Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Η θετική εικόνα γεννά ελπίδες και αισιοδοξία

Ημέρα:

«Όλα δείχνουν ότι ο εφιάλτης του 2020 έχει ξεπεραστεί και πλέον βάζουμε νέους στόχους για τη νέα χρονιά. Ακόμη και ο πιο αισιόδοξος δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τελικά τόσο εύκολα και γρήγορα θα πιάναμε τους αρχικούς στόχους, γιατί δεν κρύβω ότι όσο πλησιάζουμε προς το τέλος Αυγούστου τα νούμερα είναι υπερβολικά θετικά».

Τα παραπάνω τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, σχολιάζοντας την τουριστική κίνηση που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στην περιοχή μας, η οποία όπως όλα δείχνουν θα ξεπεράσει σημαντικά τον εθνικό στόχο για κάλυψη του 50 με 60% της τουριστικής κίνησης που είχε καταγραφεί το καλοκαίρι του 2019.

«Από τα μέσα προς τέλη Ιουλίου μέχρι και σήμερα πάντως ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία και για το νησί είναι δεδομένο ότι θα ξεπεραστεί αρκετά ο εθνικός στόχος του 50 με 60% του 2019. Και η Καβάλα όμως μπορεί να το πετύχει αυτό»

«Σε κάποιες περιοχές σε επιχειρήσεις εστίασης και καταλυμάτων έχουν ήδη φτάσει τα νούμερα του 2019! Είναι πολύ θετική η εικόνα, ειδικά το 20ημερο του Αυγούστου. Τα δεδομένα και για τη Θάσο, αλλά και για το ηπειρωτικό κομμάτι από Κεραμωτή μέχρι και την Τούζλα, δείχνουν ότι τα πράγματα είναι πολύ θετικά. Βέβαια ο απολογισμός θα γίνει αρχές Οκτωβρίου μιας και μην ξεχνάμε ότι χάθηκαν Μάιος και Ιούνιος. Από τα μέσα προς τέλη Ιουλίου μέχρι και σήμερα πάντως ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία και για το νησί είναι δεδομένο ότι θα ξεπεραστεί αρκετά ο εθνικός στόχος του 50 με 60% του 2019. Και η Καβάλα όμως μπορεί να το πετύχει αυτό, γιατί έχει τη δυναμική της με εξίσου καλά νούμερα», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Το θετικό είναι ότι είχαμε όχι μόνο οι επισκέπτες από τις βαλκανικές χώρες, αλλά και πολλούς Έλληνες που κατέκλυσαν την περιοχή μας. Ήταν μια θετική έκπληξη για εμάς…»

Παράλληλα, στη συνέχεια, στάθηκε στο γεγονός των πολλών Ελλήνων επισκεπτών που βρέθηκαν το φετινό καλοκαίρι στην περιοχή μας, υπογραμμίζοντας σχετικά: «Το θετικό είναι ότι είχαμε όχι μόνο οι επισκέπτες από τις βαλκανικές χώρες, αλλά και πολλούς Έλληνες που κατέκλυσαν την περιοχή μας. Ήταν μια θετική έκπληξη για εμάς. Όχι μόνο από γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες, αλλά και από Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπως και από άλλα σημεία της χώρας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι με την περιοχή μας, με την εξυπηρέτηση και τα σημεία που μπορούν να επισκεφθούν από τις παραλίες, μέχρι τα πολιτιστικά σημεία και τη διασκέδαση. Είδαμε ουρές μετά από χρόνια έξω από καταστήματα εστίασης και τουρίστες να περιμένουν μέχρι να αδειάσει ένα τραπέζι! Αυτό είναι ένα πολύ καλό μήνυμα για το μέλλον. Οι επιχειρήσεις που άντεξαν μέσα σε αυτή τη λαίλαπα της πανδημίας, επιτέλους είχαν θετικούς τζίρους και μακάρι να διατηρηθεί αυτό και για το επόμενο διάστημα».

