Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Επιμελητήριο Καβάλας: Προϋπολογισμός με όραμα και νέα δυναμική προοπτική

Ημέρα:

spot_img

Με στόχο να δοθούν ανταποδοτικές υπηρεσίες σε όσο το δυνατόν περισσότερες τοπικές επιχειρήσεις, ψηφίζεται την ερχόμενη Δευτέρα (26/11) ο προϋπολογισμός του Επιμελητηρίου Καβάλας για το έτος 2019.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια εξυγίανσης και μιας νέας δυναμικής προοπτικής του ρόλου που θέλει να παίξει το Επιμελητήριο Καβάλας τα επόμενα χρόνια. Τα έσοδά μας παρουσιάζουν φέτος μια άλλη δυναμική και από εκεί και πέρα αυτά τα έσοδα θέλουμε με τρόπο ανταποδοτικό να κατευθυνθούν προς τις επιχειρήσεις μας», ανέφερε σχετικά με το θέμα μιλώντας στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας.

«Γενικότερα μιλάμε για έναν προϋπολογισμό που σε σχέση με τον προηγούμενο είναι σχεδόν διπλάσιος και φτάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ…»

«Αυτό θα γίνει με ενέργειες εξωστρέφειας, όπως με τη συμμετοχή μας σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, διατροφής, δομικών υλικών κλπ. Επίσης με συμμετοχή σε εγχώριες εκθέσεις, με στήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου με έντυπα και φυλλάδια και με διεύρυνση αυτών και στην υπόλοιπη Π.Ε. Καβάλας. Έχουμε βάλει σαν στόχο τη συμμετοχή σε πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα. Ήδη έχουμε δυο – τρία εγκεκριμένα και στοχεύουμε και σε επόμενα, όπως είναι σε εξέλιξη η προκήρυξη για αναβάθμιση κτηρίων δημοσίου ενδιαφέροντος όπου θέλουμε να εντάξουμε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Εκθεσιακού Κέντρου. Υπάρχουν προγράμματα διασυνοριακά και διακρατικά, ενώ παράλληλα θέλουμε να ανακινήσουμε το θέμα του Βιοτεχνικού Πάρκου», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Γενικότερα μιλάμε για έναν προϋπολογισμό που σε σχέση με τον προηγούμενο είναι σχεδόν διπλάσιος και φτάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος μας είναι να δώσουμε ανταποδοτικές υπηρεσίες, αν είναι εφικτό, σε κάθε επιχείρηση της περιφερειακής ενότητας Καβάλας», συμπλήρωσε σχετικά ο Μάρκος Δέμπας.

«Ο προϋπολογισμός δείχνει ένα στίγμα και δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης. Το 60% του προϋπολογισμού αφορά μισθοδοσία και ανελαστικές δαπάνες για τη λειτουργία του Επιμελητηρίου»

Ερωτηθείς για το αν θεωρεί ότι ο προϋπολογισμός θα εγκριθεί ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας (26/11) ο κ. Δέμπας απάντησε: «Έχουμε κάνει μια άτυπη συνάντηση τις προηγούμενες λόγω πολλών νέων μελών στο διοικητικό συμβούλιο και στη διοικητική επιτροπή συζητήθηκε το θέμα του προϋπολογισμού και με μέλη της αντιπολίτευσης. Ο προϋπολογισμός δείχνει ένα στίγμα και δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης. Το 60% του προϋπολογισμού αφορά μισθοδοσία και ανελαστικές δαπάνες για τη λειτουργία του Επιμελητηρίου. Δηλαδή πώς να αρνηθεί κάποιος να ψηφίσει; Να μη πληρώσουμε τους υπαλλήλους μας; Δεν θεωρώ ότι ο προϋπολογισμός είναι βήμα σφοδρής αντιπαράθεσης. Ο απολογισμός ναι, εκεί μπορεί να γίνει η οποιαδήποτε κριτική, αλλά όχι στον προϋπολογισμό».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας επιδιώκοντας την εξωστρέφεια και τον καλλιτεχνικό...

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...