Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
spot_img

Ελπίζουν στους Βαλκάνιους τουρίστες οι  φορείς του τουρισμού

Ημέρα:

«Προς το παρόν υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία, η οποία προκύπτει τόσο από τη μη ακύρωση κρατήσεων, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, όσο και για τις αρχές Σεπτεμβρίου, από μεμονωμένους επισκέπτες, αλλά και γενικότερα από τα βαλκανικά τουριστικά γραφεία».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιάννης Μαρκιανός, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες από τουρίστες των Βαλκανίων, οι οποίοι ενδιαφέρονται να μάθουν για το πρωτόκολλο υγιεινής, τη διαδικασία και το πως θα μπορέσουν γενικότερα να επισκεφθούν την περιοχή μας.

«Φυσικά το πρώτιστο όλων είναι να μην έχει ξεφύγει η πανδημία και υπάρξει πισωγύρισμα…»

«Είναι πολύ σημαντικό και πολλά θα κριθούν από το πλαίσιο που θα προκύψει από την απαίτηση των τεστ, είτε για το πως θα έρθουν ή πως θα φύγουν, αλλά και το τι θα γίνει στις πύλες εισόδου, δηλαδή αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν με τις υποδομές, αλλά και το προσωπικό οι αρχές, για να γίνονται γρήγορα οι έλεγχοι και η μετάβαση, χωρίς ταλαιπωρία. Από εκεί και πέρα υπάρχει πρόθεση να έρθουν, αν όλα αυτά που προανέφερα καλυφθούν. Φυσικά το πρώτιστο όλων είναι να μην έχει ξεφύγει η πανδημία και υπάρξει πισωγύρισμα. Κινούμαστε με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα», αναφέρει σχετικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

 «Εκεί που δίνουμε τεράστια έμφαση είναι στο νησί της Θάσου. Θέλουμε όσο μπορούμε να δώσουμε την εικόνα ενός ασφαλούς προορισμού»

Παράλληλα, ο πρόεδρος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τονίζει με έμφαση: «Εκεί που δίνουμε τεράστια έμφαση είναι στο νησί της Θάσου. Θέλουμε όσο μπορούμε να δώσουμε την εικόνα ενός ασφαλούς προορισμού. Από την πρώτη στιγμή που κάποιος θα προσεγγίσει το λιμάνι της Κεραμωτής έως και την τελευταία μέρα που θα φύγει. Η εικόνα που θα έχουν τα καταλύματα, η εικόνα του λιμανιού, οι γύρω χώροι, οι ξαπλώστρες, τα τραπέζια. Δίνουμε τεράστια σημασία στο να δείχνει ασφαλής ο προορισμός και ο επισκέπτης να νιώθει πως ό,τι κι αν συμβεί θα είναι πραγματικά ατύχημα και δεν θα προκύψει από τη δική μας ολιγωρία».

«Εάν φτάσουμε στο 40% της περσινής χρονιάς θα είμαστε ικανοποιημένοι…»

Σε ερώτηση για το ποιο θα είναι το ποσοστό που θα αφήσει ικανοποιημένους τους ανθρώπους του τουριστικού κλάδου, με δεδομένη τη ζημιά που έχει ήδη γίνει από την πανδημία, ο Γιάννης Μαρκιανός απαντά: «Εάν φτάσουμε στο 40% της περσινής χρονιάς θα είμαστε ικανοποιημένοι. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εκεί κινούνται όλοι οι δείκτες. Αν πάνε τα πράγματα καλύτερα από αυτό το ποσοστό θα είναι κάτι που θα μας εκπλήξει ευχάριστα».

Ναυαρχίδα του τουρισμού στην ΠΑΜΘ η Θάσος

Όσον αφορά τις πληρότητες σε όλη την περιφέρεια Α.Μ.Θ., να σημειωθεί ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια η Θάσος, αποτέλεσε τη ναυαρχίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς εκεί υπάρχουν τα περισσότερα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ αποτελεί και τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό της περιοχής μας. Συνολικά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η Θάσος έχει τη μερίδα του Λέοντος, όσον αφορά τον αριθμό των ενοικιαζομένων  δωματίων.

Οι Ρουμάνοι είναι πλέον οι βασικοί πελάτες των ενοικιαζομένων δωματίων – Ξεπέρασαν τους Βούλγαρους!

Το 2019, οι Ρουμάνοι ήταν οι βασικοί πελάτες των ενοικιαζομένων δωματίων, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπεράσει τους Βούλγαρους, με τη διαφορά, σύμφωνα με τον κ. Μαρκιανό, να είναι μεγάλη. Ο οδικός τουρισμός είναι αυτός που σώζει την κατάσταση στην περιοχή μας κι αυτό προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και φέτος οι άνθρωποι του τουρισμού.  «Αυτό είναι κάτι που εμείς το έχουμε κατακτήσει εδώ και καιρό, αλλά θα πρέπει να το διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού και να το αξιολογήσουμε όπως πρέπει, ειδικά στις φετινές πρωτόγνωρες καταστάσεις», επισημαίνει σχετικά ο Γιάννης Μαρκιανός.

Πάνω από 20.000 οι κλίνες των ενοικιαζομένων δωματίων στην περιφέρεια Α.Μ.Θ. – Ικανοποιητικός ο αριθμός τους, σύμφωνα με τον κ. Μαρκιανό

Να σημειωθεί τέλος ότι οι κλίνες των ενοικιαζομένων δωματίων στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπερβαίνουν πλέον τις 20.000, ένας αρκετά ικανοποιητικός αριθμός. Αυτό που πάντα ενδιέφερε και τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων ήταν να μεγαλώσει η τουριστική περίοδος και να είναι ποιοτικότεροι οι τουρίστες. «Ο αριθμός των κλινών στην παρούσα φάση είναι αρκετά ικανοποιητικός», αναφέρει καταληκτικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Α.Μ.Θ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ντίνος Κλειτσιώτης: Το 1 εκατ. που δεν πήγε να ψηφίσει είναι σε αναμονή

Ντίνος Κλειτσιώτης: Ο τρόπος φορολόγησης των αντικειμενικών κριτηρίων πραγματικά...

Πάρης Παρασχούδης: Να εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν και στα χερσαία σύνορα

Για την πιθανότητα άνισου ανταγωνισμού ανάμεσα στη Θάσο και...

Εντάσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για...

Η Αλιεία ως κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών

Άρθρο του Αντώνη Φραντζή, Συμβούλου Αλιείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Η...

Καβάλα: Μαχαίρωσε τον φίλο του μετά από καβγά

Ένας άντρας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στο...

Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας Gastrade να προχωρήσει...

Λεωνίδας Παππάς: Η άνοδος μας είναι αργή, δεν είναι αυτό που θέλαμε

«Το 60% των εκλογέων δεν πήγε στην κάλπη /...