Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Ελπίδες στα Χριστούγεννα για αύξηση του τζίρου στα καταστήματα εστίασης

Ημέρα:

spot_img

Τις ελπίδες τους για αύξηση του τζίρου στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας, εναποθέτουν οι επαγγελματίες της πόλης, στην εορταστική περίοδο που ακολουθεί τις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας στον «Ενήμερο» ο γραμματέας του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Μιχάλης Μεταξάς, υπογράμμισε ότι σε συνδυασμό με τις προβλέψεις για πολύ καλές καιρικές συνθήκες την εβδομάδα των Χριστουγέννων, η κίνηση στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα αυξηθεί ικανοποιητικά.

«Θεωρώ ότι θα υπάρχει χρήμα στα χέρια των καταναλωτών και ευελπιστούμε ένα μέρος από αυτά τα χρήματα να πέσει και στα δικά μας καταστήματα…»

«Στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα έχουν πληρωθεί οι συντάξεις, οι μισθοί, τα δώρα και τα επιδόματα, οπότε γενικότερα θεωρώ ότι θα υπάρχει χρήμα στα χέρια των καταναλωτών και ευελπιστούμε ένα μέρος από αυτά τα χρήματα να πέσει και στα δικά μας καταστήματα, με αποτέλεσμα να έχουμε μία σημαντική αύξηση της κίνησης στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Οι τιμές μας δεν αλλάζουν τις εορταστικές ημέρες, είναι σταθερές, οπότε είναι μια ευκαιρία για όλους να βγουν και να διασκεδάσουν λίγο περισσότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Μεταξάς.

«Αναγκαστικά» μάλλον θα κινηθούμε με τους ντόπιους πελάτες μας» 

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι εκτός από τους ντόπιους στην Καβάλα θα υπάρξει κάποιο σημαντικό τουριστικό ρεύμα, που θα τονώσει κατά τι την τοπική αγορά και δη τα καταστήματα εστίασης, ο Μιχάλης Μεταξάς απάντησε: «Για το κατά πόσο θα έχουμε τουρισμό εσωτερικό ή εξωτερικό αυτό είναι άλλο θέμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι τουρίστες στην πόλη μας, αν κινηθούμε και αυτές τις μέρες στο ίδιο πλαίσιο με το καλοκαίρι, δεν θα είναι Έλληνες, γιατί και τότε δεν είχαμε πολλούς. Οπότε ας το πούμε, «αναγκαστικά» μάλλον θα κινηθούμε με τους ντόπιους πελάτες μας».

«Έχουν ακουστεί κάποιες φοροελαφρύνσεις και μειώσεις φόρων από την κυβέρνηση, μένει όμως παρά να το δούμε να γίνει και στην πράξη…»

Σχετικά με το αν οι φοροελαφρύνσεις που προανήγγειλε η κυβέρνηση θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες, ο Μιχάλης Μεταξάς υπογράμμισε: «Έχουν ακουστεί κάποιες φοροελαφρύνσεις και μειώσεις φόρων από την κυβέρνηση, μένει όμως παρά να το δούμε να γίνει και στην πράξη. Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Δεκέμβριος έχει πάρα πολλές υποχρεώσεις στο κεφάλι των καταναλωτών, όπως τέλη κυκλοφορίας, δόσεις ΕΝΦΙΑ, εφορίες και ρυθμίσεις. Ο καθένας με τη δυνατότητα που έχει θα προσπαθήσει να εξοφλήσει ή να πληρώσει τα υπόλοιπα που έχει στο κεφάλι του».

«Είναι άδικο να δεσμεύουν τους λογαριασμούς επαγγελματιών, διότι στην ουσία τους κλείνουν το οξυγόνο από τη μύτη»

«Πλέον δεν είναι να χρωστάς πουθενά, γιατί έχουν αγριέψει τα πράγματα. Υπάρχουν δεσμεύσεις λογαριασμών για τον επαγγελματία κι αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί. Από τη μία είναι καλό ίσως γιατί παραμένει στον χώρο αυτός που ζορίζεται και πληρώνει τις υποχρεώσεις τους και φεύγουν κάποιοι …αερητζήδες, αλλά από την άλλη νομίζω ότι είναι άδικο να δεσμεύουν τους λογαριασμούς επαγγελματιών, διότι στην ουσία τους κλείνουν το οξυγόνο από τη μύτη και γι’ αυτό αναγκάζονται να καταφεύγουν στις ρυθμίσεις», επισήμανε ακόμη ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας.

«Επιβεβαιώνω κι εγώ ότι υπάρχει σημαντική μείωση τζίρου στα καταστήματα εστίασης, εξαιτίας του αντικαπνιστικού νόμου…»

Τέλος, όσον αφορά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου κι αν συμμερίζεται την άποψη που είχε εκφράσει πρόσφατα στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καβάλα που θα κινδυνεύσουν να κλείσουν το 2020, λόγω του εν λόγω νόμου, απάντησε: « Έχει απόλυτο δίκιο ο πρόεδρός μας. Επιβεβαιώνω κι εγώ ότι υπάρχει σημαντική μείωση τζίρου στα καταστήματα εστίασης, εξαιτίας του αντικαπνιστικού νόμου. Είναι αυστηρή η εφαρμογή του, αυτό είναι σίγουρο. Από εκεί και πέρα είναι θέμα κατά πόσο θα αντέξει το κάθε μαγαζί σε όλο αυτό που συμβαίνει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Η εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική»

Παρουσίαση του Ιατρείου Αναγεννητικής Ιατρικής Μυοσκελετικών Παθήσεων Μία ενδιαφέρουσα ομιλία...

Ερντογάν για Eurovision: Μακριά από αυτό το αίσχος – Προτάσσει ένα άφυλο είδος ως πρότυπο στους νέους

Για την υπογεννητικότητα στην Τουρκία μίλησε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ταγίπ...

Στην Καβάλα το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity 

Στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης...

Οι σταυροί προτίμησης στις εκλογές του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα και οι σταυροί προτίμησης: 1. Για...

Τρέχει και δεν… προλαβαίνει η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Καβάλας

Κυριάκος Σταυρίδης: Δυστυχώς δεν υπάρχουν τα ανάλογα οχήματα που...

Διακρίσεις μαθητών από την Καβάλα σε Φεστιβάλ ρομποτικής

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, στη Ξάνθη στους...

Πρώτη δύναμη η ΔΚΜ στο ΤΕΕ Αν. Μακεδονίας

Από την Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...