Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Δεν περιμένουν πολλά φέτος οι τουριστικοί επιχειρηματίες

Ημέρα:

Στις παλιές εποχές της περιόδου των 40 μόλις ημερών φαίνεται θα κυλήσει η φετινή τουριστική περίοδος κι αυτό αν όλα πάνε καλά χωρίς περισσότερα απρόοπτα, εκτιμά με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιάννης Μαρκιανός.

Πλέον η όποια τουριστική κίνηση θα αφορά το μισό του Ιουλίου και όλο τον Αύγουστο κι όπως επισημαίνει με έμφαση ο κ. Μαρκιανός, αν έστω για το συγκεκριμένο διάστημα τα πράγματα πάνε καλά οι άνθρωποι του τουρισμού θα είναι ικανοποιημένοι.

«Το ότι η Βουλγαρία θα κρατήσει κλειστά τα σύνορά της μέχρι τέλος Ιουνίου, είναι μια εξέλιξη που δεν μας εξέπληξε, γιατί πραγματικά οι περισσότεροι είμαστε προετοιμασμένοι για να ανοίξουμε στο τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου. Άρα, δεν νομίζω ότι είναι κάτι που μας δημιουργεί πρόβλημα…»

 «Ο στόχος μας πλέον ξεκάθαρα είναι το 2021 κι ό,τι καταφέρουμε μέσα στο 2020 θα είναι κέρδος για εμάς», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιάννης Μαρκιανός.

Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η γειτονική Βουλγαρία θα κρατήσει κλειστά τα σύνορά της μέχρι και το τέλος Ιουνίου, αντί για τις 15 του ίδιου μήνα, ο κ. Μαρκιανός δηλώνει: «Η αλήθεια είναι ότι αυτή η εξέλιξη δεν είναι κάτι που μας εξέπληξε, γιατί πραγματικά οι περισσότεροι είμαστε προετοιμασμένοι για να ανοίξουμε στο τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου. Άρα, δεν νομίζω ότι είναι κάτι που μας δημιουργεί πρόβλημα, ίσως τελικά να το είχαμε και λίγο ανάγκη, ώστε να λειτουργήσουμε κανονικά».

«Προς το παρόν φαίνεται ότι υπάρχει ζήτηση για την περίοδο από τις 15 Ιουλίου και μετά, κυρίως από Ρουμάνους, από τους οποίους αρχίζει να είναι πιο έντονη η ζήτηση, ενώ λιγότεροι είναι οι Βούλγαροι. Δειλά δειλά εμφανίζονται πλέον και Έλληνες»

Σχετικά με το αν στην παρούσα φάση υπάρχει ζήτηση, ο κ. Μαρκιανός επισημαίνει: «Προς το παρόν φαίνεται ότι υπάρχει ζήτηση για την περίοδο από τις 15 Ιουλίου και μετά, κυρίως από Ρουμάνους, από τους οποίους αρχίζει να είναι πιο έντονη η ζήτηση, ενώ λιγότεροι είναι οι Βούλγαροι. Δειλά δειλά εμφανίζονται πλέον και Έλληνες».

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν αναμένονται περισσότεροι Έλληνες στην περιοχή μας το φετινό καλοκαίρι, ο κ. Μαρκιανός απαντά: «Φαίνεται πως θα κινηθεί ο Έλληνας επισκέπτης στην περιοχή μας, καθώς είναι κάτι που το είδαμε και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που είχαμε αρκετούς Έλληνες που επισκέφθηκαν ειδικά το νησί της Θάσου, οι οποίοι δεν είχαν βρεθεί εκεί στο πρόσφατο παρελθόν. Πιστεύω ότι και με τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού που θα επεκταθούν σίγουρα θα έχουμε περισσότερους Έλληνες επισκέπτες το φετινό καλοκαίρι».

Ασάφειες και λεπτομέρειες που ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει

Σε σχέση με το αν οι συνάδελφοί του είναι εξοικειωμένοι με τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας, ο πρόεδρος της  Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σημειώνει: «Όσον αφορά τα μικρά καταλύματα, κάτω των 50 κλινών, έχει βγει το γενικό πλαίσιο. Υπάρχουν κάποιες ασάφειες, όπως το ότι δεν έχει ανέβει ακόμη η ιστοσελίδα από την οποία θα παίρνουμε το ειδικό σήμα, επίσης δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη από που θα βλέπουμε τα διαδικτυακά σεμινάρια. Είναι λεπτομέρειες που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε. Προσπαθούμε και εμείς από την πλευρά μας να ενημερώσουμε κι εκεί λίγο πάσχουμε».

«Νομίζω ότι είναι δύσκολο η φετινή περίοδος να φτάσει μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, γιατί οι αγορές που κινούνταν τον συγκεκριμένο μήνα δεν φαίνεται προς το παρόν να το κάνουν και φέτος…»

 Τέλος, σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι υπάρχει περίπτωση η τουριστική περίοδος να φτάσει μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, ο Γιάννης Μαρκιανός απαντά: «Όλα όσα λέμε έχουν φυσικά σαν προϋπόθεση ότι στην πορεία δεν θα έχουμε κάποιο απρόοπτο με την πανδημία. Νομίζω ότι είναι δύσκολο η φετινή περίοδος να φτάσει μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, γιατί οι αγορές που κινούνταν τον συγκεκριμένο μήνα δεν φαίνεται προς το παρόν να το κάνουν και φέτος (Γερμανία, Σκανδιναβία και Αγγλία). Επίσης, τα σχολεία φαίνεται πως σε όλες τις βαλκανικές χώρες θα ανοίξουν νωρίς τον Σεπτέμβριο, άρα με τα δεδομένα αυτά ο Σεπτέμβριος φέτος θα είναι διαφορετικός από αυτούς των προηγούμενων ετών».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...