Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η «Kourtidis group» παρουσίασε το project «The Dolphin of the Aegean»

Ημέρα:

spot_img

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μυτιληναίου

Το project «The Doolphin of the Aegean», παρουσίασε την Τετάρτη σε συνέντευξη τύοπυ η «Kourtidis group».

Η εταιρεία επένδυσε στην μετατροπή του καβαλιώτικου βιομηχανικού κτηρίου «Δελφίνι» σε συγκρότημα 61 πολυτελών διαμερισμάτων που θα αποτελεί μια «αυτόνομη γειτονιά».

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας: ο πρόεδρος Νίκος Κουρτίδης, η αντιπρόεδρος Δημητρόβα Κωνσταντίνα και ο Ισαάκ Κουρτίδης. Παρόντες στην συνέντευξη τύπου ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξιος Πολίτης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Απόστολος Μουμτσάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας και ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ Παναγιώτης Αγγελίδης.

ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ

Σύμφωνα με προδιαγραφές του εξωτερικού, το βιομηχανικό κτήριο που χτίστηκε την δεκαετία του ‘80, θα αλλάξει χρήση, με βασικούς άξονες την έξυπνη σχεδίαση και τον σεβασμό στο περιβάλλον. Για αυτό το λόγο, επιλέχθηκε το Περιγιάλι ως περιοχή με ομορφιά και εκτίμηση από τους Καβαλιώτες.

Σύμφωνα με την κα. Πεχλιβάνη, που ασχολείται με τα τεχνικά, το κτήριο αποτελεί υπόδειγμα κατασκευής. Με αυτό ασχολήθηκαν αρχιτέκτονες και μηχανικοί από την Γερμανία όταν πρωτοχτίστηκε και δεν υπάρχει περίπτωση να προκληθούν ζημιές στο υπόλοιπο κτίριο κατά την αφαίρεση κάποιων τμημάτων για αρχιτεκτονικούς λόγους.

Από τα 61 διαμερίσματα, το ένα θα αποτελεί κατοικία του θυρωρού του συγκροτήματος, ενώ τα υπόλοιπα διατίθενται στους αγοραστές με αρχικό κόστος, 110.000 ευρώ περίπου και ανάλογα με τις επιλογές των αγοραστών όπως το parking, ο αριθμός των υπνοδωματίων και η θέα στη θάλασσα, η τιμή μπορεί να ανέλθει στα 182.000 ευρώ. Ήδη έχουν αγοραστεί κάποια διαμερίσματα από στελέχη.

Ο Κώστας Πουλόπουλος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε το έργο και δήλωσε μέσω βιντεοκλήσης ότι η έμπνευση του ήταν «Η έννοια της αναζωογόνησης και η έννοια της κοινότητας» και ο σχεδιασμός βασίστηκε στο φως.

Ο κ. Αβανίδης, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της εταιρείας «Remax choice», ανέφερε ότι θα υπάρχουν κοινοί χώροι για τους ένοικους, όπως το υπαίθριο γυμναστήριο, το roof garden που θα φιλοξενεί και διάφορες εκθέσεις, το info kiosk που θα παρέχει προτάσεις για τουριστικά μέρη της Καβάλας καθώς και πολιτισμικές πληροφορίες και ένα μουσειακό τμήμα. Τόνισε στον λόγο του ότι βρέθηκαν στο χώρο παλιά αρχεία και μηχανήματα του άλλοτε βιομηχανικού κτιρίου, τα οποία θα αποτελέσουν βασικό υλικό της μουσειακής συλλογής για την ανάδειξη της διαχρονικής άνθισης της πόλης.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 8,5 εκατομμύρια και οι εργασίες προβλέπεται να ξεκινήσουν μετά τον Αύγουστο. Το συνολικό project θα τελειώσει τον Ιούνιο του 2024.

Το έργο στοχεύει κυρίως στην αναβάθμιση της περιοχής. Άλλωστε η κα. Κ. Δημητρόβα δήλωσε: «Δίνουμε εμπειρία… Δίνουμε ποιότητα ζωής».

Δείτε όλη την συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο:

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...