Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΚΠΠ – ΑΜΘ: «Μετά λόγου γνώσεως μη φοβάστε να γίνετε ανάδοχοι μεγαλύτερων παιδιών»

Ημέρα:

spot_img
Μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης αποτελεί η στήριξη της διαδικασίας αναδοχής και υιοθεσίας, με στόχο να βρεθεί «Μια Οικογένεια για Κάθε Παιδί».
Σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και υπό τον
συντονισμό της Υφυπουργού, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρίας Δόμνας Μιχαηλίδου Δόμνα Μιχαηλίδου – Domna Michailidou, επικεντρωνόμαστε στην αναδοχή, την οποία η Κυβέρνηση ενισχύει με τρία ειδικά και κρίσιμα μέτρα:

1. Οι ανάδοχοι γονείς θα ενισχύονται με τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης – αυτόματα και ψηφιακά – μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας anynet.gr, από 325 ευρώ για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης έως και 1.200 ευρώ για τα παιδιά που έχουν προβλήματα υγείας.
2. Με ειδικό νομοσχέδιο, θα διευρυνθούν τα ηλικιακά όρια για όσους επιθυμούν να γίνουν ανάδοχοι, οι οποίοι πλέον μπορούν να είναι από 25 έως και 75 ετών.
3. Δημιουργείται το paidi.gov.gr, η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα του κράτους που θα συγκεντρώνει όλη την πληροφορία που αφορά στο παιδί.
Η Πρόεδρος, κυρία Αναστασία Τζαμπαζλή Anastasia Tzabazli, το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι του Κέντρου (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, νομικοί, διοικητικοί παράγοντες), με συνεχή κατάρτιση, στηρίζουν και εφαρμόζουν με όλες τους τις δυνάμεις τις οδηγίες της Υπουργού, με γνώμονα το καλό των ίδιων των παιδιών. Κάθε αναδοχή αποτελεί μια ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας και μας γεμίζει με χαρά, περηφάνεια και δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο μας.
Εύλογα τα συναισθήματα ευφορίας που μας προκαλούνται, όταν διαβάζουμε κείμενα, όπως αυτό του Δικτύου Αναδόχων Γονέων και Εθελοντών Σωματείο, με τίτλο «Τρεις ευτυχισμένες οικογένειες», το οποίο αναφέρεται σε παιδιά από Παράρτημα του Κέντρου μας.
Η συγκίνησή μας γι’ αυτά τα παιδιά, για την εξέλιξη τους σε όλα τα επίπεδα, καθώς και για τις οικογένειές τους, περισσεύει. Τα λόγια είναι φτωχά μπροστά στην εικόνα τους εντός της νέας τους οικογένειας, στην εντυπωσιακή τους αλλαγή και στα συναισθήματα που αναδύονται από τη μεταξύ τους σχέση. Η διαδικασία ταιριάσματος, σύνθετη και περίπλοκη, πολύ πριν τη λειτουργία της πλατφόρμας, αλλά το αποτέλεσμα μαγικό. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Αξίζει να συνεχίσουμε όλοι προς αυτήν την κατεύθυνση, προς την οικογενειακή αποκατάσταση όλων των παιδιών. Αυτά όντως δεν γεννήθηκαν στην ανάδοχη οικογένεια, εντούτοις αναγεννήθηκαν στους κόλπους της.
Ακολουθεί η ανάρτηση:
Σήμερα τρία αγόρια αδέλφια, που έγιναν μέλη τριών αναδόχων οικογενειών σε ηλικία 11, 6 και 6,5 χρονών, οικογενειών που έγιναν σχεδόν συγγενείς μεταξύ τους, που φροντίζουν τα παιδιά να μην χάσουν τους δεσμούς τους και έμειναν σε αναδοχή επί 3 σχεδόν χρόνια, δήλωσαν στην πρόεδρο του δικαστηρίου ότι θέλουν να υιοθετηθούν από τις οικογένειές ΤΟΥΣ και αν δεν υπήρχε θέμα προσωπικών δεδομένων, θα θέλαμε πολύ να σας τους δείξουμε, να σας πούμε ότι γι’ αυτά τα παιδιά το μελανό μέλλον στη ζωή τους έχει ξεθωριάσει πάρα πολύ και ότι την ευτυχία σε μια οικογένεια ανάδοχη ή θετή δεν την κάνει ούτε η ηλικία, ούτε το χρώμα, ούτε η καταγωγή του παιδιού, ούτε ακόμη μια αναπηρία ή κάποιο πρόβλημα υγείας του.
Την ευτυχία την κάνει η πεποίθηση πως σε αυτήν τη σχέση δίνουμε και παίρνουμε συναισθήματα και προσφέρουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Προσέχουμε το μέλλον της κοινωνίας μας, διαμορφώνουμε καλές και παραδειγματικές πρακτικές.
Για αυτές τις υιοθεσίες δουλέψαμε και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, ο κοινωνικός λειτουργός και η ψυχολόγος του ιδρύματος, οι νομικοί, οι κοινωνικοί λειτουργοί και η ψυχολόγος του φορέα εποπτείας, οι διοικητικοί παράγοντες της δομής φιλοξενίας ανηλίκων που είχαν την γονική μέριμνα των ανηλίκων, η πρόεδρος του δικαστηρίου που ρώτησε τον πιο… τσαχπίνη πιτσιρικά, τί ομάδα είναι και πώς πάει η ομάδα του στο ποδόσφαιρο, αφού τους ρώτησε όλους αν συμφωνούν με την υιοθεσία τους και είναι ευχαριστημένοι με τους ανάδοχους γονείς τους ….
Σε όσους μας διαβάζουν, λέμε “μετά λόγου γνώσεως” μη φοβάστε να γίνετε ανάδοχοι μεγαλύτερων παιδιών.
Η σχέση σας θα εξελιχθεί όπως εσείς θέλετε να εξελιχθεί και όσο παλαίψετε γι αυτήν…
Και φυσικά με μια μόνιμη και ποιοτική υποστήριξη στο μακρύ σας δρόμο… για όσο τη χρειάζεστε.
Δεν θα πιστεύετε και εσείς όσα θα σας δώσει!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...