Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Θηλιά στον λαιμό της “ELFE” η εξοντωτική φορολόγηση από την πλευρά του κράτους

Ημέρα:

Θηλιά στον λαιμό της λιπασματοβιομηχανίας “ELFE” συνεχίζει να είναι η εξοντωτική φορολόγηση από την πλευρά του κράτους. Όπως είναι γνωστό, το εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης καλείται να καταβάλλει στο κράτος τεράστια ποσά ετησίως για την χρήση του φυσικού αερίου, το οποίο χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη στην παραγωγή του λιπάσματος.

Παρά τις συνεχείς υποσχέσεις για εξαίρεση της λιπασματοβιομηχανίας από τον εν λόγω φόρο, εντούτοις, μέχρι και σήμερα καμιά υπόσχεση δεν έχει πάρει σάρκα και οστά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα ρευστότητας στο εργοστάσιο.

Αγωνία στους κόλπους των εργαζομένων

Με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο Γιώργος Τσιμενίδης, η παράταξη του οποίου πρόσφατα κέρδισε τις εκλογές στο σωματείο των εργαζομένων και εντός της εβδομάδας αναμένεται να συσταθεί σε σώμα, επισήμανε ότι παρά το γεγονός ότι το εργοστάσιο δουλεύει ικανοποιητικά, η φορολογία που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια είναι εξοντωτική.

«Η εξαίρεση της λιπασματοβιομηχανίας από τον φόρο για την χρήση του φυσικού αερίου, επειδή το χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη, ήταν να ψηφιστεί μαζί με το λεγόμενο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο και υπήρχε η υπόσχεση ότι θα γίνει πράξη αυτό. Δυστυχώς, όμως κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη και για αυτό υπάρχει αγωνία σε όλους μας, ιδιαίτερα στους εργαζομένους», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Τσιμενίδης.

«Η εξαίρεση από τον φόρο για το φυσικό αέριο θα κατατεθεί εντός διμήνου, επειδή…»

Ερωτηθείς σχετικά με το γιατί δεν συμπεριλήφθηκε η αλλαγή αυτή στο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο που πρόσφατα κατέθεσε η κυβέρνηση, ο κ. Τσιμενίδης, απάντησε: «Έχει ανακοινώσει η αρμόδια αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ότι θέλουν να το φέρουν και να το καταθέσουν στην Βουλή πιο οργανωμένα σε ένα δίμηνο, διότι, δήθεν, θέλουν το όφελος που θα προκύψει να έχει στόχευση στην ικανοποίηση των υποχρεώσεων της εταιρείας απέναντι στους εργαζομένους και στα ασφαλιστικά ταμεία και στην Δ.Ε.Π.Α. Όντως και η εταιρεία στο παρελθόν, έχει υποσχεθεί ότι αν και εφόσον προχωρήσει το θέμα της εξαίρεσης του ειδικού φόρου θα είναι σε θέση να εξοφλήσει εργαζομένους και συνταξιούχους και παράλληλα να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Δ.Ε.Π.Α.».

Μισθοί ενός μήνα και κάτι οφείλονται στους εργαζόμενους της “ELFE

Τέλος, σε ερώτηση για το αν οι εργαζόμενοι έχουν λαμβάνειν δεδουλευμένα, αλλά και για το ποια είναι η πορεία της παραγωγικής διαδικασίας, ο Γιώργος Τσιμενίδης απάντησε: «Εξακολουθούν να υπάρχουν υποχρεώσεις της εταιρείας απέναντι στους εργαζομένους για δεδουλευμένα. Υπήρχαν και υπάρχουν υποχρεώσεις της εταιρείας ενός μήνα και κάτι. Όσον αφορά την πορεία του εργοστασίου, υπάρχει ζήτηση και πηγαίνει καλά από πλευράς παραγωγικής διαδικασίας. Δυστυχώς, επαναλαμβάνω έχουμε θέματα ρευστότητας και αυτό πηγάζει από την εξοντωτική φορολόγηση από πλευράς του κράτους».

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σάββας Αργυράκης: Φύγαμε με το κεφάλι ψηλά

«Όπως πήγαμε συντεταγμένα, έτσι φύγαμε και συντεταγμένα, με το...

«Σεβάς Χανούμ» του Γιώργου Χρονά στο «ΑΥΛΑΙΑ»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ “Κάθε ιστορία είναι μια διαδρομή...

Τι πρέπει να ξέρεις οπωσδήποτε για το έγκλημα της παραβίασης υποχρέωσης   διατροφής;

Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Σήμερα θα σας αποκαλύψω ό,τι...

Μεγάλο πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού στον Τουρισμό

Γιάννης Μαρκιανός: Επισκεφθήκαμε την δομή των μεταναστών για να...

Αναπτυξιακός Οργανισμός ΠΑΜΘ: Ένα χρήσιμο εργαλείο για την Περιφέρεια και τους Δήμους

Λάζαρος Τσαταλμπασίδης: Θα τρέξουμε μελέτες και έργα με πολύ...

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του...

Στα κορυφαία της Ευρώπης το Κέντρο Αποκατάστασης ΛΥΔΙΑ

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στο Κουτούκι του Σαρρή πραγματοποιήθηκε...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Το Γεν. Νοσοκομείο Καβάλας ενισχύεται με 24 νέους νοσηλευτές»

Συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας με Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο...