Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Θηλιά στον λαιμό της “ELFE” η εξοντωτική φορολόγηση από την πλευρά του κράτους

Ημέρα:

Θηλιά στον λαιμό της λιπασματοβιομηχανίας “ELFE” συνεχίζει να είναι η εξοντωτική φορολόγηση από την πλευρά του κράτους. Όπως είναι γνωστό, το εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης καλείται να καταβάλλει στο κράτος τεράστια ποσά ετησίως για την χρήση του φυσικού αερίου, το οποίο χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη στην παραγωγή του λιπάσματος.

Παρά τις συνεχείς υποσχέσεις για εξαίρεση της λιπασματοβιομηχανίας από τον εν λόγω φόρο, εντούτοις, μέχρι και σήμερα καμιά υπόσχεση δεν έχει πάρει σάρκα και οστά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα ρευστότητας στο εργοστάσιο.

Αγωνία στους κόλπους των εργαζομένων

Με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο Γιώργος Τσιμενίδης, η παράταξη του οποίου πρόσφατα κέρδισε τις εκλογές στο σωματείο των εργαζομένων και εντός της εβδομάδας αναμένεται να συσταθεί σε σώμα, επισήμανε ότι παρά το γεγονός ότι το εργοστάσιο δουλεύει ικανοποιητικά, η φορολογία που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια είναι εξοντωτική.

«Η εξαίρεση της λιπασματοβιομηχανίας από τον φόρο για την χρήση του φυσικού αερίου, επειδή το χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη, ήταν να ψηφιστεί μαζί με το λεγόμενο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο και υπήρχε η υπόσχεση ότι θα γίνει πράξη αυτό. Δυστυχώς, όμως κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη και για αυτό υπάρχει αγωνία σε όλους μας, ιδιαίτερα στους εργαζομένους», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Τσιμενίδης.

«Η εξαίρεση από τον φόρο για το φυσικό αέριο θα κατατεθεί εντός διμήνου, επειδή…»

Ερωτηθείς σχετικά με το γιατί δεν συμπεριλήφθηκε η αλλαγή αυτή στο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο που πρόσφατα κατέθεσε η κυβέρνηση, ο κ. Τσιμενίδης, απάντησε: «Έχει ανακοινώσει η αρμόδια αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ότι θέλουν να το φέρουν και να το καταθέσουν στην Βουλή πιο οργανωμένα σε ένα δίμηνο, διότι, δήθεν, θέλουν το όφελος που θα προκύψει να έχει στόχευση στην ικανοποίηση των υποχρεώσεων της εταιρείας απέναντι στους εργαζομένους και στα ασφαλιστικά ταμεία και στην Δ.Ε.Π.Α. Όντως και η εταιρεία στο παρελθόν, έχει υποσχεθεί ότι αν και εφόσον προχωρήσει το θέμα της εξαίρεσης του ειδικού φόρου θα είναι σε θέση να εξοφλήσει εργαζομένους και συνταξιούχους και παράλληλα να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Δ.Ε.Π.Α.».

Μισθοί ενός μήνα και κάτι οφείλονται στους εργαζόμενους της “ELFE

Τέλος, σε ερώτηση για το αν οι εργαζόμενοι έχουν λαμβάνειν δεδουλευμένα, αλλά και για το ποια είναι η πορεία της παραγωγικής διαδικασίας, ο Γιώργος Τσιμενίδης απάντησε: «Εξακολουθούν να υπάρχουν υποχρεώσεις της εταιρείας απέναντι στους εργαζομένους για δεδουλευμένα. Υπήρχαν και υπάρχουν υποχρεώσεις της εταιρείας ενός μήνα και κάτι. Όσον αφορά την πορεία του εργοστασίου, υπάρχει ζήτηση και πηγαίνει καλά από πλευράς παραγωγικής διαδικασίας. Δυστυχώς, επαναλαμβάνω έχουμε θέματα ρευστότητας και αυτό πηγάζει από την εξοντωτική φορολόγηση από πλευράς του κράτους».

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...