Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Παραμένει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ο Ιωάννης Καραμανλής

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Γ. Παναγιωτίδης: «Μεταναστεύουν για να σωθούν και όχι να κερδοσκοπήσουν οι επιχειρήσεις»

Ακολούθησε μας

spot_img

Πάνω από τις μισές επιχειρήσεις δηλώνουν ότι μπορεί να βάλουν λουκέτο για το επόμενο εξάμηνο, με πιθανό ενδεχόμενο να κλείσουν τελικά 21.000 επιχειρήσεις και να χαθούν 52.000 – 55.000 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων 31.000 μισθωτοί (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι), όπως αναφέρει η εξαμηνιαία αποτύπωση οικονομικού κλίματος στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.

«Η εμπροσθοβαρής λιτότητα, χωρίς στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη, μεγαλώνει τον κύκλο της ύφεσης. Η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. θα αναλάβει πρωτοβουλίες με πρώτη να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ την έρευνα την απέστειλε ήδη στον πρωθυπουργό και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις και με τους αρχηγούς των κομμάτων, ώστε όλοι μαζί να αναλάβουμε μια εθνική πρωτοβουλία για την αναστροφή του κλίματος», δήλωσε ο πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., Γιώργος Καββαθάς.
«Η στασιμότητα δοκιμάζει τις επιχειρήσεις με πιθανό το ενδεχόμενο να κλείσουν αρκετές μικρές επιχειρήσεις. Ένα μέρος των επιχειρήσεων βγαίνει από την αγορά και οδηγείται στην «επιχειρηματική προσφυγιά», ενώ ακόμη και οι επιχειρήσεις που είναι δυναμικές αναστέλλουν την επενδυτική διαδικασία για να δουν το επόμενο βραχυπρόθεσμο διάστημα», δήλωσε από τη μεριά του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Marc Θωμάς Γεράκης, με την οποία συνεργάζεται η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.

«Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι δεν δίνεται η αίσθηση της ανάκαμψης και της προοπτικής»

«Η επιστημονική προσέγγιση, μέσω της έρευνας από τη Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., έρχεται να προστεθεί στην αντίληψη που έχει η ίδια η αγορά, ότι κινούμαστε δηλαδή προς αυτήν την κατεύθυνση. Εδώ και ένα χρόνο περίπου η οικονομία βρίσκεται ξανά σε ύφεση και το χειρότερο από όλα είναι ότι δεν δίνεται η αίσθηση της ανάκαμψης και της προοπτικής για κάτι καλύτερο. Φαίνεται ότι έχουμε μπει σε μια εσωστρέφεια κι αντί η κυβέρνηση να φέρει μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα, αντίθετα έχουμε μέτρα ύφεσης και φόρους που καθαρά έχουν προσωρινά εισπρακτικό χαρακτήρα. Δημιουργείται λοιπόν μια αίσθηση τέτοια που δεν μας δίνει τον τόνο αισιοδοξίας που χρειάζεται η αγορά και με τη συνεχή μείωση του τζίρου, οδηγεί τις επιχειρήσεις που ήδη είναι κλονισμένες στην διαδικασία του ξαφνικού θανάτου, βάζοντας λουκέτο κι οδηγώντας παράλληλα τους ίδιους τους επιχειρηματίες, αλλά και τους εργαζόμενους στην ανεργία», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Γιάννης Παναγιωτίδης.

«Η περιοχή μας δεν μπορεί να εξαιρεθεί από τα λουκέτα…»

Ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ. υπογράμμισε μάλιστα ότι το σοβαρότερο πρόβλημα για την περιοχή μας είναι το ότι αρκετές επιχειρήσεις στρέφονται πλέον προς το εξωτερικό με την λογική να μπορέσουν να επιβιώσουν.

«Η περιοχή μας δεν μπορεί να εξαιρεθεί από τα λουκέτα. Όπως ένας ασθενής στην εντατική μπορεί να εμφανίσει επιπλοκές από αστάθμητους παράγοντες αυτό συμβαίνει και με τις επιχειρήσεις μας. Γενικότερα οι επιχειρήσεις μας είναι ακάλυπτες. Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το αύριο, η οποία δυσχεραίνει το κλίμα, η αίσθηση για το οποίο θα έπρεπε να είναι καλύτερη. Ακούω και από επίσημα χείλη βουλευτών της Καβάλας, ότι οι επιχειρήσεις αυτές φεύγουν στην Βουλγαρία για να διπλασιάσουν τα κέρδη τους. Οι άνθρωποι αυτοί είναι εκτός πραγματικότητας, όταν πιστεύουν ότι οι επιχειρήσεις πηγαίνουν στο εξωτερικό με την λογική του υπερκέρδους. Είναι βαθιά νυχτωμένοι. Η πραγματικότητα είναι ότι φεύγουν στο εξωτερικό για να επιβιώσουν, ενώ αυτές που δεν μπορούν να φύγουν οδηγούνται στο κλείσιμο και τον αφανισμό», επισήμανε σχετικά ο κ. Παναγιωτίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα