Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Αντώνης Μιτζάλης: Έκπληξη και παγωμάρα από το άκουσμα και μόνο ότι ο Φ.Π.Α. θα πάει στο 23%

Ημέρα:

Για εν ψυχρώ εκτέλεση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, στην περίπτωση που γίνει πράξη η αύξηση του Φ.Π.Α. για την διαμονή στο 23%, κάνει λόγο ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, μιλώντας στον «Ενήμερο», οι ξενοδόχοι έβαλαν πλάτη στηρίζοντας τον υπερδιπλασιαμό του Φ.Π.Α. στο 13%, όμως μια αύξηση που θα φτάσει στο 23%, θα είναι βάρος ασήκωτο και ουσιαστικά καταστροφική για τον κλάδο.

Έκπληξη και παγωμάρα από το άκουσμα και μόνο ότι ο Φ.Π.Α. θα πάει στο 23% – Βίαιη επέμβαση μέσα στην καρδιά της σεζόν!

Στις δηλώσεις που έκανε στον «Ε» ο κ. Μιτζάλης αναφέρθηκε αρχικά στην εικόνα που έχει προηγηθεί, όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και στον κεραυνό που χτύπησε τους ξενοδόχους, όταν ακούστηκαν τα περί Φ.Π.Α. στο 23%.

«Ο κλάδος μας στην Ελλάδα λειτουργούσε με ένα αρκετά ανταγωνιστικό πλαίσιο Φ.Π.Α., το οποίο είχε βοηθήσει σημαντικά και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος. Οι ξενοδόχοι, σύσσωμοι, έβαλαν πλάτη στην προσπάθεια της κυβέρνησης, στηρίζοντας ουσιαστικά τον υπερδιπλασιασμό του Φ.Π.Α. στο 13%, που ξεπερνά βέβαια τον μέσο όρο των ανταγωνιστών μας κι αυτό γιατί συνειδητοποιούμε το βάρος της ευθύνης που έχουμε απέναντι στην κοινωνία. Με έκπληξη και παγωμάρα μαθαίνουμε την Πέμπτη ότι η διαπραγμάτευση ωθείται στο να πάει ο Φ.Π.Α. της διαμονής και της εστίασης στο 23%. Μιλάμε για υπερτρετραπλασιασμό, για μια χειρουργικού τύπου βίαιη επέμβαση μέσα στην καρδιά της τουριστικής σεζόν», σημείωσε σχετικά ο Α. Μιτζάλης.

«Δεν θα κουνηθεί φύλλο, αν…»

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Καβάλας υπογράμμισε ότι ο κλάδος που εκπροσωπεί βάλλεται συστηματικά, ενώ ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμιά απολύτως ερμηνεία για αυτήν την αύξηση.

«Ζούμε μέσα σε αυτόν τον εφιάλτη. Η άμεση επιβολή του υψηλού Φ.Π.Α., από την 1η Ιουλίου, είναι εν ψυχρώ εκτέλεση! Βάλλεται συστηματικά ο κλάδος των ξενοδόχων της χώρας μας κι από πίσω ένα σωρό άλλοι κλάδοι, καθώς και 700.000 εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού. Νιώθουμε σαν επιβάτες στον Τιτανικό, με την ορχήστρα να παίζει και σε ένα παράλληλο σύμπαν στις Βρυξέλες να παίζεται το μέλλον μας. Θέλω να τονίσω ότι αυτό το μέτρο είναι πέραν της λογικής. Έχει χαθεί το μέτρο τελείως. Δεν θα μιλάμε για ακυρώσεις αν συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά απλά δεν θα κουνηθεί φύλλο. Προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε αυτήν την τακτική και δεν υπάρχει καμιά απολύτως ερμηνεία. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε αυτό που ζητά ο ελληνικός τουρισμός, δηλαδή μια συμφωνία εντός ευρωπαϊκού πλαισίου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Να επισημανθεί τέλος, ότι ο κ. Μιτζάλης, συμμετείχε σε σύσκεψη που έγινε στην Κομοτηνή, μαζί με άλλους φορείς – εκπροσώπους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο της διαβούλευσης της πρώτης επιτροπής αξιολόγησης για το νέο ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης 2014 – 2020.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...