Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Οι «Γιατροί του Κόσμου» συνεχίζουν την ανιδιοτελή προσφορά τους

Ημέρα:

spot_img

«Η χρονιά που πέρασε ήταν αναμφισβήτητα μια χρονιά αρκετών δυσκολιών. Οι «Γιατροί του Κόσμου» όμως όπως κάθε φορά βρεθήκαμε παντού. Κοντά σε ευάλωτους πληθυσμούς, σε απομακρυσμένες περιοχές, σε κόσμο που στερείται για διάφορους λόγους υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Ιατρικής Φροντίδας».

Αυτά τόνισε στην ομιλία της το βράδυ της Κυριακής (27/1) η Άννα Γιοβανιού, στο πλαίσιο εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιτας του παραρτήματος Καβάλας των «Γιατρών του Κόσμου».

«Μαζί με τους εθελοντές μας, τους δικούς μας ανθρώπους, σε κάθε δράση, ακούσαμε ιστορίες, αφουγκραστήκαμε τον ανθρώπινο πόνο κι ανταποκριθήκαμε με επαγγελματισμό και επιστημονική κατάρτιση»

Η κ. Γιοβανιού, καλωσόρισε τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, ενώ έκανε και απολογισμό του έργου των «ΓτΚ» κατά την χρονιά που πέρασε.

«Μαζί με τους εθελοντές μας, τους δικούς μας ανθρώπους, σε κάθε δράση, ακούσαμε ιστορίες, αφουγκραστήκαμε τον ανθρώπινο πόνο κι ανταποκριθήκαμε με επαγγελματισμό και επιστημονική κατάρτιση, λειτουργώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε κάθε πρόκληση και κάθε δυσκολία. Φροντίσαμε, εξετάσαμε, συνταγογραφήσαμε, φιλοξενήσαμε, μεταφράσαμε και ήμασταν εκεί δίνοντας υπόσταση σε αυτό που υπηρετούμε και πρεσβεύουμε πράττοντας και διασφαλίζοντας το αυτονόητο», ανέφερε σχετικά η κ. Γιοβανιού.

Πλούσια σε δράση ήταν η χρονιά που μας πέρασε για τους «ΓτΚ» Καβάλας 

«Με το ίδιο χαμόγελο, με αυτό που η μεγάλη οικογένεια των «Γιατρών του Κόσμου» μετουσιώνει την ελπίδα σε αγκαλιά προστασίας για κάθε συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη, μέσα από ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά, με το ίδιο χαμόγελο, σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη στήριξή σας και ευχόμαστε υγεία και δύναμη για την νέα χρονιά και τις νέες προκλήσεις που θα συναντήσουμε», συμπλήρωσε.

Κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, η κ. Γιοβανιού ανέφερε: «Πλούσια σε δράση ήταν και η χρονιά που μας πέρασε. Το παράρτημά μας, το γραφείο του οποίου λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές, χορήγησε 61 εμβόλια σε ανασφάλιστα παιδιά. Στις καθιερωμένες αποστολές, επισκεφτήκαμε τέσσερις φορές το Χρυσοχώρι και τις Πηγές όπου εμβολιάσαμε 184 παιδιά. Στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Υγείας», με οφθαλμίατρο, παιδίατρο και οδοντίατρο, με δύο κινητές μονάδες οφθαλμολογική και οδοντιατρική, επισκεφτήκαμε το Ποδοχώρι, Κρηνίδες, Νέα Καρυά, Πρίνο, Νέα Καρβάλη και Γραβούνα. Εξετάστηκαν συνολικά 841 παιδιά και 171 ενήλικες».

Οι «ΓτΚ» Καβάλας κοντά σε απομακρυσμένες περιοχές, πρόσφυγες και άπορες οικογένειες

«Επισκεφτήκαμε το ειδικό εργαστήρι επαγγελματικής κατάρτισης στην Καρβάλη για έλεγχο και παρεμβάσεις από οδοντίατρο. Είχαμε αποστολή στον δήμο Νευροκοπίου με καρδιολόγο και ορθοπεδικό, όπου εξετάστηκαν 50 άτομα. Με οφθαλμολογική μονάδα και γυναικολογική στην Π.Ε.Κ. εξετάστηκαν 35 άτομα. Παρουσία ομάδας «Γιατρών του Κόσμου» στο στρατόπεδο «Ασημακόπουλου», δόθηκε βοήθεια και περίθαλψη σε πρόσφυγες. Με τον σύλλογο «Πνοή» επισκεφθήκαμε το δημοτικό σχολείο Φιλίππων και το 5ο νηπιαγωγείο στη Χρυσούπολη, όπου εξετάστηκαν 60 παιδιά και μοιράστηκαν δωρεάν οδοντόβουρτσες. Με την συμμετοχή δύο οδοντιάτρων βρεθήκαμε στο δημοτικό του Αμυγδαλεώνα και εξετάσαμε 200 παιδιά που τους δόθηκαν και οδηγίες σωστής στοματικής υγιεινής. Παράλληλα, έγινε δωρεά τροφίμων σε 36 οικογένειες το Πάσχα και τα Χριστούγεννα. Ενημερώσαμε για τις δράσεις της οργάνωσης μας τα παιδιά του 4ου ΕΠΑ.Λ. και νηπιαγωγείο των Σερρών», ανέφερε ακόμη στον απολογισμό η κ. Γιοβανιού.

Οι συμμετοχές σε εκδηλώσεις και δράσεις μαζί με άλλους φορείς

«Συμμετείχαμε στο περίπτερο Cosmopolis, δώσαμε δωρεάν φάρμακα στα νηπιαγωγεία της Π.Ε. Καβάλας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τα γηροκομεία Πουλείδιο, Προκόπιο και Κωνστάντιο. Κάναμε δωρεά όλου του εξοπλισμού από το στρατόπεδο «Ασημακόπουλου» στον δήμο Καβάλας. Συμμετείχαμε στην εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας, με το «ΒΙΑ STOP», και επίδειξη ΚΑΡΠΑ. Τέλος, μέλη μας πήραν μέρος στον υπερμαραθώνιο παρθένου δάσους Παρανεστίου και στο Kavala Night City Ran. Συγκεντρώθηκαν φάρμακα στο Επιμελητήριο και την Ελληνική Διασωστική Ομάδα Καβάλας για τους πυρόπληκτους στο Μάτι. Την περίοδο των Χριστουγέννων είχαμε περίπτερο στην πλατεία Ομονοίας, όπου διαθέταμε τα προϊόντα μας. Συγχρόνως με την ομάδα Action Team δημιουργήσαμε δέντρο από γάλατα, τα οποία προσφέρθηκαν σαν δωρεά στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του δήμου Καβάλας. Θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον όμιλο Inner Wheel για την δωρεά εμβολίων, την ομάδα Action Team για την δωρεά χρηματικού ποσού, στους ανώνυμους δωρητές μας και όλους όσοι στηρίζουν το έργο μας», υπογράμμισε καταληκτικά η Άννα Γιοβανιού.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...