Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Απ’ το κακό στο χειρότερο η αγορά της Καβάλας

Ημέρα:

Πολύ κατώτερη των προσδοκιών αποδείχτηκε η κίνηση που καταγράφηκε στα εμπορικά καταστήματα της Καβάλας, μετά τη συμπλήρωση ενός μήνα από την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων.

Όπως τονίζει με έμφαση ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης, η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, θυμίζοντας μάλιστα έντονα την εποχή που άρχιζε η οικονομική κρίση!

«Δεν ξέρω πόσο θ’ αντέξουν οι επιχειρήσεις μ’ όλο αυτό το κλίμα που υπάρχει…»

Μιλώντας στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ., σημείωσε αρχικά: «Ενώ τις πρώτες ημέρες των χειμερινών εκπτώσεων η κίνηση ήταν ικανοποιητική, το διάστημα που ακολούθησε και ειδικά τις δυο τελευταίες εβδομάδες η κίνηση βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι τζίροι των καταστημάτων είναι πολύ μικροί, η κίνηση των καταναλωτών στην αγορά είναι ελάχιστη κι αυτή τη στιγμή υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα σ’ όλες τις επιχειρήσεις».

Όπως επισήμανε στη συνέχεια ο Βασίλης Λεμονίδης, οι χειμερινές εκπτώσεις ήταν μια περίοδος, την οποία περίμεναν εναγωνίως οι τοπικοί έμποροι όχι για να κερδίσουν, αλλά για να ρευστοποιήσουν και να μπορέσουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος.

«Αυτή τη φορά η περίοδος των εκπτώσεων θυμίζει εποχές στις αρχές της οικονομικής κρίσης, κοντά στο 2011 και μπορεί ίσως και χειρότερα. Δεν ξέρω πόσο θ’ αντέξουν οι επιχειρήσεις, αλλά μ’ όλο αυτό το κλίμα που υπάρχει, την αβεβαιότητα του κόσμου και γενικότερα την αναταραχή που υπάρχει στην κοινωνία, το τελευταίο που σκέφτεται κάποιος είναι να καταναλώσει αγαθά που δεν είναι πρώτης ανάγκης, κάτι που φαίνεται στους τζίρους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.

«Τι άλλο πρέπει να πούμε για να καταλάβουν οι ιθύνοντες ότι έχουμε φτάσει στα όριά μας;»

«Και που ανοίγουμε τα καταστήματά μας, δεν κυκλοφορεί κόσμος, δεν καταναλώνει κανείς. Είναι φοβισμένοι και τα λίγα χρήματα που διαθέτουν δεν τα ρίχνουν στην αγορά. Τόσο μεγάλες εκπτώσεις δεν έχουν ξαναγίνει, τόσο χαμηλές τιμές δεν υπήρξαν ξανά. Δεν μπορούμε απ’ τη μεριά μας να κάνουμε κάτι άλλο. Σε καθημερινή βάση ανακύπτουν νέα προβλήματα κι όπως είναι γνωστό όπου υπάρχει φτώχεια, υπάρχει και γκρίνια. Υπάρχει απίστευτη γκρίνια από τους συναδέλφους μου, η οποία σ’ ένα μεγάλο ποσοστό είναι δικαιολογημένη. Τι άλλο πρέπει να πούμε για να καταλάβουν οι ιθύνοντες ότι έχουμε φτάσει στα όριά μας; Το μήνυμα από την κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου ήταν ηχηρό, ισχυρό και απ’ όλες τις κοινωνικές ομάδες. Ήταν παράλληλα μήνυμα προειδοποιητικό. Δεν γίνεται διαφορετικά. Τι δεν καταλαβαίνουν αυτοί οι φωστήρες; Σε ποια χώρα ζουν; Σ’ άλλη; Αλλά όταν ο μισθός μπαίνει και βγαίνει δεν μπορούν να νοιαστούν για τα προβλήματα των άλλων. Είναι θέμα ευσυνειδησίας κι αν όντως πονάς στην καθημερινή σου ζωή. Μόνο αν πονάς μπορείς να καταλάβεις τον άλλον. Αλλιώς ζεις σε παράλληλο σύμπαν», κατέληξε σχετικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Έκλεψε τρόφιμα και ρούχα από επιχειρήσεις

Συνελήφθη την 21-02-2024 το απόγευμα σε περιοχή της Καβάλας,...

Ένας νεκρός από εκτροπή αυτοκινήτου

Την 21-02-2024 και ώρα 22.55΄, στην Εγνατία οδό Ξάνθης...

Έκλεψαν 33 μετασχηματιστές από αγροτικές περιοχές

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό...

Τροχαίο ατύχημα στον δρόμο Καβάλας – Παληού

Τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία συνέβη στις 9.30 το...

Ενεργοποιείται ο πανθασιακός σύλλογος επαγγελματιών

Μαρία Πολυμέρου: Υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή από όλα τα...

Δυναμική υπερηχοκαρδιογραφία stress echo και μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Εξετάσεις που σώζουν ζωές

Στον κλάδο της σύγχρονης ιατρικής, ο συνδυασμός τεχνολογίας αιχμής...

Sold out μέχρι και τον Μάιο όλες οι παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Sold out μέχρι και τον Μάιο είναι όλες οι...