Πέμπτη, 20 Μαρτίου, 2025
Πέμπτη, 20 Μαρτίου, 2025
Περισσότερα

    Εφαρμογή των ηλεκτρονικών τιμολογίων μέσω MyData – Ποιους αφορά

    Ημέρα:

    spot_img
    spot_img
    spot_img

    Το Επιμελητήριο Καβάλας σας ενημερώνει ότι από 1 Οκτωβρίου 2021 ξεκίνησε η υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών τιμολογίων μέσω της πλατφόρμας My Data της ΑΑΔΕ. Στόχος της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών είναι, με το πέρας της πιλοτικής λειτουργίας η διαδικασία να περάσει σε συνθήκες καθημερινής λειτουργίας για το σύνολο των επιχειρήσεων.

    Αναλυτικά από 1 Οκτωβρίου 2021 διαβιβάζουν υποχρεωτικά τα παραστατικά εσόδων τους, που εκδίδουν από την ημερομηνία αυτή και μετά:

    • Οι επιχειρήσεις (φυσικά και νομικά πρόσωπα) με διπλογραφικά βιβλία με τζίρο άνω των 50.000 ευρώ
    • Οι επιχειρήσεις (φυσικά και νομικά πρόσωπα) με απλογραφικά βιβλία με τζίρο άνω των 100.000 ευρώ

    Από 1.11.2021 διαβιβάζουν υποχρεωτικά τα παραστατικά εσόδων τους όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις.

    Τα παραστατικά εσόδων που έχουν εκδώσει ή θα εκδώσουν οι επιχειρήσεις μέχρι την ημερομηνία έναρξης υποχρεωτικής διαβίβασης, πρέπει να διαβιβαστούν στην πλατφόρμα του myDATA το αργότερο έως την 31/03/2022.

    Οι επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα, μπορούν να χρησιμοποιούν την Ειδική Φόρμα Καταχώρησης στην περίπτωση είτε που είχαν εκδώσει έως πενήντα τιμολόγια, είτε είχαν ακαθάριστα έσοδα έως πενήντα χιλιάδες ευρώ κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος.

    Οι επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικό λογιστικό σύστημα, μπορούν να χρησιμοποιούν την Ειδική Φόρμα Καταχώρησης μόνο στην περίπτωση είχαν εκδώσει έως πενήντα τιμολόγια, κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος.

    Στο πλαίσιο αυτό, κοινή γραμμή του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ είναι να μην προβλεφθούν κυρώσεις εντός του 2021. Ζητούμενο στη φάση αυτή είναι, μέσα από την καθολικότητα της συμμετοχής των επιχειρήσεων στο νέο ψηφιακό περιβάλλον τήρησης των βιβλίων και έκδοσης παραστατικών για τις επιχειρήσεις, να αντιμετωπιστούν όλα τα μικρότερα ζητήματα που τυχόν δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα και η πλατφόρμα να λειτουργήσει ομαλά για όλες τις επιχειρήσεις.

    Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σελίδα https://www.aade.gr/epiheiriseis/mydata-ilektronika-biblia-aade/tekmiriosi-gia-epiheiriseis

    Ο Πρόεδρος

    Μάρκος Δέμπας

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

    Το Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» αναβαθμίζεται ενεργειακά

    Γιάννης Παναγιωτίδης: Η πολιτική της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας...

    ΠΟΕ -ΟΤΑ: 24ωρη απεργία την Παρασκευή

    Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η Π.Ο.Ε....

    Νέες δράσεις της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καβάλας

    Για τις δράσεις που αναλαμβάνει η διοίκηση του Εργατικού...

    Δεν υπήρξε μπάζωμα, δεν υπήρξε εύφλεκτο υλικό

    Γράφει ο Ανδρέας ΧριστόπουλοςΑπό την πρώτη στιγμή αντιστάθηκα στα...

    Αλλοδαποί διέρρηξαν σπίτι στη Θάσο

    Συνελήφθησαν την 18-3-2025 το απόγευμα στη Θάσο, από αστυνομικούς...

    Κλέβουν τις ρόδες από κάδο ανακύκλωσης!

    Για τρίτη φορά, άγνωστος ή άγνωστοι, έκλεψαν ρόδες από...

    Συνταξιούχοι Πετρελαίων: Η αποθήκευση CO2 είναι πολύ πιο απλή από την παραγωγή πετρελαίου

    Το Σωματείο Συνταξιούχων Πετρελαίων Καβάλας με ανακοίνωσή του τοποθετείται...