Δεν μας δίνει κανένας μα κανένας τίποτα! Με το που φέρνουν το εμπόρευμα πρέπει να πληρωθούν επιτόπου. Κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση να κλείσει την συμφωνία και να ανοίξουν οι τράπεζες, για να μπορέσουμε κι εμείς να δουλέψουμε, έστω αυτό το διάστημα που μένει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Υπάρχει κίνδυνος να χαθεί αυτή η χρονιά. Ήδη έχουμε τα πρώτα σημάδια ότι αυτό μπορεί να συμβεί», επισήμανε καταληκτικά ο πρόεδρος των καφεζυθοπωλών της Καβάλας.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...

Πονοκέφαλος για τους λογιστές οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις

Τον μπελά τους έχουν βρει λογιστές και φορολογούμενοι, με...

Επίσκεψη του Νίκου Παναγιωτόπουλου στον Δήμαρχο Θάσου

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, επισκέφθηκε τη Νήσο Θάσο...

Σωτήρης Λαζαρίδης: Προχωράμε για την επόμενη μέρα όλοι μαζί

«Η προσέλευση στις εκλογές του Τ.Ε.Ε. - Α.Μ. την...

Νέες βραβεύσεις από την Energean σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η...