Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023

ΚΑΒΑΛΑ: Ραγδαία πτώση στα καταστήματα εστίασης τις τελευταίες ημέρες

Ημέρα:

Οξύτατο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, εξαιτίας των κλειστών τραπεζών. Μάλιστα, αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και πέραν της εβδομάδας που διανύουμε, τότε τα προβλήματα θα γίνουν ανυπέρβλητα, με δραματικές συνέπειες για τον κλάδο.

Στον «Ενήμερο» μίλησε ο πρόεδρος των καφεζυθοπωλών της Καβάλας, Παναγιώτης Βασιλούδης, ο οποίος υπογράμμισε με έμφαση ότι η πτώση της κίνησης, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της πρώτης εβδομάδας του Ιούλιο πέρυσι, αγγίζει πλέον το 25%!

Ραγδαία πτώση στα καταστήματα εστίασης τις τελευταίες ημέρες

«Το κλείσιμο των τραπεζών είναι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Τα πάντα είναι σταματημένα. Θα αρχίσουν σιγά – σιγά και οι προμηθευτές να μην μας δίνουν εμπόρευμα, γιατί δεν έχουν κι αυτοί. Τις τελευταίες τρεις ημέρες υπάρχει ραγδαία πτώση στην κίνηση στα καταστήματά μας. Έχουν αδειάσει! Η κίνηση δεν έχει καμιά σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Η κατάσταση είναι δύσκολη σε όλο το νησί της Θάσου. Η πτώση είναι σχεδόν 25%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Φαινόταν ότι όλα θα πήγαιναν καλά, αλλά από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και μετά τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν ραγδαία. Αυτό οφείλεται καθαρά στο ότι οι τράπεζες παραμένουν κλειστές και δεν μπορούν να γίνουν συναλλαγές. Η εικόνα είναι ίδια και στην πόλη, αλλά και σε όλη την περιφερειακή ενότητα Καβάλας», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ε» ο Παναγιώτης Βασιλούδης.

«Οι προμηθευτές μας ζητούν τα χρήματα μπροστά»

Ο πρόεδρος των καφεζυθοπωλών της Καβάλας υπογράμμισε με έμφαση ότι οι προμηθευτές πλέον ζητούν τα χρήματα μπροστά, γεγονός που δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό την βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων.

«Δυστυχώς, δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. Έχει περάσει ήδη η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και δεν ξέρουμε πότε θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση μετά και την τρέχουσα εβδομάδα το πρόβλημα μας θα είναι τεράστιο. Οι προμηθευτές μας ζητούν τα χρήματα μπροστά. Δεν μας δίνει κανένας μα κανένας τίποτα! Με το που φέρνουν το εμπόρευμα πρέπει να πληρωθούν επιτόπου. Κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση να κλείσει την συμφωνία και να ανοίξουν οι τράπεζες, για να μπορέσουμε κι εμείς να δουλέψουμε, έστω αυτό το διάστημα που μένει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Υπάρχει κίνδυνος να χαθεί αυτή η χρονιά. Ήδη έχουμε τα πρώτα σημάδια ότι αυτό μπορεί να συμβεί», επισήμανε καταληκτικά ο πρόεδρος των καφεζυθοπωλών της Καβάλας.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

frost.minagric.gr: Έγκαιρη προειδοποίηση των αγροτών για φαινόμενα παγετού

O παγετός αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες καταστροφής της φυτικής...

Θετική διάθεση και αισιοδοξία στην πίτα των υπαλλήλων της Π. Ε. Καβάλας

Σε ατμόσφαιρα θετικής διάθεσης και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε σήμερα (6/2/2023),...

«Ειπέ τη Εκκλησία… Προκόπιος συνέγραψεν εν Εγκυκλίοις φήσας»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος...

10 μετάλλια για τον ΑΣ Ταεκβοντό Καβάλας

Ολοκληρώθηκε το πρώτο προκριματικό πρωτάθλημα της ΕΤΑΒΕ για το...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...