Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

ΚΑΒΑΛΑ: Ένας στους τρεις καβαλιώτες πληρώνει με «πλαστικό» χρήμα στα πρατήρια – “Μεγαλομέτοχοι” στα μαγαζιά τους… οι τράπεζες!!!

Ημέρα:

Την έντονη αντίδραση των βενζινοπωλών προκαλούν τα υψηλά ποσοστά των προμηθειών που λαμβάνουν οι τράπεζες, από τις συναλλαγές που γίνονται μέσω του περίφημου «πλαστικού» χρήματος, δηλαδή με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες. 

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας και αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Μιχάλης Μεταξάς, οι τράπεζες έχουν γίνει όχι απλά «συνεταίροι» στις ίδιες τους τις επιχειρήσεις, αλλά και… «μεγαλομέτοχοι»!

«Οι τράπεζες όχι μόνο κερδίζουν σε βάρος μας, αλλά αισχροκερδούν!»

«Καταρχήν δεν είμαστε αντίθετοι με τη χρήση του «πλαστικού» χρήματος που είναι πιο ασφαλές για εμάς. Όμως, σε τομείς του εμπορίου με μικρό κέρδος, όπως είναι τα καύσιμα, θα πρέπει το κράτος να μην δείχνει τα δόντια του, αλλά να βάλει τάξη στις τράπεζες, οι οποίες αυτή τη στιγμή, όχι απλά κερδίζουν σε βάρος μας, αλλά αισχροκερδούν! Δεν είναι δυνατό στα καύσιμα που δουλεύουμε με κέρδος 2%, να επιβάλλεται 1 ή 1,5% συν Φ.Π.Α. προμήθεια. Σαν να μην έφτανε αυτό, το τελευταίο διάστημα τα πιστωτικά ιδρύματα δεν χορηγούν πλέον «μηχανάκια» (POS), αλλά τα πουλάνε στους επαγγελματίες, με το κόστος αγοράς τους να διαμορφώνεται από 250 μέχρι και 400 ευρώ», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Μιχάλης Μεταξάς.

Ένας στους τρεις καβαλιώτες πληρώνει με «πλαστικό» χρήμα στα πρατήρια

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν τα πρατήρια της περιοχής μας έχουν προμηθευτεί POS, αλλά και για το ποσοστό των καταναλωτών που πληρώνουν με «πλαστικό» χρήμα, ο κ. Μεταξάς απάντησε: «Τα περισσότερα πρατήρια στην Π.Ε. Καβάλας διαθέτουν αυτά τα «μηχανάκια», τα οποία όμως αναγκαζόμαστε να τα αγοράσουμε. Με την συναλλαγή με κάρτα ένα πρατήριο δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ανακυκλώνει τα χρήματα. Στην παρούσα φάση και με αυτές τις συνθήκες δεν συμφέρει στα πρατήρια υγρών καυσίμων η χρήση «πλαστικού» χρήματος. Ζητάμε να γίνει παρέμβαση από την κυβέρνηση στις τράπεζες. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, βοηθάμε τις τράπεζες να δουλεύουν τα χρήματα του καταναλωτή και τους καταναλωτές να μη κουβαλάνε μετρητό, το κράτος στην πάταξη της φοροδιαφυγής κι εμείς δεν κερδίζουμε τίποτα. Άρα, οι τράπεζες όχι απλά είναι «συνεταίρος» στις ίδιες μας τις επιχειρήσεις, αλλά και … «μεγαλομέτοχοι». Όσον αφορά τους πολίτες που πληρώνουν με «πλαστικό» χρήμα, αυτοί πλέον από τον Σεπτέμβριο και μετά είναι ένας στους τρεις».

Κάθετα αντίθετοι στην επιβολή επιπλέον φόρου στα καύσιμα

Τέλος, σε σχέση με όσα διέρρευσαν πρόσφατα για την πιθανότητα επιβολής νέου φόρου στα καύσιμα, ως αντιστάθμισμα στη μείωση των τελών κυκλοφορίας, ο Μιχάλης Μεταξάς υπογράμμισε: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την επιβολή οποιουδήποτε επιπλέον φόρου στα καύσιμα, τα οποία έτσι κι αλλιώς είναι υπερφορολογημένα. Θεωρώ ότι δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή να το κάνει. Και λέω δυστυχώς, διότι ότι τους έχουμε προτείνει κι ενώ συμφωνούν μαζί μας, κάνουν εντελώς το ανάποδο, όπως για παράδειγμα με το πετρέλαιο θέρμανσης, για το οποίο θα μπορούσε να ήταν μια χρυσή χρονιά, αν είχαν κάνει όλα όσα είχαν υποσχεθεί. Περίμεναν όμως την πρώτη κακοκαιρία και άρα πολύ αργά να κάνουν τις ανακοινώσεις τους, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να είναι διστακτικοί. Αν είχε γίνει η κατάργηση του Ε.Φ.Κ. η τιμή του θέρμανσης σήμερα θα είχε διαμορφωθεί μόλις στα 40 λεπτά το λίτρο, ενώ τώρα φτάνει τα 70 λεπτά, καλή μεν τιμή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, η οποία όμως αν έγκαιρα υπήρχαν οι εξαγγελίες ο κόσμος θα γέμιζε τις δεξαμενές τους και με τη σειρά τους τα δημόσια ταμεία. Δυστυχώς, οι κυβερνώντες δεν ακούν τους αρμόδιους φορείς. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο επιβολής νέου φόρου στα καύσιμα. Το ότι πέφτει η τιμή του πετρελαίου διεθνώς δεν σημαίνει ότι πρέπει να πατσίσουμε με νέους φόρους. Αυτό δεν γίνεται πουθενά. Αν συμβεί θα προχωρήσουμε σίγουρα σε κινητοποιήσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να κλείσουμε τα πρατήρια μας, διότι με 100% προκαταβολή φόρου, με 26% φορολογία και πρόσθετο φόρο δεν υπάρχει λόγος να δουλεύουμε».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...