Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα «λευκά μπαστούνια» θέλουν ελεύθερα πεζοδρόμια

Ημέρα:

spot_img

Στα πεζοδρόμια, αλλά και στους πεζόδρομους της Καβάλας κινήθηκαν το πρωί της Δευτέρας (14/10) τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας «Λευκού Μπαστουνιού» που είναι η 15η Οκτωβρίου, με στόχο να διαπιστώσουν οι ίδιοι την κατάσταση που επικρατεί εκεί κι αν γενικότερα οι συμπολίτες οδηγοί, συμμορφώνονται και τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, διευκολύνοντας την κυκλοφορία των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Ο Μάκης Κρεμμύδας, πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπογράμμισε αρχικά: «Η παρουσία μας εδώ, μας δίνει τη δυνατότητα να φέρουμε στη μνήμη μας τις δυσκολίες που υπάρχουν για τα άτομα με προβλήματα όρασης, δυσκολίες που τις περισσότερες φορές προκύπτουν από τις κακές νοοτροπίες που ενδεχομένως επικρατούν σε ορισμένους συμπολίτες μας».

«Θέλουμε να δούμε κατά πόσο η εντολή του υπουργού του κ. Χρυσοχοΐδη έχει πιάσει τόπο, σχετικά με τα ελεύθερα πεζοδρόμια που θα πρέπει να υπάρχουν…»

«Προσπαθούμε να τις αναδεικνύουμε αυτές τις δυσκολίες, προκειμένου να βελτιώνεται η ζωή και οι συνθήκες της ζωής των ατόμων με προβλήματα όρασης, των εμποδιζόμενων ατόμων, των ηλικιωμένων και να υπάρχουν κανόνες στην πόλη, με τους οποίους να μπορούμε με ασφάλεια και με αυτονομία να κάνουμε τις καθημερινές μας σε δουλειές. Έτσι λοιπόν σήμερα είμαστε εδώ, παρουσία και της Δημοτικής Αρχής δια μέσω του αντιδημάρχου του κ. Αποστόλου Μουμτσάκη και της Δημοτικής Αστυνομίας, με σκοπό να κινηθούμε στα πεζοδρόμια και τους πεζόδρομους της πόλης για να δούμε κατά πόσο και η εντολή του υπουργού του κ. Χρυσοχοΐδη έχει πιάσει τόπο, σχετικά με τα ελεύθερα πεζοδρόμια που θα πρέπει να υπάρχουν, τα οποία θα πρέπει να είναι μη κατειλημμένα από τροχοφόρα, δίκυκλα, από εμπόδια από διαφημιστικά stand και λοιπά, από την αυθαίρετη κατάληψη από τραπεζοκαθίσματα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Μάκης Κρεμύδας.

«Στόχος είναι να ενεργοποιηθούν οι αρχές του τόπου και να προσπαθήσουν να διασφαλίσουν με το δικό τους τρόπο την ελεύθερη και ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών στα πεζοδρόμια»

«Επίσης πρέπει να δούμε επιτέλους εάν τα πεζοδρόμια είναι κατασκευασμένα και φτιαγμένα για να κινούνται οι πεζοί ή είναι τελικά, για κάποιους λόγους που εμείς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, προορισμοί σε οποιονδήποτε καταχρηστικά θέλει να τα χρησιμοποιήσει εις βάρος των πεζών και όλων των πολιτών της πόλης που αναγκάζονται να κινούνται μέσα από τους δρόμους με την αντίστοιχη επικινδυνότητα που υπάρχει, χωρίς να καταλαβαίνουν και να αντιλαμβάνονται ότι δημιουργούν πρόβλημα σε όλη την κοινωνία. Με τη σημερινή μας κίνηση στόχος είναι να ενεργοποιηθούν οι αρχές του τόπου και να προσπαθήσουν να διασφαλίσουν με το δικό τους τρόπο την ελεύθερη και ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών στα πεζοδρόμια», δήλωσε ακόμη ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας.

«Δεν έχουμε σκοπό να τιμωρήσουμε, θέλουμε απλώς να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες…»

«Θέλουμε παράλληλα, να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες, γι’ αυτό και θα δώσουμε εικονικές κλήσεις, που έχουμε εκτυπώσει με το λογότυπο της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, σε όσους παρκάρουν παράνομα, θέλοντας να δείξουμε ότι με αυτό που κάνουν κάποιοι συμπολίτες μας, μας φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση. Τους παρακαλούμε να μην το κάνουν. Δεν έχουμε σκοπό να τιμωρήσουμε, δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε, θέλουμε απλώς να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες και να υπάρξει μεγαλύτερη παιδεία σε όλους μας για να έχουμε κοινωνίες που είναι αρμονικά φτιαγμένες και ο ένας προσπαθεί να βοηθήσει και να σέβεται τον άλλον. Σαφώς υπάρχει βελτίωση σε όλο αυτό που διαπιστώνουμε ότι γίνεται χρόνο με τον χρόνο. Απλώς επειδή ζούμε σε μία χώρα που οι κανόνες ενώ υπάρχουν δεν τηρούνται, θέλει περισσότερη δουλειά, χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση, ενδεχομένως και αυστηρότερη πολιτική από τις αρχές, από την Αστυνομία, την Τροχαία, τον Δήμο και τη Δημοτική Αστυνομία, προκειμένου όποιοι έχουν λάθος συμπεριφορές να μπαίνουν στη διαδικασία της αυστηρής αντιμετώπισης από την Πολιτεία», επισήμανε καταληκτικά ο Μάκης Κρεμύδας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...