Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Γιάννης Παναγιωτίδης: «Δεν είναι έτοιμη η αγορά να εφαρμόσει ένα σύστημα με πιστωτικές κάρτες»

Ημέρα:

Μέτρο το οποίο, αν εφαρμοστεί, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον τουρισμό, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Γιάννης Παναγιωτίδης, αυτό της χρήσης πιστωτικής κάρτας για τις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα νησιά της χώρας με πληθυσμό πάνω από 3.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάταξη για το εν λόγω μέτρο περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που καταρτίζεται στη βάση της «λίστας Βαρουφάκη» και στοχεύει στην αύξηση της εισπραξιμότητας του Φ.Π.Α.

«Δεν είναι έτοιμη η αγορά να εφαρμόσει ένα σύστημα με πιστωτικές κάρτες…»
«Νομίζω ότι στην παρούσα φάση και με το όριο των 70 ευρώ, είναι ένα μέτρο που δεν θα μπορέσει να περπατήσει και θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Δεν είναι έτοιμη η αγορά να εφαρμόσει ένα σύστημα με πιστωτικές κάρτες, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει κατά πόσο θα τις χρησιμοποιούν οι καταναλωτές. Πιθανόν θα μπορούσε το μέτρο αυτό να είναι ένας λόγος για να μην πάει κάποιος στην Θάσο για παράδειγμα και να προτιμήσει κάποιο άλλο νησί, όπου δεν θα ισχύει. Από την άλλη βέβαια κάποια στιγμή, αν θέλουμε να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, θα έλεγα ότι η χρήση πλαστικού χρήματος είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Όμως απαιτείται, πριν από την όποια απόφαση, διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους και να εφαρμοστεί σταδιακά με ένα μεγαλύτερο όριο στο ποσό», σημείωσε στις δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ., Γιάννης Παναγιωτίδης.

Χαράτσι που θα φέρει προβλήματα ο ειδικός φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία

Ερωτηθείς σχετικά με τον ειδικό φόρο διαμονής σε ξενοδοχεία 3,4 και 5 αστέρων, με συντελεστή από 3 έως 5%, για τα νησιά που ισχύει ο μειωμένος συντελεστής Φ.Π.Α., που επίσης περιλαμβάνεται σε διάταξη του πολυνομοσχεδίου, το οποίο καταρτίζει η κυβέρνηση στη βάση της «λίστας Βαρουφάκη» για την ενδιάμεση συμφωνία, ο κ. Παναγιωτίδης απάντησε: «Είναι ένα χαράτσι που θα αυξήσει την φοροδιαφυγή και θα δημιουργήσει προβλήματα στον τουρισμό, αν ισχύσει από φέτος, διότι έχουν ήδη κλειστεί πακέτα και συμφωνίες, με αποτέλεσμα να τιναχτούν τα πάντα στον αέρα. Η κυβέρνηση σκέφτεται διάφορα μέτρα, επειδή είναι στην γωνία και για αυτό θα πρέπει να εξετάζεται με προσοχή τι προβλήματα θα μπορούσαν να προκύψουν από το οποιοδήποτε μέτρο στην πραγματική οικονομία. Αν ισχύσει αυτό το μέτρο θα επιφέρει μια αναστάτωση στις επιχειρήσεις».

Συμφωνία με τους εταίρους εδώ και τώρα

Κληθείς να σχολιάσει την τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, βάσει της οποίας η συμφωνία με τους θεσμούς επείγει και είναι δυνατή, καθώς μόνο αυτή θα εξαλείψει τις αβεβαιότητες, δίνοντας νέα ώθηση στην ανάπτυξη, ο Γιάννης Παναγιωτίδης, υπογράμμισε: «Η αδράνεια, η αμηχανία και η αβεβαιότητα στην αγορά θα οδηγήσει σε ακόμη χειρότερο δρόμο την ιδιωτική οικονομία και κατ’ επέκταση θα αυξήσει την ανεργία. Άρα, χρειάζεται εδώ και τώρα συμφωνία. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, εκτός κι αν σκεφτόμαστε να βρεθούμε εκτός ευρώ. Καλώς διαπραγματεύεται σκληρά η κυβέρνηση, έπρεπε να γίνει κι αυτό, όμως απαιτείται πλέον να κλείσει η συμφωνία».

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

O Παντελής Στυλιανού στο τιμόνι του «Βύρωνα»

Ο ΑΠΣ Βύρωνας Καβάλας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος για τον νομό της Καβάλας είναι το 4-0

«Η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή,...

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η μείωση φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη»

Επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο ιχθυοπωλείο του Αλιευτικού...

Σεισμός στη Βουλγαρία έγινε αισθητός στην Καβάλα

Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...