Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Γιάννης Παναγιωτίδης: «Δεν είναι έτοιμη η αγορά να εφαρμόσει ένα σύστημα με πιστωτικές κάρτες»

Ημέρα:

spot_img

Μέτρο το οποίο, αν εφαρμοστεί, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον τουρισμό, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Γιάννης Παναγιωτίδης, αυτό της χρήσης πιστωτικής κάρτας για τις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα νησιά της χώρας με πληθυσμό πάνω από 3.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάταξη για το εν λόγω μέτρο περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που καταρτίζεται στη βάση της «λίστας Βαρουφάκη» και στοχεύει στην αύξηση της εισπραξιμότητας του Φ.Π.Α.

«Δεν είναι έτοιμη η αγορά να εφαρμόσει ένα σύστημα με πιστωτικές κάρτες…»
«Νομίζω ότι στην παρούσα φάση και με το όριο των 70 ευρώ, είναι ένα μέτρο που δεν θα μπορέσει να περπατήσει και θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Δεν είναι έτοιμη η αγορά να εφαρμόσει ένα σύστημα με πιστωτικές κάρτες, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει κατά πόσο θα τις χρησιμοποιούν οι καταναλωτές. Πιθανόν θα μπορούσε το μέτρο αυτό να είναι ένας λόγος για να μην πάει κάποιος στην Θάσο για παράδειγμα και να προτιμήσει κάποιο άλλο νησί, όπου δεν θα ισχύει. Από την άλλη βέβαια κάποια στιγμή, αν θέλουμε να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, θα έλεγα ότι η χρήση πλαστικού χρήματος είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Όμως απαιτείται, πριν από την όποια απόφαση, διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους και να εφαρμοστεί σταδιακά με ένα μεγαλύτερο όριο στο ποσό», σημείωσε στις δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ., Γιάννης Παναγιωτίδης.

Χαράτσι που θα φέρει προβλήματα ο ειδικός φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία

Ερωτηθείς σχετικά με τον ειδικό φόρο διαμονής σε ξενοδοχεία 3,4 και 5 αστέρων, με συντελεστή από 3 έως 5%, για τα νησιά που ισχύει ο μειωμένος συντελεστής Φ.Π.Α., που επίσης περιλαμβάνεται σε διάταξη του πολυνομοσχεδίου, το οποίο καταρτίζει η κυβέρνηση στη βάση της «λίστας Βαρουφάκη» για την ενδιάμεση συμφωνία, ο κ. Παναγιωτίδης απάντησε: «Είναι ένα χαράτσι που θα αυξήσει την φοροδιαφυγή και θα δημιουργήσει προβλήματα στον τουρισμό, αν ισχύσει από φέτος, διότι έχουν ήδη κλειστεί πακέτα και συμφωνίες, με αποτέλεσμα να τιναχτούν τα πάντα στον αέρα. Η κυβέρνηση σκέφτεται διάφορα μέτρα, επειδή είναι στην γωνία και για αυτό θα πρέπει να εξετάζεται με προσοχή τι προβλήματα θα μπορούσαν να προκύψουν από το οποιοδήποτε μέτρο στην πραγματική οικονομία. Αν ισχύσει αυτό το μέτρο θα επιφέρει μια αναστάτωση στις επιχειρήσεις».

Συμφωνία με τους εταίρους εδώ και τώρα

Κληθείς να σχολιάσει την τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, βάσει της οποίας η συμφωνία με τους θεσμούς επείγει και είναι δυνατή, καθώς μόνο αυτή θα εξαλείψει τις αβεβαιότητες, δίνοντας νέα ώθηση στην ανάπτυξη, ο Γιάννης Παναγιωτίδης, υπογράμμισε: «Η αδράνεια, η αμηχανία και η αβεβαιότητα στην αγορά θα οδηγήσει σε ακόμη χειρότερο δρόμο την ιδιωτική οικονομία και κατ’ επέκταση θα αυξήσει την ανεργία. Άρα, χρειάζεται εδώ και τώρα συμφωνία. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, εκτός κι αν σκεφτόμαστε να βρεθούμε εκτός ευρώ. Καλώς διαπραγματεύεται σκληρά η κυβέρνηση, έπρεπε να γίνει κι αυτό, όμως απαιτείται πλέον να κλείσει η συμφωνία».

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δημήτρης Πιπεργιάς: Κινούμαστε με σοβαρότητα, συνέπεια και εργατικότητα

«Η «Ελληνική Λύση» παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό ευρωψηφοδέλτιο /...

Κουτοπονηριές με τις κάρτες στάθμευσης στην Παναγία

Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων σπιτιών τις δίνουν στους πελάτες...

Πολιτισμένος πολιτικός διάλογος για κρίσιμα θέματα της ελληνικής κοινωνίας

Ενδιαφέρουσα πολιτική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας Τα μείζονα θέματα...

9η Λευκή Νύχτα: Η βροχή δεν πτόησε τους Καβαλιώτες

Μέχρι αργά τα μεσάνυχτα κράτησαν οι εκδηλώσεις της Λευκής...

15 Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες του νομού Καβάλας

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή...

Τάκης Αγγελίδης: Μην μηδενίζουμε τα οφέλη από τα κρουαζιερόπλοια

«Την περασμένη Τρίτη (21/5) εγκαινιάστηκε η τουριστική περίοδος της...

Η αποχή από τις κάλπες δεν στέλνει κανένα μήνυμα

Κώστας Μορφίδης: Ακόμη και στις δημοσκοπήσεις έχει παγιωθεί μία...

Δωρεά τεσσάρων φορητών φαρμακείων στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας

Στο πλαίσιο υποστήριξης και υποβοήθησης του αστυνομικού έργου, η...