Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
spot_img

Απ’ το κακό στο χειρότερο βαδίζει φέτος ο τουρισμός

Ημέρα:

«Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Με βάση τις κρατήσεις που υπάρχουν, ο Αύγουστος φαίνεται ότι θα είναι χειρότερος και από τον Ιούλιο! Έχουν ακυρωθεί σχεδόν τα πάντα! Κανείς δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη και σε αυτόν τον βαθμό».

Τα παραπάνω επισήμανε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιάννης Μαρκιανός.

«Μιλάμε για καταστροφή! Η κατάσταση άλλαξε προς το χειρότερο από τη στιγμή που επιβλήθηκε το τεστ των 72 ωρών…»

«Ξέραμε ότι τα πράγματα φέτος θα ήταν δύσκολα, αλλά όχι σε αυτό το σημείο. Μιλάμε για καταστροφή! Η κατάσταση άλλαξε προς το χειρότερο από τη στιγμή που επιβλήθηκε το τεστ των 72 ωρών, το οποίο, όπως αποδείχτηκε, ίσως ήταν και αναγκαίο, καθώς θα έπρεπε να μπει κάποιος φραγμός βλέποντας τα καθημερινά κρούσματα σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Όμως η ζημιά ήταν τεράστια. Το κόστος του τεστ είναι ένα θέμα, όπως και το ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού στα διαγνωστικά κέντρα στις χώρες αυτές. Επίσης, για παράδειγμα στη Ρουμανία, όποιος βρεθεί θετικός μπαίνει σε καραντίνα, οπότε όλα αυτά μαζί δημιουργούν ένα πολύ αρνητικό κλίμα που είναι πολύ δύσκολο να αναστραφεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκιανός.

«Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην παρούσα φάση στο νησί της Θάσου είναι άδεια! Καθημερινά δεχόμαστε ακυρώσεις. Ακόμη και οι λίγες κρατήσεις που έμειναν, μέρα με τη μέρα λιγοστεύουν»

 Ερωτηθείς ειδικά για τη Θάσο και την εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή το νησί, το οποίο κάθε χρόνο είναι αυτό που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της τουριστικής κίνησης σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Α.Μ.Θ, απάντησε: «Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην παρούσα φάση στο νησί της Θάσου είναι άδεια! Καθημερινά δεχόμαστε ακυρώσεις. Ακόμη και οι λίγες κρατήσεις που έμειναν, μέρα με τη μέρα λιγοστεύουν».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί ο εσωτερικός τουρισμός να καλύψει κάπως το χαμένο έδαφος, ο Γιάννης Μαρκιανός απάντησε: «Προς το παρόν δεν έχουν εμφανιστεί Έλληνες. Βέβαια συνηθίζουν να έρχονται και να κλείνουν τελευταία στιγμή, όμως υπήρξαν ακυρώσεις από κάποιους λίγους Έλληνες που είχαν κάνει έγκαιρα κράτηση. Η επόμενη εβδομάδα είναι αυτή που θα δείξει που θα πάει το πράγμα».

«Δύσκολα να γίνει το θαύμα τώρα! Μάλλον η τουριστική περίοδος έχει χαθεί φέτος…»

«Έτσι όπως εξελίσσονται γενικότερα τα πράγματα θα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά. Ακόμη πιο δύσκολος θα είναι για πολλούς ο χειμώνας, ειδικά για όσους έχουν πολλές υποχρεώσεις. Οι πιέσεις μας πλέον στρέφονται στο κομμάτι της ενίσχυσης από την Κυβέρνηση. Πρέπει να βρεθούν χρηματοδοτικά εργαλεία που θα βοηθήσουν τον επιχειρηματικό κόσμο. Δύσκολα να γίνει το θαύμα τώρα! Μάλλον η τουριστική περίοδος έχει χαθεί φέτος. Μόνο στην αρχή του ανοίγματος των συνόρων ήταν καλή. Πραγματικά ήταν κάτι που δεν περίμενε κανείς. Ήταν εξαιρετική. Από τη στιγμή που άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα κρούσματα ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση», τόνισε ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν φοβάται ότι και η επόμενη τουριστική περίοδος θα πάει χαμένη, λόγω της πανδημίας, απάντησε: «Πραγματικά είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει και να πει τι θα γίνει, αν δεν βρεθεί φάρμακο ή εμβόλιο. Τα πράγματα θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολα. Θα μιλάμε για την πλήρη καταστροφή σαφώς».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Σταμάτης Κραουνάκης «Πιάνει Ο Έρωτας Δουλειά». Η μεγάλη επιτυχία...

Μάρκος Δέμπας: Διαρκείς προσπάθειες για την ενίσχυση του τουρισμού κρουαζιέρας

Στις διαρκείς προσπάθειες που καταβάλλονται εκ μέρους των τοπικών...

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Και όρεξη έχουμε και όντως τρέχουμε

«Το κυριότερο για μια διοίκηση είναι να στοχεύει ψηλά...

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να...

Ελπίζουν σε ένα καλό το τριήμερο στην εστίαση

«Περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,...

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συμβουλευτείτε φοροτεχνικό για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Με σχετικά...

Πώς να αποφύγεις την εφιαλτική γονική αποξένωση και να μην «χάσεις» το παιδί σου!

Η γονική αποξένωση είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση,...

Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία της Καβάλας

Αθανασία Γαϊτανίδου: Έχουμε φτάσει στο σημείο και μέσα στην...