«Τα μηνύματα για το υπόλοιπο του Αυγούστου και για τον Σεπτέμβριο δείχνουν ότι θα έχουμε πληρότητες από 60 μέχρι 70% – Φοβάμαι όμως ότι φλερτάρουμε έντονα με μέτρα τύπου Μυκόνου! Μακάρι να μην έχουμε περιορισμούς…»

Ερωτηθείς για το τι «βλέπει» για την περίοδο μέχρι και τον Σεπτέμβριο κι αν θεωρεί ότι η μεγάλη τουριστική κίνηση θα διατηρηθεί, αλλά και αν φοβάται μέτρα τύπου Μυκόνου για την περιοχή μας τις επόμενες ημέρες, ο κ. Δέμπας απάντησε: «Σίγουρα θα υπάρχει μια σχετική πτώση, είναι λογικό, δεν θα έχουμε 100% πληρότητες, αλλά τα μηνύματα για το υπόλοιπο του Αυγούστου και για τον Σεπτέμβριο δείχνουν ότι θα έχουμε πληρότητες από 60 μέχρι 70%. Υπάρχουν λοιπόν κρατήσεις για το επόμενο διάστημα. Από εκεί και μετά πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσουμε με την πανδημία, γιατί ακόμη δεν έχουμε τελειώσει. Θέλει μεγάλη προσοχή. Είναι κακό το ότι έχουμε τριψήφια νούμερα σε κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας. Οι κλίνες στις Μ.Ε.Θ. είναι κατειλημμένες και ευχόμαστε σε όλους όσοι δίνουν μάχη να πάνε καλά. Φοβάμαι όμως ότι φλερτάρουμε έντονα με μέτρα τύπου Μυκόνου! Μακάρι να μην έχουμε περιορισμούς. Παράλληλα, είναι ευκαιρία να δώσουμε το μήνυμα ότι η μόνη σανίδα σωτηρίας είναι το εμβόλιο, πρέπει να το καταλάβουμε. Όσο κι αν κάποιοι είναι αρνητές ή φοβούνται, αν προσπαθήσουμε λίγο ακόμη θα φτάσουμε στην πολυπόθητη ανοσία. Δυστυχώς φοβόμαστε οριζόντια μέτρα, για τον λόγο ότι αν θα υπάρξει μια μεγάλη ένταση στα νοσοκομεία και τις Μ.Ε.Θ. σίγουρα θα έχουμε ένα γενικευμένο lock down. Οι περιορισμοί είναι κάτι που δεν θέλουμε να το υποστούμε. Θα πρέπει επομένως να έχουμε μια εικόνα καλή».

«Το λιμάνι της Καβάλας εξελίσσεται πλέον ξεκάθαρα σε ένα κομβικό λιμάνι για την Περιφέρειά μας, αλλά και τη βόρεια Ελλάδα…»

Τέλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, στάθηκε ιδιαίτερα στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει πλέον το λιμάνι «Απόστολος Παύλος», τόσο για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσο και γενικότερα για την βόρεια Ελλάδα.

«Το λιμάνι της Καβάλας εξελίσσεται πλέον ξεκάθαρα σε ένα κομβικό λιμάνι για την Περιφέρειά μας, αλλά και τη βόρεια Ελλάδα. Άρα από εδώ και πέρα χρειαζόμαστε μεγαλύτερη βελτίωση των υποδομών και εκσυγχρονισμό των πλοίων, που πρέπει να είναι μεγαλύτερα και ταχύτερα. Φέτος έχουμε πολλά δρομολόγια για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου κι αυτό είναι ένα μεγάλο όφελος και για την πόλη μας, καθώς οι ταξιδιώτες θα τη δουν και θα τη βάλουν στο σχεδιασμό τους για τις επόμενες διακοπές τους. Το βάρος πρέπει να πέσει και στο εμπορικό λιμάνι, αλλά κυρίως στο «Απόστολος Παύλος», όπου γίνονται ήδη πολλές και καλές προσπάθειες, όπως και για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Χρειάζονται λοιπόν υποδομές, βελτίωση και ασφάλεια. Είμαστε σε καλό δρόμο, ωστόσο δεν πρέπει να εφησυχάζουμε αν θέλουμε να δούμε το κεντρικό λιμάνι της Καβάλας να αναπτύσσεται ακόμη περισσότερο», ανέφερε σχετικά ο Μάρκος Δέμπας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...